1.5dci od renałulta bardzo sie jebio?
Moderator: Marcin-Kraków
Re: 1.5dci od renałulta bardzo sie jebio?
U siebie zrobię podnoszenie linką ale szwagier jak zobaczył mój pług to chce też do swojego patrola.
Ma siłownik hydrauliczny i rozdzielacz i będzie motał podnoszenie pługu za pomocą hydrauliki. Jak to wyjdzie to się okażę.
Ma siłownik hydrauliczny i rozdzielacz i będzie motał podnoszenie pługu za pomocą hydrauliki. Jak to wyjdzie to się okażę.
odnoszę niemiłe wrażenie że moje głęboko przemyślane, inteligentne i z założenia zabarwione monty phytonowskim dowcipem posty - lub nawet jeden wątek który w założeniu był szyderą - zostają niezrozumiane a ja sam jestem traktowany poważnie...
chyba muszę nad sobą popracować
chyba muszę nad sobą popracować

Praca na warsztacie jest zdrowa. Spaceruje się w poszukiwaniu narzędzi które przed chwilą tu były...
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
dziękuję

Praca na warsztacie jest zdrowa. Spaceruje się w poszukiwaniu narzędzi które przed chwilą tu były...
Jak zacząłem temat to już zakończę:)
Pług wykonany, pierwsza ostrożna jazda wykonana dzisiaj.
Podnoszenie zrobię na wyciągarce korbowej w kabinie i będzie gicior
http://www.youtube.com/watch?v=XZHhv4qh ... r_embedded
Pług wykonany, pierwsza ostrożna jazda wykonana dzisiaj.
Podnoszenie zrobię na wyciągarce korbowej w kabinie i będzie gicior

http://www.youtube.com/watch?v=XZHhv4qh ... r_embedded
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
szacun.
wyciągarke sobie kup na allegro elektryczną do quada. kosztuje niewiele więcej od tej ręcznej.
wyciągarke sobie kup na allegro elektryczną do quada. kosztuje niewiele więcej od tej ręcznej.
#noichuj
- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
Estetycznie zrobiony- tylko musowo opuszczanie i podnoszenie na guzik z kabiny.
Elektryki staram się unikać w swoim pojeździe i zrobiłem na korbkę z kabiny (lekko się kręci):
http://www.youtube.com/watch?v=CoE0hDnpuRc
http://www.youtube.com/watch?v=CoE0hDnpuRc
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
nie no, obciach z tą korbką na maksa.
mamy zrobić zrzutę?
http://allegro.pl/wyciagarka-do-quada-1 ... 06801.html

mamy zrobić zrzutę?
http://allegro.pl/wyciagarka-do-quada-1 ... 06801.html

#noichuj
Tensknic bedziemy - ford likwiduje benzynowe 1,6 i zastepuje je 1,0, vw mowi ze 1,2 do pasata za dwa lata.Mroczny pisze:nic okreslane mianem wozu nie może występować z takim małym silnikiem..
a wogole to start-stop +odlanczane na walku rozrzadu cylinderki. Generalnie wchodzi juz od 2013 EU6 - na razie niesprecyzowana ale nam zamiesza w tych pojemnosciach doladowanych.
oczyma wyobraźni widzę 1/4 obywateli w rzęchach na żółtych blachach

se smiej sprzedalem ostatnio w pracy 2 stare mercedesy seri SK do afganistanu z 1991 roku- co ciekawe popelnilem blad sprzedajac je ze dziwieniem za wyzsza kwote od wystawionej dnia tego samego (pozniej podnoszono stawki). W ciagu kilku dni rozdzwonily sie telefony poszukiwaczy. Moje zdziwienie jest tym wieksze ze oba autka byly strasznie dojechane a kupcow srednio interesowal ich stan.Mroczny pisze:oczyma wyobraźni widzę 1/4 obywateli w rzęchach na żółtych blachach
Z reszta stare ciezarowki EU 2 drozeja i za dafa z 98 (1,333,000km) wolaja w holandi 12 tys Eu! lub np:http://www.kleyntrucks.com/truck/detail ... 30-euro-2/
Panowie, z okazji Święta 3 Króli dołączyłem do klubu zapoczątkowanego przez C&J:
właścicieli kurników.
W dniu dzisiejszym zanabyłem czaderski samochód w kolorze błekitnym marki renault rapid 1,2 benzyna z gazem i z vatem.
I kurde nawet dało to radę zrobić ze 100 km o własnych siłach. Z okazji tego święta i ku upamiętnieniu rozwoju firmy dla której dzielnie będzie pracował stale obciążony 23.... jakimiś tam jednostkami, będzie się zwał BALTHAZAR.
Chciałem Melchior - ale jednako żona mi to przetłumaczyła.
Drogie Bravo - co mam teraz zrobić ? Pomóżcie.
właścicieli kurników.
W dniu dzisiejszym zanabyłem czaderski samochód w kolorze błekitnym marki renault rapid 1,2 benzyna z gazem i z vatem.
I kurde nawet dało to radę zrobić ze 100 km o własnych siłach. Z okazji tego święta i ku upamiętnieniu rozwoju firmy dla której dzielnie będzie pracował stale obciążony 23.... jakimiś tam jednostkami, będzie się zwał BALTHAZAR.
Chciałem Melchior - ale jednako żona mi to przetłumaczyła.

Drogie Bravo - co mam teraz zrobić ? Pomóżcie.
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
postaw w krzaki, puść bluszcze, pilnuj żeby zawsze był przegląd i oc, naucz się numeru rejestracyjnego na pamięć, omijaj stacje lukoil gdzie tępe chlory nie chcą wpisywać do faktury innego numeru niz widzą na monitoringu.
amen.

amen.

#noichuj
HE tak lekko to nie będziesz miał.
Przy najbliższej okazji mam zamiar przyjechać TYM do CIEBIE. Będziemy mieli ubaw.
No i jak go dziś pooglądałem to zaczynam mieć podejrzenia że na tym pojeździe da się zarobić - przyszłościowo. Sama instalacja gazowa jest droższa niż kwota którą wysupłałem. A auto poprostu zaniedbane, natomiast technicznie - trochę dupsów do ogarnięcia, parę stowek do włożenia i będzie.
Ide uruchomić centrallasanlage
który jest i prawie działa. i takie tam podstawowe kwestie żeby nie zamarzło jakby co.
A na lukoil nie jeżdże z powodów ideologicznych.
Przy najbliższej okazji mam zamiar przyjechać TYM do CIEBIE. Będziemy mieli ubaw.
No i jak go dziś pooglądałem to zaczynam mieć podejrzenia że na tym pojeździe da się zarobić - przyszłościowo. Sama instalacja gazowa jest droższa niż kwota którą wysupłałem. A auto poprostu zaniedbane, natomiast technicznie - trochę dupsów do ogarnięcia, parę stowek do włożenia i będzie.
Ide uruchomić centrallasanlage

A na lukoil nie jeżdże z powodów ideologicznych.
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
ktoś porzucił w czwartek wieczorem c15 na placu. twój rzęch mnie nie jest w stanie zaskoczyć.

#noichuj
jest.
własnie odkryłem ledy taśmowe podlepione na reflektorach. Albo discopolo, albo ktos chcial miec daylightrunning.
własnie odkryłem ledy taśmowe podlepione na reflektorach. Albo discopolo, albo ktos chcial miec daylightrunning.
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
nie nie, nie są czasowe. 

- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Ja też mogę dołączyć do klubu
Od miesiąca nowy partner 1.6 w turbo fapo srapo comon railu dieslu 

y60 autobus, czerwony.
spoko.... to będzie klub egalitarny w odróżnieniu od LR na przykład. Co da nam gwarancję że będzie tu sama elita , jak znam złośliwość dziejową.
ja juz z mojego skarbonke zrobilem i troche auto porobione. musze do jakiego gaziarza podjechac zeby ta instalacje przejrzal - dzis zmienilem filtr powietrza z czarnego na zółty i.... wolnych obrotów na gazie nie trzyma
Po cholere ja sie tak angazuje w takie pomysly zamiast zabrac sie za cos godnego to nie wiem
ja juz z mojego skarbonke zrobilem i troche auto porobione. musze do jakiego gaziarza podjechac zeby ta instalacje przejrzal - dzis zmienilem filtr powietrza z czarnego na zółty i.... wolnych obrotów na gazie nie trzyma

Po cholere ja sie tak angazuje w takie pomysly zamiast zabrac sie za cos godnego to nie wiem

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
mam zimozielonego bluszcza na instalacje ogrodowe, chcesz kawałek?

#noichuj
Oczywiście 
powiedz tylko kiedy

powiedz tylko kiedy
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
jak dojdzie do porzuconej dyskoteki to ci odszczepie kawałek 

#noichuj
QL pisze: W dniu dzisiejszym zanabyłem czaderski samochód w kolorze błekitnym marki renault rapid 1,2 benzyna z gazem i z .
hmmm. rapid.
chytre auto.
jezdziałem takim i....
...do dzis mnie kurwica na sama mysl bierze.
Deska zaprojektowana idealnie tak żeby jej kant wbijał sie centralnie między kość udową a rzepkę i piszczel.
po 2 dniach jazdy miałem całe kolano sine.
Traume mam i jak takiego rapida widze to mam ochote wziąć 10 kilowy młot i rozjebać to barachło w driebiezgi
Ford- Family of fine cars.
2x V8 2xV6
Expedition, Explorer, Bronco II, F150
2x V8 2xV6
Expedition, Explorer, Bronco II, F150