Subaru Outback 1998 2.5 N/A, M/T - pamiętnik
Moderator: Marcin-Kraków
Re: Subaru Outback 1998 2.5 N/A, M/T - pamiętnik
młodzież nie zna takich filmówczesław&jarząbek pisze: ↑śr sty 10, 2018 8:40 pm"...do zlikwidowania jednych zwłok potrzeba 60 świń..."
![]()
tego nie było w american pie
Bezpiecznie zrobiło się dopiero od 2011r ale i tak trapią je problemy eko-ustrojstwa bo są już Euro5 czyli DPF`y i cała reszta
Snatch... oglądałem
A z racji faktu że "młodzież" to pewnie na długo przed tym nim Wam dane było kupić bilet do kina albo polską edycję na DVD

Dziadki

tylko wiesz... ja o Erniu myślałem
i to też nie należy dosłownie czytać - bo z niego taka młodzież jak i ze mnie
i to też nie należy dosłownie czytać - bo z niego taka młodzież jak i ze mnie
Jak już spamujemy to jak komuś podpasował Snatch to w podobnym klimacie utrzymany (2 lata starsza produkcja) Porachunki (cudowne jak zawsze tłumaczenie polskiego dystrybutora org. Lock, Stock and Two Smoking Barrels) - również ten sam reżyser Guy Ritchie.
słabsze znacznie...
Z nowszych produkcji które mnie np wbiły w fotel to Sicario.
nie pisz tak bo zaczynam się czuć staro

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Ehhh, sama karwa geriatria...
Weźta się za młodszą duperkę, to i psychika się Wam odmłodzi
Ino nie za młodą, bo młodzież dzisiejsza... Oj...
Przekręt film spoko.
Jakieś dwa lata temu oglądałem "Litewski przekręt". Nie wspominam jakoś bardzo źle.
Jeżeli chodzi o metodę proponowaną przez tą Parówę, która zasila warsztat w Tychach za pomocą rzutek na linię WN, to...
Właśnie dzisiaj rano kolega mi wysłał filmik, jak dziki (Czyli świnie) wpierdalają aż miło truchło sarny... Wyszło to stąd, że się zdziwiłem mocno, że kolega owy pod ambonę bierze głowy królików, co żeśmy je tłukli niedawno. Sądziłem, ze dla lisów, ale on mówi, że lisy też, ale głównie dziki to zechlają, hehe...
Człowiek się uczy całe życie.
Weźta się za młodszą duperkę, to i psychika się Wam odmłodzi

Ino nie za młodą, bo młodzież dzisiejsza... Oj...
Przekręt film spoko.
Jakieś dwa lata temu oglądałem "Litewski przekręt". Nie wspominam jakoś bardzo źle.
Jeżeli chodzi o metodę proponowaną przez tą Parówę, która zasila warsztat w Tychach za pomocą rzutek na linię WN, to...
Właśnie dzisiaj rano kolega mi wysłał filmik, jak dziki (Czyli świnie) wpierdalają aż miło truchło sarny... Wyszło to stąd, że się zdziwiłem mocno, że kolega owy pod ambonę bierze głowy królików, co żeśmy je tłukli niedawno. Sądziłem, ze dla lisów, ale on mówi, że lisy też, ale głównie dziki to zechlają, hehe...
Człowiek się uczy całe życie.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
mówiłem, że tego wieku nie czytaj dosłownie
A to ja przecież wiem, że mam nie czytać, helou. Dystansu do siebie samego nie straciłem i obym nigdy nie stracił 

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
pozwól, ze co jakiś czas sprawdzę

Znalazł się, karwa, papierek lakmusowy mojej normalności... 

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
- Misiek Cypr
-
Lepiej lakmusowy, jak toaletowy... 

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Obu nam raczej daleko do normalności, ale już sobie nie cukrujmy 
Dzisiaj wymieniłem aku, klemy, zrobiłem mocowanie do aku itp.
Później wymieniłem świeczki. Przydały się moje smukłe, wieloprzegubowe ręce i dobre narzędzia, heh. Ciasno przy tylnych, ale bez dramatu. Voyager 3.8 ma gorszy dostęp. Kable jeszcze nie przyszły.
Czekam na wydech, będzie w poniedziałek.
Nie wiem czy pisałem, czy nie, ale ogarnąłem któregoś wieczoru podświetlenie wszystkich pierdolników wewnątrz, a wczoraj cewkę i silniczek spryskiwacza jeden. Oczywiście się z uja leje na łączeniu ze zbiorniczkiem... Będę musiał obczaić.
Chciałem też dzisiaj zrobić małe subarki, ale ten na górze jakiś taki bezpłodny - 2.0 n/a... Wolałbym swoje pokryć jakimś turbo

Dzisiaj wymieniłem aku, klemy, zrobiłem mocowanie do aku itp.
Później wymieniłem świeczki. Przydały się moje smukłe, wieloprzegubowe ręce i dobre narzędzia, heh. Ciasno przy tylnych, ale bez dramatu. Voyager 3.8 ma gorszy dostęp. Kable jeszcze nie przyszły.
Czekam na wydech, będzie w poniedziałek.
Nie wiem czy pisałem, czy nie, ale ogarnąłem któregoś wieczoru podświetlenie wszystkich pierdolników wewnątrz, a wczoraj cewkę i silniczek spryskiwacza jeden. Oczywiście się z uja leje na łączeniu ze zbiorniczkiem... Będę musiał obczaić.
Chciałem też dzisiaj zrobić małe subarki, ale ten na górze jakiś taki bezpłodny - 2.0 n/a... Wolałbym swoje pokryć jakimś turbo

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
Jeszcze by takie wyszły

i co byś z tym zrobił ? Szpadel i zakopać
tylko cyklopa jakiego by trza było żeby dół pod to wygrzebał

i co byś z tym zrobił ? Szpadel i zakopać

Złomnikowi sprzeda i jeszcze zarobi 

- sebeks
-
Zajebiście te vaniki zapierdzielają 

Był:Tarpan 1,5 OHV->1,4 DOHC->1,6 DOHC->1,8T DOHC
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
Wydech ma być w poniedziałek, tymczasem nie mogę namierzyć nigdzie... sondy co tańczy lambadę
Jest przepływka, sondy, ani wtyczki luźnej do niej - nigdzie nie widzę. Czek działa, ale nie świeci, nie wywala błędów, nic.
WTF? Dziura, gdzie powinna być sonda, zaślepiona jest piękną śrubą, widać, że dawno temu. Na uj ktoś by miał wyjmować sondę i zaślepiać śrubą miejsce, jak mógł po prostu zostawić sondę np. odpiętą itp, jeżeli była wcześniej zamontowana?
Możliwe, że auto na rynek arabski nie miało sondy, bo w dupie mieli ekologię?
Nie ogarniam. Muszę głębiej pogrzebać za wtyczką. Nie wierzę, żeby jej nie było.
Musiałoby przecież jechać na sztywnej mapie, bez korekcji. Mało prawdopodobne, zważywszy na to, że jest tam coś podobnego do katalizatora.
W ogóle to jest jakaś ciekawa akcja, bo w papierach pisze 110kW, a takich silników EJ25 nie było nigdy, o ile wiem.
Wymieniłem wczoraj kable WN - poprzednie były... oryginalne, datowane na 1998r. Zapłon więc w całości ogarnięty.

Jest przepływka, sondy, ani wtyczki luźnej do niej - nigdzie nie widzę. Czek działa, ale nie świeci, nie wywala błędów, nic.
WTF? Dziura, gdzie powinna być sonda, zaślepiona jest piękną śrubą, widać, że dawno temu. Na uj ktoś by miał wyjmować sondę i zaślepiać śrubą miejsce, jak mógł po prostu zostawić sondę np. odpiętą itp, jeżeli była wcześniej zamontowana?
Możliwe, że auto na rynek arabski nie miało sondy, bo w dupie mieli ekologię?
Nie ogarniam. Muszę głębiej pogrzebać za wtyczką. Nie wierzę, żeby jej nie było.
Musiałoby przecież jechać na sztywnej mapie, bez korekcji. Mało prawdopodobne, zważywszy na to, że jest tam coś podobnego do katalizatora.
W ogóle to jest jakaś ciekawa akcja, bo w papierach pisze 110kW, a takich silników EJ25 nie było nigdy, o ile wiem.
Wymieniłem wczoraj kable WN - poprzednie były... oryginalne, datowane na 1998r. Zapłon więc w całości ogarnięty.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
Wiem jak powinna wyglądać itp, ale ni mo
Ukryła się w gęstwinie mroku 

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
- sebeks
-
A czemu niby to nie może pracować na mapie bez sondy ? Pytanie czy ta pucha to na pewno katalizator 

Był:Tarpan 1,5 OHV->1,4 DOHC->1,6 DOHC->1,8T DOHC
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
Mega duża, rzekł bym nawet taka mega sraczka zajebiście śmierdząca

Czwarte serce 

Może.
Mapa może być bez korekt na podstawie sondy i będzie to działało.
Ale...
Dziwne, że w aucie z końcówki lat 90tych nie było takowej lambady tańczonej...
O ile pamiętam dobrze, to moja celika '87 takową posiadała.
Dlatego jak już, to obstawiam, ze do arabowa nie musiało być takowej. Nie wiem. Teoria, luźna bardzo i powątpiewam w nią.
Mapa może być bez korekt na podstawie sondy i będzie to działało.
Ale...
Dziwne, że w aucie z końcówki lat 90tych nie było takowej lambady tańczonej...
O ile pamiętam dobrze, to moja celika '87 takową posiadała.
Dlatego jak już, to obstawiam, ze do arabowa nie musiało być takowej. Nie wiem. Teoria, luźna bardzo i powątpiewam w nią.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT