Jakie autko kupić? Wiem że często zadawane.
Moderator: Marcin-Kraków
Re: Jakie autko kupić? Wiem że często zadawane.
patrz sobie jeszcze na dyskoteki jedynki..
to proste bardzo auto a już komfortowe. Naprawialne młotkiem, graty tanie i dużo - ale kupowanie wymaga zacięcia bo o żywe trudno. Ale nie bardziej niż inne pewnie..
to proste bardzo auto a już komfortowe. Naprawialne młotkiem, graty tanie i dużo - ale kupowanie wymaga zacięcia bo o żywe trudno. Ale nie bardziej niż inne pewnie..
Ale nie za dyche. Dyskoteka to najbardziej przeszacowany woz w or. Za dyche to bierze: vitara, monterey, galloper, pajero.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Dychę to kosztują opony plus felgi, amortyzator i sprężyna, minimalny przegląd

No, ale kolega pytajacy szuka auta za dyche w lpg, wnioskuje, ze kasa nie smierdzi. Frota jeszcze moze byc.
Gdybym ja szukal auta w malym budzecie to primo rezygnowal bym z prestizu i legendy. Po dwao szukla bym auta dlubnietego.
Gdybym ja szukal auta w malym budzecie to primo rezygnowal bym z prestizu i legendy. Po dwao szukla bym auta dlubnietego.
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
nie ma legend I w cenie 10tys w stanie dobry, te co się jeszcze trzymają na pewno się cenią
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
dla świeżaka - szukania auta w cenie do 10tys to zazwyczaj mocna wtopa
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
ale ta frota to niegłupi trop..
za dychę na luzie kupi przytomną krótką wersję - jak się postara to nawet w drugim wydaniu
za dychę na luzie kupi przytomną krótką wersję - jak się postara to nawet w drugim wydaniu
Za chwilę pojawi się grota, krótka. Do dychy... 

Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
Właśnie, Romek, jak to jest mieć dwa auta terenowe jeżdżące?
I pięć nielotów?

I pięć nielotów?

- sebeks
-
Normalnie, dwoma jeździsz, reszta stoi i nabiera mocy urzędowej
U mnie na ten przykład z wszystkich samochodów już tylko trzy wymagają dokończenia, z czego tylko jeden nie jeździ. Jest progres, bo w połowie zeszłego roku nie było czym jeździć, w każdym aucie coś było do zrobienia do tego stopnia, że auto nie mogło jeździć, w takim mikropopierdalaczu ( Rover 200 Vi trochę dłubnięty) np. podczas zapierdalania po autostradzie 180 odkręciła się śruba na wale i brakło może ze 3 jej obroty do odpadnięcia koła pasowego, fart że zębatka napędzająca rozrząd była tak zapieczona że została na wale

U mnie na ten przykład z wszystkich samochodów już tylko trzy wymagają dokończenia, z czego tylko jeden nie jeździ. Jest progres, bo w połowie zeszłego roku nie było czym jeździć, w każdym aucie coś było do zrobienia do tego stopnia, że auto nie mogło jeździć, w takim mikropopierdalaczu ( Rover 200 Vi trochę dłubnięty) np. podczas zapierdalania po autostradzie 180 odkręciła się śruba na wale i brakło może ze 3 jej obroty do odpadnięcia koła pasowego, fart że zębatka napędzająca rozrząd była tak zapieczona że została na wale

Był:Tarpan 1,5 OHV->1,4 DOHC->1,6 DOHC->1,8T DOHC
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
W sumie jak oleje estetykę to starczy na reanimację końcówek drążków, opony i oleje. Ja bym brał

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Ale okazje czasami (choć wyjątkowo) się zdarzają. Nie dalej, jak jakieś 3 tyg. temu na otomoto trafiłem anons na W160, na oko w niezłym stanie blacharskim (a wg właściciela i mechanicznym), sporo poniżej dychy. Z silnikiem 2.8 benzyna, i chyba tylko dlatego nie łyknięty od ręki. Jak się zacząłem zastanawiać, czy nie brać go na dawcę (perspektywicznie do mojego na wszelki wypadek), i chciałem jednak zadzwonić z pytaniem o detale, okazało się, że już poszedł do ludzi.
To jest IMO dowód, że najdziwniejsze okazje jeszcze się zdarzają, choć rzadko.
pzdr.

Marek (Argus)
W-160 3,3TD + Czapajew
W-160 3,3TD + Czapajew
Nie mówię żeby auto było jakąś zmotą, wizualnie nie musi grzeszyć urodą, czaję się na jednego Xj i dziękuję za komentarze typu bierz gruz bo taniej, mam zamiar inwestować w autko, byle się nie rozsypał zaraz po kupnie w teren i tak pojedzie po przeglądach i serwisach ale dopiero w maju, jestem mechanikiem więc koszty napraw i tak liczę tylko w cenie części.
aaaaaaa to wiele wyjaśniaKlizati pisze: ↑pt lut 23, 2018 8:55 amNie mówię żeby auto było jakąś zmotą, wizualnie nie musi grzeszyć urodą, czaję się na jednego Xj i dziękuję za komentarze typu bierz gruz bo taniej, mam zamiar inwestować w autko, byle się nie rozsypał zaraz po kupnie w teren i tak pojedzie po przeglądach i serwisach ale dopiero w maju, jestem mechanikiem więc koszty napraw i tak liczę tylko w cenie części.

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Frontere do 10 to spokojnie.
I to chyba najbardziej rozsądne rozwiązanie.
I to chyba najbardziej rozsądne rozwiązanie.
Niva 93r.
bmw i szpera - to jest rozsądne rozwiązanie. Opel...tylko Gustlik miał fajnego.
Zbowid

- sebeks
-
Jakie auto kupić ...
Jak najtańsze w serwisowaniu i zakupie.
Pociorasz tym nieco i wtedy sam sobie odpowiesz na pytanie czego ci w aucie brakuje. Następny wybór na 80% będzie już tym trafnym. Innej drogi NIE MA. Jeśli jesteś osobą pokroju mojego, to żadne seryjne auto cię nie zadowoli, dlatego warto znaleźć odpowiedź, co ma być bazą do dalszych modyfikacji. U mnie to Tarpan
Jak najtańsze w serwisowaniu i zakupie.
Pociorasz tym nieco i wtedy sam sobie odpowiesz na pytanie czego ci w aucie brakuje. Następny wybór na 80% będzie już tym trafnym. Innej drogi NIE MA. Jeśli jesteś osobą pokroju mojego, to żadne seryjne auto cię nie zadowoli, dlatego warto znaleźć odpowiedź, co ma być bazą do dalszych modyfikacji. U mnie to Tarpan

Był:Tarpan 1,5 OHV->1,4 DOHC->1,6 DOHC->1,8T DOHC
Vitarę do dychy fajną trafisz.
Podoba mi się Vitarka strasznie ale potrzebuję auto do względnie komfortowego poruszania się w 4 osoby. Znalazłem jednego xj za 10k w ciągu 4 miesięcy mogę pozwolić na wsadzenie w niego 5k, ale oglądając często Terenwizję zastanawiam się czy w dłuższej trasie mnie nie zawiedzie :/. Posiada lift 3" i AT 31.
Kazde Cie zawiedzie.
Im wieksza milosc tym wieksze rozczarowanie.
Im wieksza milosc tym wieksze rozczarowanie.
gv jest tak gówniana w jeździe, że tego nikomu nie wolno polecać. Dopiero jak się dłubnie to jakoś zaczyna ten zawias pracowac - niemniej - i tak nie ma to sensu. Najgorsze auto terenowe jakie miałem
Mowisz, ze ujniazgrzybnia? Bralem to auto pod uwage w jakiejs tam przyszlosci.
Aż taka różnica jest między króciakiem jakiego posiadam a longiem jakiego nie posiadam ?
Wydawało mi się że skoro w moim jest znośnie to w longu może być tylko lepiej... Faktem jest że w materii własności przeciskania się gdzieś między drzewami czy zawracania niemalże w miejscu (bo wyglądało na ciekawy skrót gdzie po wdrapaniu na górę okazywało się że jest tam 4m2 miejsca i żadnego wyjazdu) krótka jest mistrzem świata.
Wydawało mi się że skoro w moim jest znośnie to w longu może być tylko lepiej... Faktem jest że w materii własności przeciskania się gdzieś między drzewami czy zawracania niemalże w miejscu (bo wyglądało na ciekawy skrót gdzie po wdrapaniu na górę okazywało się że jest tam 4m2 miejsca i żadnego wyjazdu) krótka jest mistrzem świata.