Quady
Moderator: Marcin-Kraków
-
-
quady
Pajerolask
Obawiam się , że nie rozumiesz bo:
po pierwsze nikogo nie przekonuję tylko odpowiadam na pytania a po za tym nie mam w tym żadnego interesu a mnie można dużo zarzucić ale nie bezinteresowność.
po drugie nie mogę przekonywać o wyższości quadów nad samochodami bo każdy kto widział je jednocześnie wie ze quady są niższe.
po trzecie zgadzam się, że samochód 4x4 jest super i jest także dobrym dodatkiem do quada. Dlatego takie trzy (ponieważ nie ma samochodu uniwersalnego) posiadam.
Bartas
Szkoda ze nie przyjechałeś na Mamry challenge, super impreza i właśnie dla amatorów choć było kilka osób które trenowały przed "enduromanią".
Stosunki między quadziarzami i endurowcami bardzo sympatyczne i pozbawione kompleksów: my ich zostawialiśmy na bagnach i piaskach a oni nas, na łąkach i w lesie
Zbyszek
Obawiam się , że nie rozumiesz bo:
po pierwsze nikogo nie przekonuję tylko odpowiadam na pytania a po za tym nie mam w tym żadnego interesu a mnie można dużo zarzucić ale nie bezinteresowność.
po drugie nie mogę przekonywać o wyższości quadów nad samochodami bo każdy kto widział je jednocześnie wie ze quady są niższe.
po trzecie zgadzam się, że samochód 4x4 jest super i jest także dobrym dodatkiem do quada. Dlatego takie trzy (ponieważ nie ma samochodu uniwersalnego) posiadam.
Bartas
Szkoda ze nie przyjechałeś na Mamry challenge, super impreza i właśnie dla amatorów choć było kilka osób które trenowały przed "enduromanią".
Stosunki między quadziarzami i endurowcami bardzo sympatyczne i pozbawione kompleksów: my ich zostawialiśmy na bagnach i piaskach a oni nas, na łąkach i w lesie
Zbyszek
Re: quady
I po co zaczynaszzbyszek 53 pisze:
po trzecie zgadzam się, że samochód 4x4 jest super i jest także dobrym dodatkiem do quada.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Zbyszek

-
-
Quady dla wszystkich!!!!!!!!
Pajerolask
to nie ja zacząłem tylko zasługa nalezy się Pyntrontowi że zaczął tak interesującą dziedzinę rajdów 4x4 jaką są quady.Ucieszyłem sie bardzo bo ten temat mnie interesuje.Niestety Ty dołączyłeś się do tematu który interesuje Cię mniej i zacząłeś zachowywać się jak młody ormowiec przysłany na przeszpiegi do klubu studenckiego. Wszystko wie lepiej, co należy mysleć o czym rozmawiać i jak tańczyć.Więc w klubie zrobiło się cicho i pusto - szkoda
Zbyszek
to nie ja zacząłem tylko zasługa nalezy się Pyntrontowi że zaczął tak interesującą dziedzinę rajdów 4x4 jaką są quady.Ucieszyłem sie bardzo bo ten temat mnie interesuje.Niestety Ty dołączyłeś się do tematu który interesuje Cię mniej i zacząłeś zachowywać się jak młody ormowiec przysłany na przeszpiegi do klubu studenckiego. Wszystko wie lepiej, co należy mysleć o czym rozmawiać i jak tańczyć.Więc w klubie zrobiło się cicho i pusto - szkoda
Zbyszek
Witam!
Ja też po dłuższej przygodzie z różnymi samochodami; Jeep cherokee, Mitsu L200 - 2 szt, Jeep Wrangler, Suzuki Samurai jestem przekonany o wyższości quadów. Obecnie mam Yamahę Grizly 600 (stary model)
Samochód to już chyba tylko wyprawówka do turystyki a i to dalekiej Ukraina, Skandynawia czy Afryka. Do zwiedzania Polski QUAD! Ponieważ organizowałem różne imprezy 4x4 to tereny wokół siebie miałem objeżdżone na max, ale dopiero jak przesiadłem się na quada zobaczyłem ile miejsc w najbliższej okolicy jeszcze nie widziałem.
I ostatnia rzecz. Terenowcy przesiadający się na quady, nie zdradzają zazwyczaj terenówek, Pozostaja przy opcji samochód + quad
Ja też po dłuższej przygodzie z różnymi samochodami; Jeep cherokee, Mitsu L200 - 2 szt, Jeep Wrangler, Suzuki Samurai jestem przekonany o wyższości quadów. Obecnie mam Yamahę Grizly 600 (stary model)
Samochód to już chyba tylko wyprawówka do turystyki a i to dalekiej Ukraina, Skandynawia czy Afryka. Do zwiedzania Polski QUAD! Ponieważ organizowałem różne imprezy 4x4 to tereny wokół siebie miałem objeżdżone na max, ale dopiero jak przesiadłem się na quada zobaczyłem ile miejsc w najbliższej okolicy jeszcze nie widziałem.
I ostatnia rzecz. Terenowcy przesiadający się na quady, nie zdradzają zazwyczaj terenówek, Pozostaja przy opcji samochód + quad
pzdr
globo
Toyota Hilux 2,5 D4D King Cab & Yamaha XT660Z Tenere
globo
Re: Quady dla wszystkich!!!!!!!!
Witam....włąsnie przymierzam się do kupna Quada....ale już od 2 tygodni przeglądam oferty i przyznam, że się pogubiłem. Czy te maszynki 2x4 ze skrzynią automat są coś warte?? Np. podstawowa Yamaha Bruin??zbyszek 53 pisze:Pajerolask
Zbyszek
Doradź coś proszę. Moze potrafisz coś polecić?
http://www.mudmasters-4x4.com
Pimpek... strikes again:) KNK forever!
Generalnie chodzi o to czy napęd 4x4 ma tak doniosłe znaczenie ja w samochodzie i czy automatyczna skrzynka znacząco ogranicza możliwości.., kiedyś jeździłem takim cackiem po pustyni w Egipcie i po przęłączeniu na manual miało extra kopa:) Na automacie tak sobie:(
Owszem. Quady 2x4 są wiele warte. Nie jest to tak jak z samochodem 2x4. Quad tylko na tylnym napędzie zajedzie o wiele dalej. Jeśli to jest 2x4 to zazwyczaj jest lekki i ma lekki przód. Przy balansowaniu ciałem i przeniesieniu środka ciężkości na tylną oś nieźle sobie radzi. Generalnie wiele zależy od kierowcy. Widziałem sytuacje, gdzie wklejał Grizzly a przejeżdżało Kymco 150.
pzdr
globo
globo
Hmmm..a co z automatem?
No i co możesz polecić?
No i co możesz polecić?
Mialem przyjemnosc zorganizowac pare rajdow na ktorych byly razem quady i auata terenowe -taka integracja off
Nie mozna prownywac quada do auata terenowegi bo sa dwa roznej klasy pojazdy.
Moj znajomy co quadaem wyczynia cuda powiedzial takie zdanie:możliwości terenowe quada są tak duże na ile pozwala ludzka psychika i starch
Syfem pod ogroamy podjazd nikt sie nie zdecyduje podjechac natomiast quadem czemu nie
najwyzej zeskoczysz zniego on sie wywruci zrobi dwa fikołki stanie na koła i pojedzie dalej
Jakie kolwiek porownania lub wytykanie wad lub gloryfikacja zalet quada oraz 4x4..to dyskuja jałowa ktora prowadzi do nikąd
Quad 2 napędowy to pełno wartośćiowa maszyna terenowa -a do rekreacji, ostrego upalania smiec twierdzic ze nawet lepsza niz 4x4 bo mam nisza wage jest bardziej zwrotny, cena nie poruwnywalna...

Moj znajomy co quadaem wyczynia cuda powiedzial takie zdanie:możliwości terenowe quada są tak duże na ile pozwala ludzka psychika i starch

Jakie kolwiek porownania lub wytykanie wad lub gloryfikacja zalet quada oraz 4x4..to dyskuja jałowa ktora prowadzi do nikąd

Quad 2 napędowy to pełno wartośćiowa maszyna terenowa -a do rekreacji, ostrego upalania smiec twierdzic ze nawet lepsza niz 4x4 bo mam nisza wage jest bardziej zwrotny, cena nie poruwnywalna...
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
To juz coś wiem....a te wszystkie rozwiazania typu AEON, ZIPP....o pojmności od 180 do 260ccm i rodowodzie wyrażnie chińskim też można rozpatrywać?
Do ostrego upanalnia 2x4 i powyżej 200 cm3
Natomiast do wypraw w najdziksze ostępy (góry bagna itp) 4x4 - wystarczy 400 cm3 .
Chińskie quady to chyba, że na początek. Potem oddajesz dziecku, a sam przesiadasz się na coś innego.
Sam mam 3 Kymco 150 do wypożyczania. A dla siebie Grizlly 600, ale z przyjemnością wsiadam czasem na Kymco.
Natomiast do wypraw w najdziksze ostępy (góry bagna itp) 4x4 - wystarczy 400 cm3 .
Chińskie quady to chyba, że na początek. Potem oddajesz dziecku, a sam przesiadasz się na coś innego.
Sam mam 3 Kymco 150 do wypożyczania. A dla siebie Grizlly 600, ale z przyjemnością wsiadam czasem na Kymco.
pzdr
globo
globo
-
-
Bartman zanim zdecydujesz sie na zakup musisz sobie odpowiedziec na nastepujace pytania:
Do czego chcesz uzywać quada?(wyścigi, taplanie się w błocie, turystyka, podryw, podkreslenie statusu finansowego czy wzbudzenie zazdrosci sasiadów)
Czy więcej będziesz jeździł po drogach czy po bezdrożach?
Czy bedziesz jezdził sam czy z pasażerka?
Ile kasy mozesz max przeznaczyć na zakup?
Jesli odpowiesz na te pytania sam albo z pomocą kolegów znajdziesz optymalny sprzęt dla siebie(służę pomocą)
Pozdrawiam
Zbyszek
Do czego chcesz uzywać quada?(wyścigi, taplanie się w błocie, turystyka, podryw, podkreslenie statusu finansowego czy wzbudzenie zazdrosci sasiadów)
Jesli odpowiesz na te pytania sam albo z pomocą kolegów znajdziesz optymalny sprzęt dla siebie(służę pomocą)
Pozdrawiam
Zbyszek
Na te pytania już sobie dawno odpowiedziałem podczas kolejnego tygodnia bez off road "bo UAZ się zepsuł"zbyszek 53 pisze:Bartman zanim zdecydujesz sie na zakup musisz sobie odpowiedziec na nastepujace pytania:
Pozdrawiam
Zbyszek

Zdecydowanie więcej off road niż on road....na drogi mam plaskacza. Potrzebuję jednak maszyny z homolagacją gdyż mam blisko w teren...nie chcę taskać Quada na przyczepce.
Myślałem o 20 k na zakup.
A pomoc zawsze mile widziana:) Jeżeli masz możliwość:)
Pozdro
Bartmann
-
-
Quad
Wymagania niezbyt wygórowane(nie szpan, nie wyścigi, nie skoki,jazda solo) więc przy tej kasie spełnia te warunki Kymco 250 nawet na szosowych oponach
Powodzenia
Zbyszek
Powodzenia
Zbyszek
-
-
quady
Jeden z naszych kolegów znudzony off-roadem sprowadza sobie z USA zabytkowe auto sportowe i wynajmuje w tym celu kontener w którym pozostaje miejsce na 4 quady i szuka wspólników do zapełnienia i współfinansowania.Jeśli ktoś jest zainteresowany podam adres e-mail i telefon
Pozdrawiam
Zbyszek
Pozdrawiam
Zbyszek
Ostatnio przejechałem się takim zwykłym KYMCO 150 Ccm Mixer i kurde nieźle sobie radzi w terenie jak na takiego maluszka:))))
Ja ujeżdżam chińczyka 200cc, 15 kucy, 2x4, mam go bo sprowadzam takie i muszę wiedzieć czy są warte 12000zł. Na razie, po ok 1000 km, jest OK. Ja osobiście obawiam się pół i automatów w quadach z silnikami 200-250cc. Jak się wklei to co? Piłować na sprzęglę odśrodkowym? A ile ono wytrzyma? Czy nie lepiej już manual? Trochę trudniej na początku, ale po opanowaniu zmian biegów wydaje mi się to lepszą opcją. A że mam homologację na kat B to mogę wszędzie jeździć, nawet dwuosobowo.
witam jestem posiadaczem Aeon overland 180 2x4 naped lancuchem ,jezdze nim od czerwca i z kazdym wypadem w teren poznaje nowe wlasciwosci jego i moje
,chociaz dla niektorych to zabawka na pole golfowe gdy zobaczyli go w akcji bili mi poklony i racje ma tem kto mowi ze duzo zalezy od prowadzacego,testowalem rowniez Yamache bruin 350cc 4x4 w Bieszczadach i stwierdzilem jak wyzej sprzet musi byc wytrzymaly a doswiadczenie kierowcy i rozsadek, refleksk jeszcze lepszy,
ps w naszej grupie jsetem jedyny Quadowiec i nikomu to nie przeszkadza nie ma glupich dyskusji na temat wyzszosci autek 4x4 a quadami (moj zreszta zarej. jako auto ) pozdrawiam

ps w naszej grupie jsetem jedyny Quadowiec i nikomu to nie przeszkadza nie ma glupich dyskusji na temat wyzszosci autek 4x4 a quadami (moj zreszta zarej. jako auto ) pozdrawiam
Gott weiss ich will kein Engel sein !
A co powiesz na to:Toroo pisze:![]()
zmień forum. Szcególnie jazda zimą i przeprawy rzeczne

więcej tu:
http://www.atvpolska.pl/forum/viewtopic ... highlight=[/img]
...podpis zawieszony do odwołania...
-
-
Quady
Krytykantów i niedowiarków wymiotło.Sprawdziło sie powiedzenie, że jeden obrazek jest lepszy niż 1000 słów
Zbyszek
Zbyszek
http://www.bikepics.com/pics/pics/group ... 497089.jpg
co to jest ta biała rurka na bagażniku tylnym ?
co to jest ta biała rurka na bagażniku tylnym ?
Fajne fotki2can pisze: A co powiesz na to:

A tak abstrachując, gdzie w quadzie montuje się fotelik dla dziecka