Ja niestety takich gum nie mam, stąd zawracam głowę

Moderator: Marcin-Kraków
Wojciechrr pisze:Ja potrzebuję autka, które będzie mogło zjechać bez stresu z czarnego. Dużo latam po czarnym, ale również sporo po szutrach więc wybór samochodu, który będzie jeździł dobrze po tym i po tym to takie małe wyzwanie
Szkoda, że nie ma Forestera z dieslem, ale trudno. Myślę o 2.0 z automatem, bo już mi ręce odpadają od zmian biegów
2.5 xt jest fajny tylko jeszcze więcej pali i kosztuje - niestety jak już Subaru to z mniejszym silnikiem.
Dokładniemdeja pisze:Octavia w TDI ma dramatycznie niski prześwit poprzeczny - w wersjach 2WD i 4WD także. Odradzam gorąco... Byłem świadkiem rozwalenia miski olejowej na lekko wybrzuszonej kamiennej drodze w lesie. Używane w GOPR 4x4 Octawie już mają stalowe osłony silnika po tym jak rozwaliło ze 2 miski.
Do tego napęd dołączany haldexem jest prostacki - Subaru jest nie do pokonania pod względem konstrukcyjnym.
Szkoda tylko ze przedni zwis jest taki spory
Się pokazało mi dopiero "za chwilę"Paszczak pisze:w ostatnim off....pl jest dokładnie wszytko opisane o starej i nowej Octavii kombi 4x4, nawet jest pakiet do podwozia skody, zwiększa prześwit i piszą że można włożyć 205/70 i w efekcie daje to dokładnie taki sam prześwit jak subaru czyli 185mm.
Ale fakt tego auta nie co na siłe porównywać do Subaru. Forster jest klasą samą w sobie.
Galik pisze:i nie najwiekszy komfort jazdy(w porownaniu z innymi plaskaczami w tej cenie
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość