ZIŁ
Moderator: Marcin-Kraków
- cowboy_3151
- cowboy_3151
- cowboy_3151
- romanowicz_z3 car469b
CLIMBER pisze:ale zastanawiam sie jaką butle trzeba mu włozyc, jakie sa najwieksze???
jak byłem na ukrainie to tam wszystkie autobusy jeżdżą na gaz... teraz najlepsze

Tzarrr!!
- cowboy_3151
Prawda a jeszcze lepiej jest na stacjach tankowania tam to dopiero przyjeżdzają wynalaski.romanowicz_z3 car469b pisze: jak byłem na ukrainie to tam wszystkie autobusy jeżdżą na gaz... teraz najlepsze![]()
![]()
wszystkie butle to połączenie 8-10 takich jak do palników i to mają na dachu
![]()
![]()
ale spoks jak jechaliśmy tymi awtomobilami to tylko adrenalina większa
![]()
- romanowicz_z3 car469b
cowboy_3151 pisze:Prawda a jeszcze lepiej jest na stacjach tankowania tam to dopiero przyjeżdzają wynalaski.
to tylko brać i spier... taka sytacja była na BP kiedyś znajomemu w błotku "trochę" pokrzywiło wlew LPG. Majster od wlewania to profilaktycznie po założeniu odbiegł od auta 15m (jakby mu to coś dało)

Tzarrr!!
- SebastianS
-
Motora mało...
Czesław, jakiego leylanda chcesz zapodawać zamiast oryginalnego V8? To fajny motor, duży moment u samego dołu, a jak komuś mało, to zawsze to łatwiej zrobić jakąś zmotę na tym benzyniaku, niż na gnojowniku leylanda
- SebastianS
-
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Re: Motora mało...
6c107...autosanSebastianS pisze:Czesław, jakiego leylanda chcesz zapodawać zamiast oryginalnego V8? To fajny motor, duży moment u samego dołu, a jak komuś mało, to zawsze to łatwiej zrobić jakąś zmotę na tym benzyniaku, niż na gnojowniku leylanda
#noichuj
ZIŁ
Ził jest zajebisty - a ten dzwięk pracy V8 to najwspanialsza muzyka 
Za tą kase polecam - bo bardzo tanio
Ja sam jestem posiadaczem Ziła 157 jest to zupełnie inne auto ( rzędowa 6 taka wersja ekonomiczna ziła pali około 35 do 50 litrów ) ale w terenie sprawuje sie super - naprawde polecam

Za tą kase polecam - bo bardzo tanio
Ja sam jestem posiadaczem Ziła 157 jest to zupełnie inne auto ( rzędowa 6 taka wersja ekonomiczna ziła pali około 35 do 50 litrów ) ale w terenie sprawuje sie super - naprawde polecam
UAZ 469B 4x4, ZIŁ 157 6x6, GAZ 66 4X4, STAR 66 6X6 - THE POWER OF DREAMS
Ja tam mam ZIła 131 z silnikiem SW-400+turbo leyland z autobusu ogórka (dla wtajemniczonych to dokładnie mam ANDORIE ale to prawie to samo) . Pali od 20-35 ale leci ponad 100 km/h , 6,0l ,135km.
Co o dziwo te silniki pasuja na skrzynie jak ulał ni nie trzeba przerabiac.
Super auta bardzo wygodne i przyjemne. A jakie udane skrzynie biegów jelcze czy stary sie chowaja chodzi jak w osobówce.
Co o dziwo te silniki pasuja na skrzynie jak ulał ni nie trzeba przerabiac.
Super auta bardzo wygodne i przyjemne. A jakie udane skrzynie biegów jelcze czy stary sie chowaja chodzi jak w osobówce.

Gaz 69 M 1960 - pół wieku i jeszcze jeździ.
- SebastianS
-
Byłem, widziałem... A to że takie butle stosują, to dlatego, że to nie jest propan butan, tylko czysty metan, pompowany pod ciśnieniem ok. 250 atm.cowboy_3151 pisze:Prawda a jeszcze lepiej jest na stacjach tankowania tam to dopiero przyjeżdzają wynalaski.romanowicz_z3 car469b pisze: jak byłem na ukrainie to tam wszystkie autobusy jeżdżą na gaz... teraz najlepsze![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Normalna butla by wybuchła

Panowie nie wiem czy wiecie ale jeszcze jakies 4 lata temu takie autobusy z butlami na metan na dachu jezdzily po krakowie.SebastianS pisze:Byłem, widziałem... A to że takie butle stosują, to dlatego, że to nie jest propan butan, tylko czysty metan, pompowany pod ciśnieniem ok. 250 atm.cowboy_3151 pisze:Prawda a jeszcze lepiej jest na stacjach tankowania tam to dopiero przyjeżdzają wynalaski.romanowicz_z3 car469b pisze: jak byłem na ukrainie to tam wszystkie autobusy jeżdżą na gaz... teraz najlepsze![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Normalna butla by wybuchła

grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
Re: ZIŁ
Kupiłeś go?GAZFAN pisze:Czy 4000-6000 PLN za nowiutkiego (zn-prawdziwa igielka) ZIL-a trzyosiowego to duzo czy malo? Wszysko nowiutkie, przebieg 217km, blacha ideal, rama cudo, elektryka pelna, nowe oponki,nawet system samopompowania kol, webasto, zarejestrowany, w pelni sprawna noweczka, odpala na pierwszy raz:))). Chca za niego okolo 4000PLN-ow a moga dorzucic wyciagarke, pake z oponcza itp. Warto?
Rosyjska myśl techniczna rules!