Pierwsze 4x4 za max 10k E; (~40k pln)?
Moderator: Marcin-Kraków
-
-
co do Range Rovera 2,5DSE (TDS)
jezeli masz nieprzekraczalna kwote 40 tyś zł to ci nie polecam, bo sam pakiet startowy moze wynieść około 10 tyś
ale tak to auto fajne, nawet daje rade w terenie, pali 12l/100 w trasie (automat), predkosc przelotowa to jakies 110-130km/h (powyzej tych wartosci szym powietrza opływającego duże lusterka jest głośny), jesli silnik odpowiednio eksploatowany to 200 tys km nie robi na nim wiekszego wrażenia, mocy troche mało jak na samochod ktory wazy ponad 2 tony (136KM), komfort jazdy na miechach powietrzynych jest boski (ja mam spreżyny), prędkość ropedzania na reduktorze w automacie jest oszałamiająca
, spokojnie mozna nim przejechac 500km nie odczuwając zmęczenia (jeśli nie ma wibracji o niskiej częstotliwości) 
jezeli masz nieprzekraczalna kwote 40 tyś zł to ci nie polecam, bo sam pakiet startowy moze wynieść około 10 tyś

ale tak to auto fajne, nawet daje rade w terenie, pali 12l/100 w trasie (automat), predkosc przelotowa to jakies 110-130km/h (powyzej tych wartosci szym powietrza opływającego duże lusterka jest głośny), jesli silnik odpowiednio eksploatowany to 200 tys km nie robi na nim wiekszego wrażenia, mocy troche mało jak na samochod ktory wazy ponad 2 tony (136KM), komfort jazdy na miechach powietrzynych jest boski (ja mam spreżyny), prędkość ropedzania na reduktorze w automacie jest oszałamiająca

-
- jestem tu nowy...
przerobiłes to na spręzynyN2O pisze:co do Range Rovera 2,5DSE (TDS)
jezeli masz nieprzekraczalna kwote 40 tyś zł to ci nie polecam, bo sam pakiet startowy moze wynieść około 10 tyś![]()
ale tak to auto fajne, nawet daje rade w terenie, pali 12l/100 w trasie (automat), predkosc przelotowa to jakies 110-130km/h (powyzej tych wartosci szym powietrza opływającego duże lusterka jest głośny), jesli silnik odpowiednio eksploatowany to 200 tys km nie robi na nim wiekszego wrażenia, mocy troche mało jak na samochod ktory wazy ponad 2 tony (136KM), komfort jazdy na miechach powietrzynych jest boski (ja mam spreżyny), prędkość ropedzania na reduktorze w automacie jest oszałamiająca, spokojnie mozna nim przejechac 500km nie odczuwając zmęczenia (jeśli nie ma wibracji o niskiej częstotliwości)

jak sobie z komputerem poradziłeś ?
teraz jedną poduszke zawieszenia mozna kupic za 530zł
nowy kompresor mozna kupic za jakies 1500zł, mozna tez poszukac na zagranicznym ebayu zestawów do regeneracji
bloku zaworow wlasciwie nigdy nie ma potrzeby wymieniac, tylko wymienic o-ringi w nim, czujnik wys zawieszenia to koszt od ok 300-800 zł zaleznie od typu i rocznika (mozna je tez chyba podmieniac rocznikami, bo nowsze sa mniej awaryjne)
ogólnie to jesli chce sie utrzymac EAS w kondycji to trzeba sobie zarezerwowac jakies 5000zł, nawet na wszelki wypadek
jesli chodzi o sprezyny to ja placilem 2000 za sprezyny+miseczki+robocizna, ale mozna to tez samemu zrobic i powinno byc taniej, mozna kombinowac z różnymi spreżynami jak ktos chce to nawet OME
nowy kompresor mozna kupic za jakies 1500zł, mozna tez poszukac na zagranicznym ebayu zestawów do regeneracji
bloku zaworow wlasciwie nigdy nie ma potrzeby wymieniac, tylko wymienic o-ringi w nim, czujnik wys zawieszenia to koszt od ok 300-800 zł zaleznie od typu i rocznika (mozna je tez chyba podmieniac rocznikami, bo nowsze sa mniej awaryjne)
ogólnie to jesli chce sie utrzymac EAS w kondycji to trzeba sobie zarezerwowac jakies 5000zł, nawet na wszelki wypadek
jesli chodzi o sprezyny to ja placilem 2000 za sprezyny+miseczki+robocizna, ale mozna to tez samemu zrobic i powinno byc taniej, mozna kombinowac z różnymi spreżynami jak ktos chce to nawet OME

lepiej sie jezdzi przy mniejszych predkosciach po zakretach, odczuwalnie gorzej na szybkich łukach (brak poziomowania), no i troche bardziej skrzypia plastiki niz na poduchach, chyba jak kazdy samochod na mostach nie lubi poprzecznych nierówności tzn torowiska itp na poduchach nie było prawie wcale czuc ani słychac jak sie przez tory jechało, a że buja to taka uroda tego samochodu, napewno zyskałem troche na niezawodnosci
, ale stracilem mozliwosc regulacji twardosci i wysokosci 

Osobiście polecam Jeppa Grand.
Poprzednim modelem WJ z 2000r zrobiłem 200tkm bez żadnej awarii, teraz ujeżdżam nowy model, zrobiłem 30 tkm i chula jak trzeba.
Co do gazu , jak założysz sekwencję to jeździsz jak na benzynie , ale do nowego jeszcze nie założyłem bo mało pali i się nie opłaca.
Co do różnicy w modelach opisałem to na forum tam gdzie mnie wychaczyłeś.
Jak coś pisz.
Poprzednim modelem WJ z 2000r zrobiłem 200tkm bez żadnej awarii, teraz ujeżdżam nowy model, zrobiłem 30 tkm i chula jak trzeba.
Co do gazu , jak założysz sekwencję to jeździsz jak na benzynie , ale do nowego jeszcze nie założyłem bo mało pali i się nie opłaca.
Co do różnicy w modelach opisałem to na forum tam gdzie mnie wychaczyłeś.
Jak coś pisz.
zibi
WK 4X4 LAREDO
WK 4X4 LAREDO
-
- jestem tu nowy...
To ciekawe , ale przed zakupem pierwszego Jeep-a miałem różne dylematy ( rozsądek) , a moja żona uzyła bardzo podobnego zwrotu i wygoniła mnie po samochód 
Może kobiety są bardziej szalone niż my ?!
Podobno faceci z wiekiem dziadzieją i przeważa rozsądek oraz sucha kalkulacja
Tak czy owak teraz już jesteśmy pojepani
, ja już na zawsze 
Pozdrawiam

Może kobiety są bardziej szalone niż my ?!
Podobno faceci z wiekiem dziadzieją i przeważa rozsądek oraz sucha kalkulacja

Tak czy owak teraz już jesteśmy pojepani

Pozdrawiam
zibi
WK 4X4 LAREDO
WK 4X4 LAREDO
-
- jestem tu nowy...

Mit bmw został obalony, całe szczęście że tego gówna nie kupiłem.
Moja Octavia lepiej jeździła.
No ale nic, jedno jest pewne - JEEP one and ONLY

pozdrawiam,
Peacemaker.
- Discotheque
-
Galik a napisz ile Wam pali ten Outback?Galik pisze: ja mam
tato jezdzi juz prawie rok. kupilismy od nowosci, mam znajomych posiadających starszy model i wszystko graauto godne polecenia...
Dostalem od firmy w dowod uznania do dyspozycji Subaru Outbacka H6 3.0l w topowej wersji i zjada mnie z butami jego zuzycie paliwa. Nawet Jeep Cherokee mi mniej palil

Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!
AAAAAAAAA TTTTTTTTTEEEEEEEEEENNNNNNNNNNNTapeworm pisze:peep jak peep egzemplaż bez historii(nie licząc tej serwisowej)...dla mnie mało atrakcyjny
dla odmiany proponuje to
http://www.lr.pl/fotki_s2_58.html
to jest samochód z charakterem
typek co? akwizycja akwizycja? Moj wozik chciales sprzedac?

- mazurkas007
-
ale jaki ma snorkel ładny, taki 'ala' dopalaczTapeworm pisze: http://www.lr.pl/fotki_s2_58.html

Jest 4x4 - rusza wyścig zbrojeń
im większa zmota - tym dalej trzeba iść po traktor
im większa zmota - tym dalej trzeba iść po traktor
chlopie, ten samochd to legenda.mazurkas007 pisze:ale jaki ma snorkel ładny, taki 'ala' dopalaczTapeworm pisze: http://www.lr.pl/fotki_s2_58.html
profanujesz ja, czlowiek co mial tego LR'a to pojechal teraz na Dakar
hehehehe i juz tam jest.
ciekawe czy wiesz chociaz kto?

to gratuluje osiągnięć w firmie-pewnie niemałe jak takie utko dają do dyspozycjiDiscotheque pisze:Galik a napisz ile Wam pali ten Outback?Galik pisze: ja mam
tato jezdzi juz prawie rok. kupilismy od nowosci, mam znajomych posiadających starszy model i wszystko graauto godne polecenia...
Dostalem od firmy w dowod uznania do dyspozycji Subaru Outbacka H6 3.0l w topowej wersji i zjada mnie z butami jego zuzycie paliwa. Nawet Jeep Cherokee mi mniej palil, chociaz osiagi ma imponujace jak na tak metroseksualne auto.

My mamy 2.5 w manualu-więc od H6 na pewno oszczędniejszy.
Średnio pali 9.5, 10. Na trasie do 120 7.5l tylko

W H6 myśle, że średnio mniej jak 13 nie spali.
a który rok tego Twojego outbacka?
pozdrawiam