Przemyśl to jeszcze, bo problem właśnie leży po stronie zacisków. Tam jest naprawdę mało miejsca i jeśli można to połączyć z 15" felgą to tarcza hamulcowa i klocki nie są za duże. Idąc dalej jeśli to wszystko jest małe to dlaczego Darek Luberda ma po 2 zaciski na koło. Pewnie nie dlatego że ładnie to wygląda tylko ktoś sprawdził że skuteczność hamowania była za mała.G-man pisze:700 funtów za tarcze. Zaciski i klocki możesz dać inne.
A ten pomysł to niby skąd ? Walczyć trzeba z masą a Ty chcesz stalowe felgi wkładaćG-man pisze: Najlepiej stalowe 15

Te mosty już są szerokie. Standardowo mają felgi z bardzo dodatnim ET. Nie wiem czy znajdziesz takie felgi na 6x139,7. Dodatkowe poszerzenie to jest już nie potrzebne (i wręcz niepożądane)G-man pisze: ta sama firma sprzedaje beadlocki za 180 fuuntów, które dodatkowo poszerzają felgę o 2 cale.
Jakoś bardziej przekonuje mnie wyrób firmy mieszczącej się w kraju z tradycjami jeżdżenia po błocie niż po skałach.G-man pisze: Do tego opony PitBull 37x13.5x15 za 170 funtów z tej samej firmy i masz zestaw nie do pokonania.
W plastiku mamy zestaw "od Pana Kazia" za połowę tej kwoty, ale ten "Pan Kazio" ma najładniej zbudowany samochód w Polsce (w sensie wykonania). Ci anglicy naprawdę duuużo musieliby się od niego uczyć i podejrzewam że gdyby ten "Pan Kazio" swoje zestawy chciał sprzedawać to na brak klienteli nie musiałby narzekać. Na szczęście "Panu Kaziowi" bardzo dobrze się powodzi i nie musi zarabiać na takich robótkachG-man pisze: Oczywiście możesz dłubać u pana Kazia, wtedy faktycznie 25 tys. będzie za mało, a efekt niepewny. A tak możesz zabrać żonę/dziewczynę do Anglii.

Acha, ta cena za ten sprzedawany zestaw dotyczy jednej osi czy dwu, bo nigdzie nie doczytałem.