Amfibia??
Moderator: Marcin-Kraków
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
Wlasnie sobie przypomnialem ze mozna tez poszukac jakis ogloszen na stronie http://www.off-road.pl/gielda/sprzedam.php3 - widzialem kiedys, ze ktos chcial sprzedac jakas amfibie, ale czy to jest jeszcze aktualne to mi sie nie wydaje...
Co do kasztanienia tematow to zawsze musi nadejsc ten moment

Co do kasztanienia tematow to zawsze musi nadejsc ten moment

Jak amfibie to petsa. W wersji militarnej dymi to jak międzymiastowa na amerykańskiej prerii, ale jeździ, pływa i bosko wygląda(szczególnie jak sobie kulturalnie płyniesz a tu rzeka w poprzek zamknięta bo wojsko ćwiczy desant;). Jakiś czas temu w Brzegu były takie na szrocie za ca.11000 zł
P.S.
http://www.amphibiousvehicle.net
tu jest od groma zdjęć amfibii i kilka ciekawych linków
P.S.
http://www.amphibiousvehicle.net
tu jest od groma zdjęć amfibii i kilka ciekawych linków
Ostatnio zmieniony sob kwie 30, 2005 8:50 pm przez ndv, łącznie zmieniany 1 raz.
PTS fajny kawał stali, ale te co poszły z obrony cywilnej w prywatne ręce po powodzi w 1997 roku to niezłe szroty były. Słyszałem o scenach, jak rzucili takie sprzęty w ramach pomocy powodzianom i okazało się, że zamiast pływać po powierzchni wody to zdecydowanie wolały pojeździć po dnie 

Silvestr
Opel Monterey 3.2, Nissan Pickup D22 Double Cab 2.7 TDI + 12,5 tonowy... Żurek 8x8
Opel Monterey 3.2, Nissan Pickup D22 Double Cab 2.7 TDI + 12,5 tonowy... Żurek 8x8
w zeszlym roku na moto weteran bazarze w lodzi widzialem taka amfibie na kolkach ale ze sie na tym nie znam to Ci nie powiem co to bylo.. wiem tylko ze zwrocila moja uwage i ze byla na sprzedaz.. (moze nawet juz kupiona byla) jedyna rada to jezdzic i szukac ale chyba warto 

przyczajony Uaz, ukryty mercedes 
GG 141-99-54

GG 141-99-54
Jeśli myślimy o tym samym to zapewne mówisz o wynalazku zwanym BAVkubas pisze:w zeszlym roku na moto weteran bazarze w lodzi widzialem taka amfibie na kolkach ale ze sie na tym nie znam to Ci nie powiem co to bylo.. wiem tylko ze zwrocila moja uwage i ze byla na sprzedaz.. (moze nawet juz kupiona byla) jedyna rada to jezdzic i szukac ale chyba warto

Jedna oś z przodu i dwie z tyłu...
Silvestr
na wlasne oczy to widzialem we Wrocku na kozanowie, wjechal do wody z impetem i w momencie kiedy powinien sie wynurzyc nie stalo sie nic, po chwili wyplynelo dwoch zesranych kolesiSilvestr pisze:PTS fajny kawał stali, ale te co poszły z obrony cywilnej w prywatne ręce po powodzi w 1997 roku to niezłe szroty były. Słyszałem o scenach, jak rzucili takie sprzęty w ramach pomocy powodzianom i okazało się, że zamiast pływać po powierzchni wody to zdecydowanie wolały pojeździć po dnie
potem jak go wyciagneli to mialo sie wrazenie, ze poziom wody w dzielnicy opadl
Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).