BMW 530d

- inne samochody terenowe

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
chera

Post autor: chera » wt gru 02, 2008 11:01 pm

CrOOchy pisze: A przeglądy w zależności od normy UG1 czy UG2 co 15 tyś, lub co 30. Jednak ta pierwsza jest częściej stosowana. Mogę nawet powiedzieć co na jakim przeglądzie do wymiany :P
A wiesz może czemu polski serwis chce za Long Life Service co 30 kkm 2600 złociszy ( oferta AUDI Idczak w Łodzi) i zostawiając auto wracam do domu autobusem , kiedy w Holandii kosztuje to 390 albo 520 EUR ( co drugi przegląd wymieniają filtr paliwa i coś jescze chyba) i dostaję na czas przeglądu nową A4 całkowicie ZA DARMO ??

Ciekawe prawda ? A wydawałoby się, że robocizna w Polsce tańsza.....

Awatar użytkownika
chera

Post autor: chera » wt gru 02, 2008 11:09 pm

CrOOchy pisze:audi wygląda jak passat, a wszystko zaczęło sie od lancera,można zauważyć analogie do wyglądu przedniego grilla.
I znowu się nie zgodze... :)21

Wygląd grilla pochodzi z lat 30-tych i jest hołdem dla samochodów Auto Union, protoplasty Audi.... :D

http://www.google.com/imgres?imgurl=htt ... image&cd=1

A drogi..... No cóż tu można powiedziec, po kazdym powrocie z Polski po prostu wyważam koła.... :)21
Ostatnio zmieniony śr gru 03, 2008 1:10 am przez chera, łącznie zmieniany 2 razy.

randallek

Post autor: randallek » wt gru 02, 2008 11:20 pm

Tak się zastanawiam co w tym grillu jest podobnego, oprócz tego że jest duży :)21

A tak na serio - jestem w trakcie sprzedaży plaskatego, i muszę poważnie przemyśleć oba warianty, ale jakoś tak mnie ciągnie do tego BMW, chociaż Audi wydaje się bardziej rosądniejsze. :wink:

Awatar użytkownika
chera

Post autor: chera » wt gru 02, 2008 11:29 pm

randallek pisze:Tak się zastanawiam co w tym grillu jest podobnego, oprócz tego że jest duży :)21
Jakby go odwrócić, to kształt podobny.... :D
Taka w każdym razie była oficjalna wersja Audi po wprowadzeniu nowej stylistyki....

Najlepiej gdybys pojezdził troche jednym i drugim. Czasami jeżdże BMW 530i kolegi i Audi bardziej mi odpowiada, poza tym Quattro tego nie ma w BMW a na zime swietna sprawa.... :)2
Ostatnio zmieniony wt gru 02, 2008 11:34 pm przez chera, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
charlie70

Post autor: charlie70 » wt gru 02, 2008 11:31 pm

Jeździłem niecałe dwa lata siódemką (ponad 300tkm) z tym silnikiem po jakichś 280tkm robiłem skrzynie, wcześniej jakieś dupsy z zawieszeniem igdyby mi jej nie zajumali pewnie kulałbym sie do dziś, dla mnie rewelka

Awatar użytkownika
Igor V8

Post autor: Igor V8 » śr gru 03, 2008 12:44 am

randallek pisze: ale jakoś tak mnie ciągnie do tego BMW
Poszukaj 535 d :wink:
Przełom technologiczny BMW , rewolucyjny silnik , osiągi ma identyczne jak 545. Ciężko znaleźć używany egzemplarz ale się zdarzają. W Bawarii gdzie serwisuję siódemkę nie wiedzą co to znaczy awaria tych motorków. Z naszą firmową też nic się nie dzieje :wink:
Sam myślę poważnie nad nową X5 z tym serduszkiem :wink:
Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... :)21

Awatar użytkownika
Igor V8

Post autor: Igor V8 » śr gru 03, 2008 12:53 am

charlie70 pisze:Jeździłem niecałe dwa lata siódemką (ponad 300tkm) z tym silnikiem po jakichś 280tkm robiłem skrzynie, wcześniej jakieś dupsy z zawieszeniem igdyby mi jej nie zajumali pewnie kulałbym sie do dziś, dla mnie rewelka
To prawda .... żywotny motorek , tylko ....
Jest jedno duże ALE
Nie wolno porównywać silników i samochodów BMW produkowanych w Niemczech z tymi w USA
Do X5 wrzucili zespół napędowy z 5-ki , X5 jest cięższa od swojej mniejszej siostry o 500 kg. Strasznie padają skrzynię [ automat ] , które nie wytrzymują tych dodatkowych kilogramów.
Wykonanie też jest gorsze w USA
Pozostaje jeszcze sprawa transportu ....
Moja była z pierwszych lat produkcji , wtedy jeszcze przypływały nie zabezpieczone przed słoną wodą . Po 3 latach zaczęła poważnie rdzewieć . Ciągłe kłopoty z komputerami , nawigacją , sterownikami , elektryką itp.
Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... :)21

Awatar użytkownika
CrOOchy

Post autor: CrOOchy » śr gru 03, 2008 7:08 am

chera pisze:
CrOOchy pisze: A przeglądy w zależności od normy UG1 czy UG2 co 15 tyś, lub co 30. Jednak ta pierwsza jest częściej stosowana. Mogę nawet powiedzieć co na jakim przeglądzie do wymiany :P
A wiesz może czemu polski serwis chce za Long Life Service co 30 kkm 2600 złociszy ( oferta AUDI Idczak w Łodzi) i zostawiając auto wracam do domu autobusem , kiedy w Holandii kosztuje to 390 albo 520 EUR ( co drugi przegląd wymieniają filtr paliwa i coś jescze chyba) i dostaję na czas przeglądu nową A4 całkowicie ZA DARMO ??

Ciekawe prawda ? A wydawałoby się, że robocizna w Polsce tańsza.....
co do ceny tego przeglądu LLS to się dowiem ile u nas.

Co do serwisówki to sie trzeba porostu upomnieć :)21

co do przeglądówto wglada tomniejwicej tak
15 tyś - filtr oleju, olej
30 tyś - filtr oleju,olej, filtr powietrza, filtr pyłkowy
45 tyś - filtr oleju, olej
60 tyś - fltr oleju, olej, filtr powietrza, filtr pyłkowy, filtr paliwa, świece zapłonowe
75 tyś - filtr oleju, olej
90 tyś - filtr oleju, olej, filtr powietrza, filtr pyłkowy, ROZRZĄD i tu masz drogi serwis bo koszt samego rozrzadu to około 500 - 1000 zł w zależności od silnika. noale mówimy o dużych silnikach ;]

no i LongLife SLX profesional jest prawie 2 razy droższy :roll:
Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem, a szaleństwem

Jeep
Chevy Suburban

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne samochodziki”