syrena 4x4

- inne samochody terenowe

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
BABCIA I

Post autor: BABCIA I » sob maja 29, 2004 8:44 am

Nadwozie Syreny Bosto może fajnie wyglądać w wersji Truck.Po odcięciu tylnej części nadwozia na wysokości okien samoczynnie tworzy się TRUCK.Teraz trzeba poszukać terenówki o tym samym rozstawie osi co Syrena Bosto.

Awatar użytkownika
sopociak

Kontaktowanie:

Post autor: sopociak » sob maja 29, 2004 10:49 am

[quote=jak by kto miał obudowe tylnego mostu OD MUSCELA bez łba i półosi to za rozsądne dziaćki chętnie bym nabył, bo mi trza du uaza, zdechło i już. MUSCEL JEST WIERNIEJSZY NIŻ PIES, A PIES JEST WIERNIEJSZY NIŻ KOBIETA, CZYLI MUSCEL JESTA DWA RAZY WIERNIEJSZY NIŻ KOBIETA A JUŻ NIE WSPOMNĘ O POSŁUSZEŃSTWIE[/quote]
jest obudowa,a wlasciwie caly most z uszkodzonym chyba walkiem :cry: ,ale w Gdansku,jesli masz jak odebrac to mozna sie dogadac :)2
pozdrawiam
Waldek

Terrano II 3,0 DI LONG ze spaniem ;)

601 611 510

Awatar użytkownika
leon zet

Kontaktowanie:

Post autor: leon zet » ndz maja 30, 2004 1:57 am

vandall1 pisze:W ogóle nie podzielam sentymentu do scarpetty.Mnie tam ona za bardzo komunę przypomina.Widocznie za stary jestem. :(
Ja tam lubie syrenki. Widziałem gdzieś zdjęcia fajnie zrobionej syrenki. Poszerzone nadkola, niskoprofilowe kapcie, alufelgi, przerobiona zawiecha, pod maską 2,0 litra benzynka z Opla i do tego wszystkiego wściekle kanarkowy lakier. Czad jednym słowem. Wiem, że z offroadem nie ma ona nic wspólnego ale niech tam...

Awatar użytkownika
STAS

Kontaktowanie:

Post autor: STAS » wt cze 01, 2004 10:43 am

jak to syrena nie ma nic wspolnego z offroad-em?
tzn moze i ta przerobiona nie ma, bo oryginalna ma bardzo wiele.
Nawet sobie nie wyobrażacie jak to ładnie jeździ po bezdrożach! Ma dość mocno zredukowaną jedynkę. To już prawie MUSCEL :P

Lucek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Lucek » sob cze 05, 2004 12:26 am

Wojtek pisze:A powiedzcie , jak on (właściciel) to zarejestrował? Innymi słowy jak przepchnąć przez rejestrację budę np. malucha położoną na ramie UAZa :)5
znam kolesia który tak poprzerabiał malucha że na przeglądy musi jęździć do stacji diagnostycznej zajmującej się rejestracją przeróbek(dawne woj. wałbrzyskie ma taką w Świdnicy) no i taki przegląd jest podobno trochę droższy. Dla chcacego ... to spory wydatek nie licząc zszarganych nerwów itp. Kiedyś rejestrowałem przyczepkę samochodową własnej konstrukcji więc coś o tym wiem :)6 :)23

Awatar użytkownika
SebastianS

Post autor: SebastianS » pn cze 21, 2004 10:22 pm

BABCIA I pisze:Nadwozie Syreny Bosto może fajnie wyglądać w wersji Truck.Po odcięciu tylnej części nadwozia na wysokości okien samoczynnie tworzy się TRUCK.Teraz trzeba poszukać terenówki o tym samym rozstawie osi co Syrena Bosto.
Uaz - jakoś bardzo blisko. A po co ciąć bosto? Jest R-20.

Awatar użytkownika
SebastianS

Post autor: SebastianS » pn cze 21, 2004 10:26 pm

Lucek pisze:
Wojtek pisze:A powiedzcie , jak on (właściciel) to zarejestrował? Innymi słowy jak przepchnąć przez rejestrację budę np. malucha położoną na ramie UAZa :)5
znam kolesia który tak poprzerabiał malucha że na przeglądy musi jęździć do stacji diagnostycznej zajmującej się rejestracją przeróbek(dawne woj. wałbrzyskie ma taką w Świdnicy) no i taki przegląd jest podobno trochę droższy. Dla chcacego ... to spory wydatek nie licząc zszarganych nerwów itp. Kiedyś rejestrowałem przyczepkę samochodową własnej konstrukcji więc coś o tym wiem :)6 :)23
Mnie czeka przepchnięcie dwóch warszaw - jednej V8 z innym mostem, wałem, ukł. kierowniczym, hamulcami, a drugiej V12 z innym wszystkim :)18 :)16

Awatar użytkownika
michal_k
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: michal_k » pn cze 21, 2004 11:33 pm

SebastianS pisze:Mnie czeka przepchnięcie dwóch warszaw - jednej V8 z innym mostem, wałem, ukł. kierowniczym, hamulcami, a drugiej V12 z innym wszystkim :)18 :)16
Mogę Ci tirfora pożyczyć, cobyś przepychać nie musiał - przeciągniesz sobie. :)21

Awatar użytkownika
Michal
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Michal » wt cze 22, 2004 11:15 am

Rozstaw soi Syreny wynosi 2300 i jest identyczny z rozstawem osi Isuzu Trooper i Gazem 69 (podobno). Ale Syrena bosto ma rozstaw osi dłuższy o 15 cm, więc na trucka to raczej R20. Może być fajne zrobienie czegoś z sedana po wywaleniu klapy bagażnika i fragmentu dachu - taki pickup z sedana.

Ale granda, brak kasy to straszna sprawa. Moja nie będzie pierwszą Syreną 4x4 (i tak jest bardzo terenowa, kiedys padala w każdym terenie) ale może zachowa unikalne brzmienie... :wink:

marcinsokol

Post autor: marcinsokol » pt lip 02, 2004 12:30 pm

syrena nie ejst na suzuki tylko mechnika lady nivy
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Sniper
Kontaktowanie:

Post autor: Sniper » ndz sie 22, 2004 8:48 pm

marcinsokol pisze:syrena nie ejst na suzuki tylko mechnika lady nivy
pozdrawiam
KIedyś już czegoś takiego próbowali "konstruktorzy" z FSO i stoi ta hybryda dziś w muzeum Fso 125 + niva = eksponat muzealny :)
Ręce precz od GENERAŁA!...
Obrazek

Awatar użytkownika
Michu

Post autor: Michu » sob paź 02, 2004 10:13 pm

MaciekK pisze:po wrocku buja sie czasami zolciutka syrenka na alusach
odmalowana, odpicowana, swieci sie jak psu jajka na swieta
ale wyglada naprawde ladnie :)
i pod maska ma cos zupelnie inszego ale nie mam pojecia co

juz ne ma tego glosu "będę-będę-będę-niebędę-będę-będę-niebędę-niebędę" :)21
To auto mojego kuzyna, silnik od vectry 2.0 8V, w planach 16V (150 PS), zawieszenie (sportowe) i skrzynia biegow tez od vectry, trzy lata pracy!!! A jezdzi jak gokard :)2
KZJ 73

Awatar użytkownika
harakiri

Post autor: harakiri » pn paź 04, 2004 8:02 pm

MaciekK pisze:po wrocku buja sie czasami zolciutka syrenka na alusach
odmalowana, odpicowana, swieci sie jak psu jajka na swieta
ale wyglada naprawde ladnie :)
i pod maska ma cos zupelnie inszego ale nie mam pojecia co

juz ne ma tego glosu "będę-będę-będę-niebędę-będę-będę-niebędę-niebędę" :)21
Jak ty sam wymysliles to brzmienie syrenki to nalezy ci sie nagroda. Szymborska? Nobel? No w kazdym razie jak bedziesz w poblizu Radomia to masz u mnie browar

Awatar użytkownika
MaciekK

Kontaktowanie:

Post autor: MaciekK » pn paź 04, 2004 8:14 pm

Michu pisze:To auto mojego kuzyna, silnik od vectry 2.0 8V, w planach 16V (150 PS), zawieszenie (sportowe) i skrzynia biegow tez od vectry, trzy lata pracy!!! A jezdzi jak gokard :)2
to gratulacje,
wyglada rewelacyjnie i rownie milo sie patrzy jak śmiga 8)
cialo nie przyspiesza umyslu,umysł nie ponagla ciała...
www.szachy.org/~maciek/net/pvekstory301.gif

Awatar użytkownika
Mart
Kontaktowanie:

Post autor: Mart » pn paź 11, 2004 8:03 am

Kilku gości z mojej okolicy miało pare Syrenek "terenowych"
jedna rurak podwozie oryginalne i silnik seria, druga silnik od Kadetta i napęd na tył, a trzecia podwyższona napęd tył, kabina została, silnik Fiaciora 125p, jakoś te syrenki się bujhały po terenie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne samochodziki”