Podniesienie zupełnie cywilnego auta
Moderator: Marcin-Kraków
- bartekbp01
-
Re: Podniesienie zupełnie cywilnego auta
ten pierwszy to ma chyba tył od volvo 

JEST WOJNA-SĄ STRATY była NIVdzięcznica 1.6 91r==>Granda Viertara 2,0HDi
CHREATIW TECHNOLOŻI
CHREATIW TECHNOLOŻI

- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
Protoplastą obu Poldkow był ten 125p z zawiasem Nivy:

W sumie fajoski.

W sumie fajoski.

- fritzmax
- jestem tu nowy...
niezłe, kiedyś w Bielsku mijałem podobnie zmotane beemwu. Przyznaję że wykręciło mi głową.Szarbia pisze:http://moto.allegro.pl/item749371926_te ... obacz.html
już nieaktualneSzarbia pisze:http://www.rajdy4x4.pl/index.php/ida/3/ ... &pSt=1&p=1

jak Cie interesują podwyższone plaskacze to ja sprzedaję takiegowojtii pisze:już nieaktualneSzarbia pisze:http://www.rajdy4x4.pl/index.php/ida/3/ ... &pSt=1&p=1poszedł za 500 zł
![]()
![]()
![]()
![]()

mój nawet posiada napęd 4x4 i reduktor

Jimny 

pajero.v60 pisze:Temat ciekawy.
Tutaj propozycja podniesienia plaskacza.. tyle że tym razem z napędem na cztery ( od Nivy ).
.
poz.
masz gdzeiś więcej fotek? albo jakis link żródłowy
Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem, a szaleństwem
Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
chodzi mi po głowie coś takiego, żeby sobie zmotac, tylko nie koniecznie z niezaleznym przodem
myślałem sztywnych mostach, tylko bez ramy, coś na kształt jeepa
Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
- Damian
-
- Kontaktowanie:
idealny pomysłCrOOchy pisze:chodzi mi po głowie coś takiego, żeby sobie zmotac, tylko nie koniecznie z niezaleznym przodem
akurat na te hardmadafaka podłużnice poloneza, co w truckach się łamią od przewozu pomidorów

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
Damian pisze:idealny pomysłCrOOchy pisze:chodzi mi po głowie coś takiego, żeby sobie zmotac, tylko nie koniecznie z niezaleznym przodem
akurat na te hardmadafaka podłużnice poloneza, co w truckach się łamią od przewozu pomidorów

tez mi sie złamał, tuz przed spisaniem umowy KS jak go nowy własciciel na lawete wprowadzał
pech kruwa

pech kruwa

Ford- Family of fine cars.
2x V8 2xV6
Expedition, Explorer, Bronco II, F150
2x V8 2xV6
Expedition, Explorer, Bronco II, F150
- pajero.v60
-
- Kontaktowanie:
Cześć
Kombi polonez został tak zrobiony, że zjawisko łamania progów nie istnieje.
Tylna rama została obniżona o 10cm i to wszystko połączona z elementami od atu tak ,że
powstało nadwozie samonośne z elementami ramy z tyłu.
Zastosowanie sztywnego mostu jest możliwe ale trzeba wzmacniać podłużnice i kilka innych
miejsc.
Buda kombi jest do wzięcia,idealna do zrobienia pickupa
poz
Kombi polonez został tak zrobiony, że zjawisko łamania progów nie istnieje.
Tylna rama została obniżona o 10cm i to wszystko połączona z elementami od atu tak ,że
powstało nadwozie samonośne z elementami ramy z tyłu.
Zastosowanie sztywnego mostu jest możliwe ale trzeba wzmacniać podłużnice i kilka innych
miejsc.
Buda kombi jest do wzięcia,idealna do zrobienia pickupa
poz
Budowa repliki legendarnego auta, zwycięzcy rajdu Dakar - Mitsubishi Pajero Evolution MPR13.
nigdzie nie napisałem że nie będe wzmacniał podłuznic. Oczywiście trzeba to wykonac, ale można to zrobić bez stosowania ramy. Poza tym konstrukcja trucka nie jest taka sama jak konstrukcja chociazby poloneza Caro. Truck sie łamie w miejscu połączenia ramy z częscią "pasażerską"
Ja myślałem o caro, albo o kombi własnie.
To nie ma być do hardcorowego upalania, poprostu ma byc troche wyższy polonez z 4x4. Ot taka odmiana
To nie ma być do hardcorowego upalania, poprostu ma byc troche wyższy polonez z 4x4. Ot taka odmiana

Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
Jasli nie hardcore to lepiej na Nivce. Mosty po czarnym to kwas. No chyba, ze wytniesz podloge Czirokiego i wspawasz na nią bude Poldka. Tylko po co?CrOOchy pisze: To nie ma być do hardcorowego upalania, poprostu ma byc troche wyższy polonez z 4x4. Ot taka odmiana
Te oba Poldki byly robione w ten sam sposob wg. pomyslu jednego goscia. Nie wiem, czy on motal cos przy 125p Kombi 4x4 w FSO wczesniej.
Gorne wahacze ze spezynami i amorami to Poldek. Zwrotnice, dolne wahacze i belka to Nivka. Ciekawe, ze swozen gornego wahacza Poldka podchodzi do zwrotnicy Nivki. Fakt, ze w Nivce to dolny wahacz pracuje ze sprezyna ale jak widac nikt sie tym nie przejmowal.
Belka przymotana do polluznic Poldka. Reduktor Nivki.
te ja przecie piszę że mam do sprzedania plaskacza z napędem na 4 koła i reduktoremCrOOchy pisze:nigdzie nie napisałem że nie będe wzmacniał podłuznic. Oczywiście trzeba to wykonac, ale można to zrobić bez stosowania ramy. Poza tym konstrukcja trucka nie jest taka sama jak konstrukcja chociazby poloneza Caro. Truck sie łamie w miejscu połączenia ramy z częscią "pasażerską"

coś takiego jak w avatarze

karwa jak ja to coś sprzedam

Jimny 

do Ufoka to nawet sie nie zbliżam bo sie tym jeździć nie da
nie zmieszczę się tam
mam 2 metry wzrostu i ponad 130 kg wagi
pierwotnym moim planem było zrobienie Fiata kombi 4x4, jednak z braku odpowiedniego materiału do takiej przeróbki postawiłem na poldka.
Co prawda sam mam fiata w kombi tylko szkoda mi go bo 73 rocznik, wolałbym na czyms młodszym eksperymentować.
Z tego co mówisz to chyba faktycznie najkozystniej wyjdzie poszukać jakiejś bitej nivy. i Kupic drugiego poloneza z Roverem jako bazę do przeróbek

Szarbia pisze:Jasli nie hardcore to lepiej na Nivce. Mosty po czarnym to kwas. No chyba, ze wytniesz podloge Czirokiego i wspawasz na nią bude Poldka. Tylko po co?CrOOchy pisze: To nie ma być do hardcorowego upalania, poprostu ma byc troche wyższy polonez z 4x4. Ot taka odmiana
Te oba Poldki byly robione w ten sam sposob wg. pomyslu jednego goscia. Nie wiem, czy on motal cos przy 125p Kombi 4x4 w FSO wczesniej.
Gorne wahacze ze spezynami i amorami to Poldek. Zwrotnice, dolne wahacze i belka to Nivka. Ciekawe, ze swozen gornego wahacza Poldka podchodzi do zwrotnicy Nivki. Fakt, ze w Nivce to dolny wahacz pracuje ze sprezyna ale jak widac nikt sie tym nie przejmowal.
Belka przymotana do polluznic Poldka. Reduktor Nivki.
pierwotnym moim planem było zrobienie Fiata kombi 4x4, jednak z braku odpowiedniego materiału do takiej przeróbki postawiłem na poldka.
Co prawda sam mam fiata w kombi tylko szkoda mi go bo 73 rocznik, wolałbym na czyms młodszym eksperymentować.
Z tego co mówisz to chyba faktycznie najkozystniej wyjdzie poszukać jakiejś bitej nivy. i Kupic drugiego poloneza z Roverem jako bazę do przeróbek
Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
bzdury Waść plecieszCrOOchy pisze:do Ufoka to nawet sie nie zbliżam bo sie tym jeździć nie da![]()
nie zmieszczę się tam
![]()

w h.uj miejsca jest dla kierowcy i pasażera (więcej niż w dyskotece

podsufitka jest wysoko, nawet nie musiałbyś ściągać połówki dachu

Jimny 

bigos pisze:bzdury Waść plecieszCrOOchy pisze:do Ufoka to nawet sie nie zbliżam bo sie tym jeździć nie da![]()
nie zmieszczę się tam
![]()
![]()
w h.uj miejsca jest dla kierowcy i pasażera (więcej niż w dyskotece-stwierdzenie Scyzoryka73)
podsufitka jest wysoko, nawet nie musiałbyś ściągać połówki dachu
i tak nie jestem zainteresowany

Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
mam jeszcze kilka butelek łąckiej
ot taki gift od zadowolonego odbiorcy części 

Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
- Damian
-
- Kontaktowanie:
dam tysiaka, z czystej sympatiibigos pisze:
karwa jak ja to coś sprzedam![]()

tylko tą śliwowicę dorzuć

LR
LR
jak Bigos da mi tysiaka i sliwowice to też biorę 

Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
- Damian
-
- Kontaktowanie:
ty nie jesteś zainteresowanyCrOOchy pisze:jak Bigos da mi tysiaka i sliwowice to też biorę

LR
LR