Najgorszy samochód terenowy

- inne samochody terenowe

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
arek_m

Re: Najgorszy samochód terenowy

Post autor: arek_m » pt kwie 16, 2010 5:01 pm

kozioU pisze:Bo łofrołdowiec musi być tfardzielem i syfem na co dzień po mieście pomykać. :)21

Ja np. się nie łapię, bo jeżdżę do roboty golfem 3. :)21
lapiesz sie lapiesz - wg niektorych golf to tez syf ;)
[tylko w innym tego slowa znaczeniu ;) ]
:)21 :)21 :)21
we who are not as others

Awatar użytkownika
cordoba_2004

Post autor: cordoba_2004 » pt kwie 16, 2010 7:24 pm

Ja tam nie wiem każdy ma swój kącik a tym kąciku swój krzyżyk
Każdy ma swój offroad
Dla jednych to wyliftowany patrol używany od wielkiego święta - bo dużo pali
Dla drugiego offroad to normalna vitara disco- używane zamiast tego golfa i to jest ta radość żeby bawić się tym co dzień nawet jeśli poziom terenu uważany jest przez wielu za śmieszny.
Jest GV i jimny - Głodówka zbawia duszę i leczy ciało

Awatar użytkownika
Dżem

Post autor: Dżem » pt kwie 16, 2010 7:48 pm

cordoba_2004 pisze:Ja tam nie wiem każdy ma swój kącik a tym kąciku swój krzyżyk
Każdy ma swój offroad
Dla drugiego offroad to normalna vitara disco- używane zamiast tego golfa i to jest ta radość żeby bawić się tym co dzień nawet jeśli poziom terenu uważany jest przez wielu za śmieszny.
:)2
Maverick 2.7 TD 3D 95r.
Terrano 2,7 TDI 5D 02r.
http://picasaweb.google.com/117691866936305131253

Awatar użytkownika
andrzej:)

Post autor: andrzej:) » pt kwie 16, 2010 7:55 pm

cordoba_2004 pisze:to jest ta radość żeby bawić się tym co dzień nawet jeśli poziom terenu uważany jest przez wielu za śmieszny.
dojazd asfaltem do pracy ?? :)21

Awatar użytkownika
cordoba_2004

Post autor: cordoba_2004 » pt kwie 16, 2010 8:00 pm

To bardziej chodzi o kwestię podejścia, filozofii offroadu.
Opony terenowe, lift wyciągarka wszystko super - trzeba to szanować.

Ale czyż nie pięknym offroadem posiadanie gv, vitaray, ravki, frontery i pojechanie sobie
- na leśny spacerek,
- nad rzekę tam gdzie golfem się nie da,
- przywiezienie dzięki temu samochodzikowi czegoś cieżkiego na przyczepce,
- dojazd do pracy trudniejszą drogą
- wyciągnięcie po drodze osobówki z rowu.
To też offroad w dodatku masz go na co dzień i do tego nie potrzeba kosztów modyfikacji auta.

Ja wiem rozumiem teraz taki świat, wyścig zbrojeń ludzie mają pieniądze nawet może mają ich zbyt wiele więc budują poteżne monstra 4x4 i super skoro tak chcą
Jest GV i jimny - Głodówka zbawia duszę i leczy ciało

Awatar użytkownika
andrzej:)

Post autor: andrzej:) » pt kwie 16, 2010 8:37 pm

a zauważyłeś jak się nazywa to forum ?? większość osób tutaj traktuje swoje 4x4 jako fun car do jazdy w terenie gdzie SUV nie da rady, a na codzień jeździ (z różnych względów) czym innym....po prostu....

Awatar użytkownika
zagaj1

Post autor: zagaj1 » pt kwie 16, 2010 9:32 pm

Też bym chciał na co dzień latać czymś innym, bo po prostu parch się męczy w mieście i jest trochę drogo, ale z drugiej strony nie mam miejsca i pieniędzy na drugie auto, powiecie sprzedaj tego i rozmień na y60 i jakąś astrę, ale jak pisałem mam możliwości tylko na jedno auto, więc wole ciułać i latać parchem :)21
Patrol Y61 Long ZD30DTi &Seicento& KTM LC4 640SM
Dziadostwa nie rób, skręć drutem...! :)21

Awatar użytkownika
Nahen

Post autor: Nahen » pt kwie 16, 2010 9:59 pm

Kup sobie motorynke enduro ;)
mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo ;) )

Awatar użytkownika
zagaj1

Post autor: zagaj1 » pt kwie 16, 2010 10:01 pm

he he dobra myśl :)21 ale już mi niestety zdrowie nie pozwala, właśnie przez "motorynki" :)15
Patrol Y61 Long ZD30DTi &Seicento& KTM LC4 640SM
Dziadostwa nie rób, skręć drutem...! :)21

Awatar użytkownika
poborcapodatkowy

Post autor: poborcapodatkowy » pt kwie 16, 2010 10:44 pm

Dżem pisze:
cordoba_2004 pisze:Ja tam nie wiem każdy ma swój kącik a tym kąciku swój krzyżyk
Każdy ma swój offroad
:)2
:)2 :)2
Pajero Sport 3.0 V6 '00 - było
Frontera 2.0 '94 - była
Niva '90 - była

Awatar użytkownika
KamilJeep
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: KamilJeep » ndz kwie 18, 2010 7:36 am

Każdy jeździ tym czym chce. Offroad to nie tylko taplanko się w bagnie po szyje, spójrzcie na klasy Travel/Adventure/Extreme , i widzicie są klasy na wyjazd z rodziną 4Fun, i dwie klasy które pozwalają wyżyć się , zlamać ,przewrucić nasze graty czyli m.in Patrola,Wranglera,Defendera czy Suzukę. Są ludzie że oni chcą jechać w "teren" żeby się pobawić a nie żeby się wymęczyć i zapitalać z liną po trawersach etc. Najgorsze auto ... hmm... myślę że tu liczą się bardziej zdolności terenowe ,doświadczenie kierowcy niż superhiper przygotowany samochód który na pewno poprawia miejsce w klasyfikacji generalnej ale to też nie wszystko , spryt pilota też się liczy. Jeżeli mowa o samochodach seryjnych 4x4 to myslę że nie odbiegają od siebie takimi wielkimi krokami w terenie. :) Tak się teraz zastanawiam , po co ja to pisze jeżeli wszyscy tu to wiedzą :)21
Pozdrawiam serdecznie Kamil.
Jeep Wrangler 4.0|lift 5"|35" Bogger|Warn 8274 z Silnikiem od XP 6KM|...i duperele :D

Awatar użytkownika
Jogi4x4

Post autor: Jogi4x4 » wt kwie 20, 2010 8:55 pm

cordoba_2004 pisze:najgorsze to są te co poprzerabiane wyliftowane stoją gdzieś z boku albo w garażu, jeżdżone raz w tygodniu lub w miesiącu, a kierowca wielki offroader corsą B pomyka - śmichu warte

Nawet jeśli uznać że rav czy crv - niby nie terenowe a pytanie były o terenowe - to jednak dla wielu wystarczają aż nadto.
I co z tego że raz w miesiącu? Skoro przez ten raz w miesiącu ten ktoś spędza więcej czasu w terenie niż ktoś jeżdżący Parchem na 35" przez cały rok? Skoro kogoś stać to jak dla mnie dobry wybór, skoro auto tylko w teren to tylko tam jeżdżone a reszt czasu w garażu. Wolałbyś dojeżdżać do pracy np. 30km w jedną stronę codziennie Parchem 35" czy jakąś rozciągniętą Ibi z doklejonym bagażnikiem i silniczkiem 1.6AFT + LPG?
Galloper LWB - turysta

Awatar użytkownika
Dżem

Post autor: Dżem » śr kwie 21, 2010 7:18 am

Jogi4x4 pisze:
cordoba_2004 pisze:najgorsze to są te co poprzerabiane wyliftowane stoją gdzieś z boku albo w garażu, jeżdżone raz w tygodniu lub w miesiącu, a kierowca wielki offroader corsą B pomyka - śmichu warte

Nawet jeśli uznać że rav czy crv - niby nie terenowe a pytanie były o terenowe - to jednak dla wielu wystarczają aż nadto.
I co z tego że raz w miesiącu? Skoro przez ten raz w miesiącu ten ktoś spędza więcej czasu w terenie niż ktoś jeżdżący Parchem na 35" przez cały rok? Skoro kogoś stać to jak dla mnie dobry wybór, skoro auto tylko w teren to tylko tam jeżdżone a reszt czasu w garażu. Wolałbyś dojeżdżać do pracy np. 30km w jedną stronę codziennie Parchem 35" czy jakąś rozciągniętą Ibi z doklejonym bagażnikiem i silniczkiem 1.6AFT + LPG?
Dla mnie (choć mało w terenie jestem obyty żeby nie było że zęby na tym zjadłem) najlepszym autem terenowym jest auto uniwersalne zdolne do dalekiej wyprawy po każdym podłożu w tym asfalcie. Czyli nie ważne jaką drogą aby prawnie do celu i wydaje mi się że takie było pierwotne założenie przy budowie auta terenowego. Natomiast kosmiczne modyfikacje i "obrzyny są konstrukcjami wyspecjalizowanymi pod konkretny teren. Coś w rodzaju F1 lub motocykla na tor żużlowy. Są to konstrukcje wyspecjalizowane do konkretnego przeznaczenia i nikt się nie dziwi że Goloba nie widać na mieście na jego sportowym motocyklu ani temu że Robert nie pomyka po mieście bolidem (no chyba że wyścig prowadzony jest ulicami miasta)
Maverick 2.7 TD 3D 95r.
Terrano 2,7 TDI 5D 02r.
http://picasaweb.google.com/117691866936305131253

aldo

Post autor: aldo » śr kwie 21, 2010 2:03 pm

najgorsze auto terenowe to jest takie w ktorym padl jeden z napedow . ale jak sie naprawi to juz jest najlepsze.

danielchelm

Post autor: danielchelm » wt kwie 27, 2010 6:37 pm

andrzej:) pisze:a zauważyłeś jak się nazywa to forum ?? większość osób tutaj traktuje swoje 4x4 jako fun car do jazdy w terenie gdzie SUV nie da rady, a na codzień jeździ (z różnych względów) czym innym....po prostu....

http://pl.wikipedia.org/wiki/Rajd_terenowy

:wink:

Awatar użytkownika
pamejudd

Post autor: pamejudd » wt lip 06, 2010 12:56 pm

Dżem pisze:

Dla mnie (choć mało w terenie jestem obyty żeby nie było że zęby na tym zjadłem) najlepszym autem terenowym jest auto uniwersalne zdolne do dalekiej wyprawy po każdym podłożu w tym asfalcie.
Hmmm... Moj Forester pasuje do opisu jak ulal :-)
130 300Tdi '97, Ghost RS 5700 '05
wolvesahead.org

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne samochodziki”