lapiesz sie lapiesz - wg niektorych golf to tez syfkozioU pisze:Bo łofrołdowiec musi być tfardzielem i syfem na co dzień po mieście pomykać.![]()
Ja np. się nie łapię, bo jeżdżę do roboty golfem 3.

[tylko w innym tego slowa znaczeniu

Moderator: Marcin-Kraków
lapiesz sie lapiesz - wg niektorych golf to tez syfkozioU pisze:Bo łofrołdowiec musi być tfardzielem i syfem na co dzień po mieście pomykać.![]()
Ja np. się nie łapię, bo jeżdżę do roboty golfem 3.
cordoba_2004 pisze:Ja tam nie wiem każdy ma swój kącik a tym kąciku swój krzyżyk
Każdy ma swój offroad
Dla jednych to wyliftowany patrol używany od wielkiego święta - bo dużo pali
Dla drugiego offroad to normalna vitara disco- używane zamiast tego golfa i to jest ta radość żeby bawić się tym co dzień nawet jeśli poziom terenu uważany jest przez wielu za śmieszny.
dojazd asfaltem do pracycordoba_2004 pisze:to jest ta radość żeby bawić się tym co dzień nawet jeśli poziom terenu uważany jest przez wielu za śmieszny.
Dżem pisze:cordoba_2004 pisze:Ja tam nie wiem każdy ma swój kącik a tym kąciku swój krzyżyk
Każdy ma swój offroad
Dla jednych to wyliftowany patrol używany od wielkiego święta - bo dużo pali
Dla drugiego offroad to normalna vitara disco- używane zamiast tego golfa i to jest ta radość żeby bawić się tym co dzień nawet jeśli poziom terenu uważany jest przez wielu za śmieszny.
I co z tego że raz w miesiącu? Skoro przez ten raz w miesiącu ten ktoś spędza więcej czasu w terenie niż ktoś jeżdżący Parchem na 35" przez cały rok? Skoro kogoś stać to jak dla mnie dobry wybór, skoro auto tylko w teren to tylko tam jeżdżone a reszt czasu w garażu. Wolałbyś dojeżdżać do pracy np. 30km w jedną stronę codziennie Parchem 35" czy jakąś rozciągniętą Ibi z doklejonym bagażnikiem i silniczkiem 1.6AFT + LPG?cordoba_2004 pisze:najgorsze to są te co poprzerabiane wyliftowane stoją gdzieś z boku albo w garażu, jeżdżone raz w tygodniu lub w miesiącu, a kierowca wielki offroader corsą B pomyka - śmichu warte
Nawet jeśli uznać że rav czy crv - niby nie terenowe a pytanie były o terenowe - to jednak dla wielu wystarczają aż nadto.
Dla mnie (choć mało w terenie jestem obyty żeby nie było że zęby na tym zjadłem) najlepszym autem terenowym jest auto uniwersalne zdolne do dalekiej wyprawy po każdym podłożu w tym asfalcie. Czyli nie ważne jaką drogą aby prawnie do celu i wydaje mi się że takie było pierwotne założenie przy budowie auta terenowego. Natomiast kosmiczne modyfikacje i "obrzyny są konstrukcjami wyspecjalizowanymi pod konkretny teren. Coś w rodzaju F1 lub motocykla na tor żużlowy. Są to konstrukcje wyspecjalizowane do konkretnego przeznaczenia i nikt się nie dziwi że Goloba nie widać na mieście na jego sportowym motocyklu ani temu że Robert nie pomyka po mieście bolidem (no chyba że wyścig prowadzony jest ulicami miasta)Jogi4x4 pisze:I co z tego że raz w miesiącu? Skoro przez ten raz w miesiącu ten ktoś spędza więcej czasu w terenie niż ktoś jeżdżący Parchem na 35" przez cały rok? Skoro kogoś stać to jak dla mnie dobry wybór, skoro auto tylko w teren to tylko tam jeżdżone a reszt czasu w garażu. Wolałbyś dojeżdżać do pracy np. 30km w jedną stronę codziennie Parchem 35" czy jakąś rozciągniętą Ibi z doklejonym bagażnikiem i silniczkiem 1.6AFT + LPG?cordoba_2004 pisze:najgorsze to są te co poprzerabiane wyliftowane stoją gdzieś z boku albo w garażu, jeżdżone raz w tygodniu lub w miesiącu, a kierowca wielki offroader corsą B pomyka - śmichu warte
Nawet jeśli uznać że rav czy crv - niby nie terenowe a pytanie były o terenowe - to jednak dla wielu wystarczają aż nadto.
andrzej:) pisze:a zauważyłeś jak się nazywa to forumwiększość osób tutaj traktuje swoje 4x4 jako fun car do jazdy w terenie gdzie SUV nie da rady, a na codzień jeździ (z różnych względów) czym innym....po prostu....
Hmmm... Moj Forester pasuje do opisu jak ulalDżem pisze:
Dla mnie (choć mało w terenie jestem obyty żeby nie było że zęby na tym zjadłem) najlepszym autem terenowym jest auto uniwersalne zdolne do dalekiej wyprawy po każdym podłożu w tym asfalcie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość