Najlepsze auto dla myśliwego

- inne samochody terenowe

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
DamnIt!

Re: Najlepsze auto dla myśliwego

Post autor: DamnIt! » wt cze 15, 2010 3:58 pm

:)21

ale niektórym kolegom to wyobraźnia figle płata chyba - skoro wg. nich żywot hodowlanego świaniaka jest lepszy niż dzika w lesie... :roll: A może, idąc za głosem serca, przeciwni myślistwu koledzy odstawią mięsko i na soję się przerzucą. Jest i kotlecik sojowy i flaczki a nawet strogonow sojowy... :P
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell

Awatar użytkownika
Ajwen

Post autor: Ajwen » wt cze 15, 2010 4:07 pm

ulrich pisze:pewnie są jakieś regulacje np. ile można ubić zwierzaków ale czy to są dobre regulacje ?
wydaje się że dzikich zwierząt w lasach coraz mniej
pozatym wszystko można ubrać w przepisy, regulacje i walić dalej bo przecież zwierzaki sprzeciwu nie zgłoszą
ok kolego, to zlikwidujmy koła łowieckie i wprowadźmy zakaz polowań. Podaj mi teraz jakiś chytry i misterny plan regulacji przyrostu naturalnego zwierzyny. Rozdawanie prezerwatyw i szkolenie na temat świadomego macierzyństwa moim zdaniem nie przyniesie zadawalających rezultatów. Jeszcze dochodzi kwestia odszkodowań , czyli kto będzie płacił za szkody w uprawach spowodowanych przez zwierzynę? Z resztą, po 5 latach bez polowań cała Polska będzie zaorana przez dziki.

Wałek

Kontaktowanie:

Post autor: Wałek » wt cze 15, 2010 4:42 pm

Było takie autko na alledrogo z amboną
Tylko twardziele pierdzą przy sikaniu
http://www.forum-gaz-uaz.pl

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » wt cze 15, 2010 5:15 pm

DamnIt! pisze::)21

ale niektórym kolegom to wyobraźnia figle płata chyba - skoro wg. nich żywot hodowlanego świaniaka jest lepszy niż dzika w lesie... :roll: A może, idąc za głosem serca, przeciwni myślistwu koledzy odstawią mięsko i na soję się przerzucą. Jest i kotlecik sojowy i flaczki a nawet strogonow sojowy... :P
korwin zapewne zniósłby zakaz kłusownictwa - niech rynek zadecyduje czy warto wydawać na wnyki i strzelbę

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » wt cze 15, 2010 5:59 pm

ulrich pisze:pewnie są jakieś regulacje np. ile można ubić zwierzaków ale czy to są dobre regulacje ?
pozatym wszystko można ubrać w przepisy, regulacje i walić dalej bo przecież zwierzaki sprzeciwu nie zgłoszą

Myślę, że las to Ty widziałeś kabacki co najwyżej :)21 Typowe podejście "wrażliwego społecznie" mieszczucha
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.

LR

Awatar użytkownika
Marek D.

Post autor: Marek D. » śr cze 16, 2010 8:55 am

Ajwen pisze:
ok kolego, to zlikwidujmy koła łowieckie i wprowadźmy zakaz polowań. Podaj mi teraz jakiś chytry i misterny plan regulacji przyrostu naturalnego zwierzyny. Rozdawanie prezerwatyw i szkolenie na temat świadomego macierzyństwa moim zdaniem nie przyniesie zadawalających rezultatów. Jeszcze dochodzi kwestia odszkodowań , czyli kto będzie płacił za szkody w uprawach spowodowanych przez zwierzynę? Z resztą, po 5 latach bez polowań cała Polska będzie zaorana przez dziki.
mówisz masz:
1. Zawieranie umów na dzierżawę obwodów z wójtem a nie ze starostą.
2. Uzgadnianie planu odstrzałów z wójtem.
3. Szkody pokrywa gmina, nie koło (stawka tenuty się urealni).
4. A i te obwody co to je nadleśniczy wydzierżawia, wydzierżawiać będzie wójt (nie będzie mi tu leśnik tuczył się na świni moimi kartoflami karmionej).
sam z przyjemnością zrezygnuję z "odszkodowania" za zniszczone uprawy w zamian za możliwość ostrzelania solą myśliwych :wink:
Niva 2,1TD koniec pieszczot
Monterey 3,1TD
www.podlasie4x4.pl

Awatar użytkownika
saleta

Kontaktowanie:

Post autor: saleta » śr cze 16, 2010 9:40 am

mówisz masz:
4. A i te obwody co to je nadleśniczy wydzierżawia, wydzierżawiać będzie wójt (nie będzie mi tu leśnik tuczył się na świni moimi kartoflami karmionej).
sam z przyjemnością zrezygnuję z "odszkodowania" za zniszczone uprawy w zamian za możliwość ostrzelania solą myśliwych :wink:[/quote]

buuuhahahahaha :)21 :)21 :)21 nie wiem co bierzesz ale to jest dobre :lol:
był ZJ4.0`93LPG,31x10,5KL71,13000lbs
jest Y61`99/01SE 35``,itd
https://picasaweb.google.com/piojeep

Awatar użytkownika
Marek D.

Post autor: Marek D. » śr cze 16, 2010 10:17 am

saleta pisze:mówisz masz:
sam z przyjemnością zrezygnuję z "odszkodowania" za zniszczone uprawy w zamian za możliwość ostrzelania solą myśliwych :wink:
buuuhahahahaha :)21 :)21 :)21 nie wiem co bierzesz ale to jest dobre :lol:[/quote]

ja :o
ten dopiero ma poj...e :)21
http://www.łowiecki.pl/nowelizacja/zmiany/bobek.php
Monterey 3,1TD
www.podlasie4x4.pl

Awatar użytkownika
Marek D.

Post autor: Marek D. » śr cze 16, 2010 10:27 am

saleta pisze:mówisz masz:
buuuhahahahaha :)21 :)21 :)21 nie wiem co bierzesz ale to jest dobre :lol:[/quote]

że zacytuję:
"...Tenuta dzierżawna. Tenuta dzierżawna powinna być wyznaczona przez administrację państwową (np. wojewodę) i konsultowana z przedstawicielami Nadleśnictw, kół łowieckich oraz prywatnymi właścicielami gruntów rolnych i leśnych. Przy wyznaczaniu tenuty dzierżawczej należy się kierować stawkami jakie obecnie obowiązują w nowoprzyjętych krajach UE, wysokością szkód wyrządzonych przez zwierzynę w lasach i waloryzacją obwodu łowieckiego. Tanuta dzierżawna powinna być bezpośrednio kierowana do właścicieli gruntów za pośrednictwem Urzędów Gminnych, które odliczałyby tenutę od podatku rolnego i leśnego. Zakłada się, iż część właścicieli gruntów prywatnych z różnych powodów nie zgodzi się, aby polowania odbywały się na ich terenach. Właścicielom takim nie będzie przysługiwała rekompensata za szkody łowieckie. Dlatego niezbędne jest, aby w umowach dzierżawnych wprowadzić termin "całkowita powierzchnia obwodu łowieckiego" (minimalne 3000 ha) oraz "użytkowa powierzchnia obwodu łowieckiego". Nie wyklucza się, iż w trakcie trwania 10-letniej umowy dzierżawczej powierzchnia użytkowa obwodu łowieckiego może się zwiększyć lub zmniejszać. ..."
Prof. dr hab. Bogusław Bobek
http://www.łowiecki.pl/nowelizacja/zmiany/bobek.php - źródło
Prof. reprezentuje akurat pogląd naukowca i myśliwego, ja właściciela gruntu, po którym bez mojego pozwolenia szwenda się jakiś ... ze sztucerem :)21
Monterey 3,1TD
www.podlasie4x4.pl

Awatar użytkownika
DamnIt!

Post autor: DamnIt! » śr cze 16, 2010 12:48 pm

Przecież możesz teren ogrodzić i wtedy ani żaden wstrętny zwierzak ani tym bardziej jakiś okropny myśliwy Ci tam nie wlezie. Więc z czym masz problem?
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell

Awatar użytkownika
Marek D.

Post autor: Marek D. » śr cze 16, 2010 12:56 pm

DamnIt! pisze:Przecież możesz teren ogrodzić i wtedy ani żaden wstrętny zwierzak ani tym bardziej jakiś okropny myśliwy Ci tam nie wlezie. Więc z czym masz problem?
jeżeli patrzeć z punktu widzenia właściciela doniczki z pelargonią pomysł nawet niezły :)21
Monterey 3,1TD
www.podlasie4x4.pl

Awatar użytkownika
DamnIt!

Post autor: DamnIt! » śr cze 16, 2010 2:21 pm

Marek D. pisze:
DamnIt! pisze:Przecież możesz teren ogrodzić i wtedy ani żaden wstrętny zwierzak ani tym bardziej jakiś okropny myśliwy Ci tam nie wlezie. Więc z czym masz problem?
jeżeli patrzeć z punktu widzenia właściciela doniczki z pelargonią pomysł nawet niezły :)21
A czy Ty wogóle wiesz o co Ci chodzi? Bo mam nieodparte wrażenie że prezentujesz opcję "NIE! bo nie!" :roll:

Jeśli jakiś wredny gołąb albo wrona przeleci nad Twoją działką i naruszy Twoją "przestrzeń powietrzną" to też strzelasz z soli/pieprzu/majeranku/gałki muszkatołowej czy koperku? :lol:

To może po prostu postaw w najwyższym punkcie swojego terenu ze 4 worki z piaskiem i CKM -a kiedy ktoś będzie przechodził to krzycz: "Jesteś otoczony!" i puszczaj mu ostrzegawczą serię wkoło nóg. Wieść o tym szybko się rozniesie i na pewno będziesz miał spokój i nikt się nie zbliży.

Awatar użytkownika
Marek D.

Post autor: Marek D. » śr cze 16, 2010 2:45 pm

nerwowy jesteś :)21
myśliwi średnio są lubiani przez właścicieli gospodarstw za zaniżanie odszkodowań.
(na uj mi w czerwcu woreczek nasion kukurydzy
Łażą jak bezpańskie po nieswoim polu i jeszcze psy odstrzeliwują bez uprzedniej weryfikacji czy ten rzeczywiście powinien być odstrzelony.
(niech se z nudów jeden z drugim swojego pupila w łapę postrzeli)
Jak zechcę uniemożliwić dzikom rycie mojego pola to ogrodzę, ale co do form człekokształtnych powinna wystarczyć malutka tabliczka z napisem "paszoł won" - ja po cudzych trawnikach się nie szlajam. :)21
Monterey 3,1TD
www.podlasie4x4.pl

Awatar użytkownika
saleta

Kontaktowanie:

Post autor: saleta » śr cze 16, 2010 3:35 pm

jak masz problem z myslywymi idz chlopie do nadlesniczego powiedz, że nie życzysz sobie polowań/odszczałów na twoim terenie nie chcesz odszkodowań i tyle a nie pisz tu bzdur.. po za tym podobny temat polowań był już poruszany w innym wątku... podzielam zdanie i mam podobne odczucie
DamnIt! pisze: czy Ty wogóle wiesz o co Ci chodzi? Bo mam nieodparte wrażenie że prezentujesz opcję "NIE! bo nie!" :roll:
.
był ZJ4.0`93LPG,31x10,5KL71,13000lbs
jest Y61`99/01SE 35``,itd
https://picasaweb.google.com/piojeep

Awatar użytkownika
sebeks

Post autor: sebeks » śr cze 16, 2010 4:03 pm

ale żeście panowie odeszli od wątku :lol:
Był:Tarpan 1,5 OHV->1,4 DOHC->1,6 DOHC->1,8T DOHC
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/

Awatar użytkownika
DamnIt!

Post autor: DamnIt! » śr cze 16, 2010 5:05 pm

a żeby to pierwszy raz.... :)21

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne samochodziki”