ale niektórym kolegom to wyobraźnia figle płata chyba - skoro wg. nich żywot hodowlanego świaniaka jest lepszy niż dzika w lesie...

Moderator: Marcin-Kraków
ok kolego, to zlikwidujmy koła łowieckie i wprowadźmy zakaz polowań. Podaj mi teraz jakiś chytry i misterny plan regulacji przyrostu naturalnego zwierzyny. Rozdawanie prezerwatyw i szkolenie na temat świadomego macierzyństwa moim zdaniem nie przyniesie zadawalających rezultatów. Jeszcze dochodzi kwestia odszkodowań , czyli kto będzie płacił za szkody w uprawach spowodowanych przez zwierzynę? Z resztą, po 5 latach bez polowań cała Polska będzie zaorana przez dziki.ulrich pisze:pewnie są jakieś regulacje np. ile można ubić zwierzaków ale czy to są dobre regulacje ?
wydaje się że dzikich zwierząt w lasach coraz mniej
pozatym wszystko można ubrać w przepisy, regulacje i walić dalej bo przecież zwierzaki sprzeciwu nie zgłoszą
korwin zapewne zniósłby zakaz kłusownictwa - niech rynek zadecyduje czy warto wydawać na wnyki i strzelbęDamnIt! pisze:
ale niektórym kolegom to wyobraźnia figle płata chyba - skoro wg. nich żywot hodowlanego świaniaka jest lepszy niż dzika w lesie...A może, idąc za głosem serca, przeciwni myślistwu koledzy odstawią mięsko i na soję się przerzucą. Jest i kotlecik sojowy i flaczki a nawet strogonow sojowy...
Lokalizacja: Warszawa - Ursynówulrich pisze:pewnie są jakieś regulacje np. ile można ubić zwierzaków ale czy to są dobre regulacje ?
pozatym wszystko można ubrać w przepisy, regulacje i walić dalej bo przecież zwierzaki sprzeciwu nie zgłoszą
mówisz masz:Ajwen pisze:ok kolego, to zlikwidujmy koła łowieckie i wprowadźmy zakaz polowań. Podaj mi teraz jakiś chytry i misterny plan regulacji przyrostu naturalnego zwierzyny. Rozdawanie prezerwatyw i szkolenie na temat świadomego macierzyństwa moim zdaniem nie przyniesie zadawalających rezultatów. Jeszcze dochodzi kwestia odszkodowań , czyli kto będzie płacił za szkody w uprawach spowodowanych przez zwierzynę? Z resztą, po 5 latach bez polowań cała Polska będzie zaorana przez dziki.ulrich pisze:pewnie są jakieś regulacje np. ile można ubić zwierzaków ale czy to są dobre regulacje ?
buuuhahahahahasaleta pisze:mówisz masz:
1. Zawieranie umów na dzierżawę obwodów z wójtem a nie ze starostą.
2. Uzgadnianie planu odstrzałów z wójtem.
3. Szkody pokrywa gmina, nie koło (stawka tenuty się urealni).
4. A i te obwody co to je nadleśniczy wydzierżawia, wydzierżawiać będzie wójt (nie będzie mi tu leśnik tuczył się na świni moimi kartoflami karmionej).
![]()
sam z przyjemnością zrezygnuję z "odszkodowania" za zniszczone uprawy w zamian za możliwość ostrzelania solą myśliwych
buuuhahahahahasaleta pisze:mówisz masz:
1. Zawieranie umów na dzierżawę obwodów z wójtem a nie ze starostą.
2. Uzgadnianie planu odstrzałów z wójtem.
3. Szkody pokrywa gmina, nie koło (stawka tenuty się urealni).
4. A i te obwody co to je nadleśniczy wydzierżawia, wydzierżawiać będzie wójt (nie będzie mi tu leśnik tuczył się na świni moimi kartoflami karmionej).
![]()
sam z przyjemnością zrezygnuję z "odszkodowania" za zniszczone uprawy w zamian za możliwość ostrzelania solą myśliwych
jeżeli patrzeć z punktu widzenia właściciela doniczki z pelargonią pomysł nawet niezłyDamnIt! pisze:Przecież możesz teren ogrodzić i wtedy ani żaden wstrętny zwierzak ani tym bardziej jakiś okropny myśliwy Ci tam nie wlezie. Więc z czym masz problem?
A czy Ty wogóle wiesz o co Ci chodzi? Bo mam nieodparte wrażenie że prezentujesz opcję "NIE! bo nie!"Marek D. pisze:jeżeli patrzeć z punktu widzenia właściciela doniczki z pelargonią pomysł nawet niezłyDamnIt! pisze:Przecież możesz teren ogrodzić i wtedy ani żaden wstrętny zwierzak ani tym bardziej jakiś okropny myśliwy Ci tam nie wlezie. Więc z czym masz problem?
DamnIt! pisze: czy Ty wogóle wiesz o co Ci chodzi? Bo mam nieodparte wrażenie że prezentujesz opcję "NIE! bo nie!"![]()
.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości