http://vwszrot.pl/
Moderator: Marcin-Kraków
- tu podałeś przykład, że nawet merc za 3 stówy może być kupą złomu.
Zacny wynikGavin Conway, brytyjski dziennikarz gazety „Sunday Times” prowadził Passata BlueMotion do ostatniej kropli oleju napędowego. Zaskakujący wynik został wpisany 3 października do Księgi Rekordów Guinnesa: 2 463,91 kilometra na jednym zbiorniku paliwa. Odpowiada to mniej więcej odległości z Wolfsburga do Madrytu. Niezależne jury Księgi Rekordów zatwierdziło próbę pobicia rekordu świata na autostradach we Francji i wydało odpowiednie świadectwo. Łącznie testowy samochód – seryjny Passat BlueMotion z silnikiem 1.6 TDI (77 kW/105 KM) zużył 77,25 litra paliwa i przejechał średnio 27,29 kilometra na jednym litrze oleju napędowego.
No tak... ale u mojej siostry w xsarze głowica padła miesiąc po gwarancji i przebiegu około 40tys. km, a to już niepokojąca prawidłowośćMroczny pisze:Adamie - jest - citroen c5
wada wadą wszyscy wiedzą że były problemy z silnikami 2.0tdi Vw z początkowych lat produkcji, ale dla mnie ten artykuł nie jest wiarygodny gdyż autor jak sam napisał nie posiadał auta od nowości , nie pisze nic że przebieg był potwierdzony w serwisie, i znając życie jak to bywa większości przypadków, nie posiadając odpowiedniej wiedzy żeby prawidłowo ocenić przed zakupem stan auta, przykutwił parę stówek żeby sprawdzić w serwisie, pan z placu łamanym niemieckim zapewniał że auto jest igła a przebieg na 100% oryginalny tylko książka zaginęła w firmie która leasingowała auto , a w ogóle to nie jeździł nim żaden pracownik tylko żona prezesa, a potem niestety okazało się że zamiast jak sam napisał "wymarzonego auta" przyszła rzeczywistośćAdamo pisze:To, że po przejechaniu 150tys km wyszła jakaś wada (która podobno została poprawiona i już jej nie ma) to się może każdemu producentowi zdarzyć i się zdarza. Ciężko znaleźć producenta, który nie miał nigdy jakiejś wpadki konstrukcyjnej...
ja bym się nie zastanawiał tylko brał, jak za 60% ceny rynkowej to pojeździsz ze dwa lata i sprzedasz bez stratypezet pisze:Ha!
Mam propozycję kupienia passata
rok 2007, 190 tkm, 1,9 tdi, używany w firmie, serwisowany w aso bez oszczędzania - za 60% ceny rynkowej (zniżka dla użytkownika, który nim jeździł)
Czarny sedan z bogatym wyposażeniem.
Powiedziałem że nie, a teraz myślę, czy nie wymienić mojego czarnego sedana
Tylko że mój b5 chodzi jak zegarek i tylko paliwo wlewam, a z nowymi to jak widać różnie![]()
Wprawdzie opisywane problemy dotyczą 2.0, a 1,9 to tzw. "sprawdzona konstrukcja", ale...
No i 105KM
OK.Mroczny pisze:ee tam.. nie bierz
odstąp mi
yhyMroczny pisze:Adamie - jest - citroen c5
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość