E60 2,0d automat

- inne samochody terenowe

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
Takayuki

Kontaktowanie:

Re: E60 2,0d automat

Post autor: Takayuki » śr maja 21, 2014 6:03 pm

Wojtek_W pisze: Sam osobiscie szukam e500 w kombii. 8)
55AMG od razu? I będziesz mieć wyposażenie najlepsze jakie było najprawdopodobniej...

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » śr maja 21, 2014 8:02 pm

suzi4WD pisze:
Mroczny pisze:A jakbym miał to i tak kupiłbym odpowiednio wielką benzynę - dla komfortu bezawaryjności właśnie
Warszawskie korki weryfikują takie zachcianki ale kto bogatemu zabroni
:)21
spośród tylu pięknych lokalizacji do życia wybrać sobie taką co zabiera 2h dziennie na stanie w korku - paradne

gadałem z kumplem; biadoli ze mu dzieci chorują bo w tym krakowie taki syf, ze palą śmieciami, ze aż elewacja na domu czarna a auto tłuste. I kiedy może to dzieci pod Jasło do dziadków śle i to jak sanatorium działa. A jak wrócą to zaraz choroby. No to mówię cymbałowi, ze niech spiżdża pod jasło czy gdzie tam zanim dzieci w astmę wpędzi. To cymbał jojczy, ze tam robota gorzej płatna

Awatar użytkownika
apede

Kontaktowanie:

Post autor: apede » śr maja 21, 2014 8:08 pm

Ja ostatnio pierwszy raz w życiu przez Rzeszów jechałem i też się nastałem w korkach. :)21

Aczkolwiek mam nadzieję że za 2 - 3 lata dokonam odwrotu z aglomeracji warszawskiej na jakieś z góry upatrzone pozycje. :P Pracując z domu potrzebuje tylko dobrego neta.
loppujen lopuksi suzuki neliveto
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » śr maja 21, 2014 8:16 pm

owszem, miewamy korki. Ale w 2h to bys nasza pipidówę z buta obszedł dookoła

przy czym - dla mnie też już się robi to za duże. Nie miałbym nic przeciwko jakiemuś Krosnu

Awatar użytkownika
suzi4WD

Post autor: suzi4WD » śr maja 21, 2014 9:03 pm

Mroku
miłość mię do stolycy zagnała ...

i to po przeciwnej stronie
:D
... transporter GV XL7 2.0HDI 6,68l/100km nurza się w zieloność i jak łódka brodzi ...

Awatar użytkownika
suzi4WD

Post autor: suzi4WD » czw maja 22, 2014 12:31 pm

z tymi dieslami to coś nie teges jednak

http://www.youtube.com/watch?v=FH1U93rsuys
... transporter GV XL7 2.0HDI 6,68l/100km nurza się w zieloność i jak łódka brodzi ...

Awatar użytkownika
sebeks

Post autor: sebeks » czw maja 22, 2014 6:37 pm

Jak dla mnie wszystko w normie. Jak dbasz, tak masz :wink:
Był:Tarpan 1,5 OHV->1,4 DOHC->1,6 DOHC->1,8T DOHC
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/

Awatar użytkownika
sebeks

Post autor: sebeks » pn cze 23, 2014 6:06 pm

No to można już coś napisać o aucie. Otóż... prowadzi się zajefajnie, cicho w środku no i mało pali jak na prędkości z którymi się porusza. Dobre audio i parę pierdół w środku na prawdę robi robotę. Właściciel zadowolony kręci ostro kilometry :)2

Ps. pewnie za dwa lata będzie fura do sprzedania jak co :)21

Awatar użytkownika
MaxLux

Post autor: MaxLux » pn cze 23, 2014 7:23 pm

Super ! i jeszcze fajnie wyglada :)

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » wt cze 24, 2014 10:13 am

Takayuki pisze:
Wojtek_W pisze: Sam osobiscie szukam e500 w kombii. 8)
55AMG od razu? I będziesz mieć wyposażenie najlepsze jakie było najprawdopodobniej...
55 za drogie w kupinie i absurdalnie drogie w utrzymaniu.
To tak naprawde supersamochod we (w miare) normalnej karoserii. W miare, bo czesci blacharskie tez nie pasuja z cywila.
Wkurza mnie tylko w nich,ze kazde e500 ma airmatic.

Mroczny pisze:
suzi4WD pisze:
Mroczny pisze:A jakbym miał to i tak kupiłbym odpowiednio wielką benzynę - dla komfortu bezawaryjności właśnie
Warszawskie korki weryfikują takie zachcianki ale kto bogatemu zabroni
spośród tylu pięknych lokalizacji do życia wybrać sobie taką co zabiera 2h dziennie na stanie w korku - paradne

gadałem z kumplem; biadoli ze mu dzieci chorują bo w tym krakowie taki syf, ze palą śmieciami, ze aż elewacja na domu czarna a auto tłuste. I kiedy może to dzieci pod Jasło do dziadków śle i to jak sanatorium działa. A jak wrócą to zaraz choroby. No to mówię cymbałowi, ze niech spiżdża pod jasło czy gdzie tam zanim dzieci w astmę wpędzi. To cymbał jojczy, ze tam robota gorzej płatna

Ostatnio z powodu weekendu zjechali sie znajomi z "wielkich miast" i byla wlasnie dyskusja na ten temat przy flaszeczce.
Dyskusje sprowokowala ta fota z netu

http://oi58.tinypic.com/2j1tvty.jpg

Syf pod klamka w rocznych (!) drzwiach balkonowych.
Tak sie sklada ze byl wlasnie znajomek z Krakowa. Dobrze juz zakorzeniony tam. Swoje mieszkanie itd.. Narzekania na korki , smog, ze dziec astma itd.. Do roboty jedzie 1-1,5h. :o Nosz [cenzura]. ~3h dziennie w aucie na dojazd. W imie czego? + zakupy po drodze w galerii i 4h jak w morde strzelil. Chyba bym zszedl po tygodniu. Ja kombinuje skutera 50tke,zeby w tygodniu juz auta prkatycznie nie ruszac a on kombinuje objazdy,zeby mu o 15 minut skrocic dojazd do roboty. Korki, drozyzna.. narzeka dalej.

No to mowie.. przeprowadz sie w rodzinne strony. To sie boi ,ze roboty nie bedzie mial za taka sama kase. I co z tego?
Oszczednosci na dojazdach do pracy, dowozeniu dzieciakow i calje reszcie kolosalne. To sie chwycil mieszkania...
Ma duze 3 pokoje z garazem podziemnym na tzw. "zamknietym osiedlu". To mu mowie: sprzedaj wpizdu i za ta kase kupisz sobie ~2,5-3 mieszkania w naszym miescie. Wynajmiesz 2 i masz roznice w zarobkach zniwelowana, lokate kapitalu i zabezpieczenie dzieciakow na przyszlosc. To sie przyczepil,ze w malym miescie nie ma co robic. :lol: Okolica 100x piekniejsza niz krakow. Nie trzeba wozic rowerow za maisto ,zeby pojezdzicitd.. Do Wroclawia mam niecala godzinke jazdy S8 i mam wszystko to co on. Chwali sie,ze ma pol godziny na lotnisko jazdy. OK. Ja mam spod domu do terminalu godzinke. I kilka razy do roku moga te 30 minut zmarnowac. :)21

Na argumenty sa glusi i tyle. Wiedza,ze nie jest tam tak fajnie jak by sie moglo wydawac, ale i tak napewno lepiej jak w 15 tysiecznym , powiatowym miasteczku. Tylko ,ze nie.. ;)

Nie ma chyba zadnych argumentow, ktore by mi racjonalnie pozwolily wytlumaczyc przeprowadzke do wiekszego miasta.

Nie pojmuje jak ludzie sobie na wlasne zyczenie krzywde tak robia.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...

Awatar użytkownika
sebeks

Post autor: sebeks » wt cze 24, 2014 10:19 am

czasem nie ma sensu tłumaczyć :wink:

Awatar użytkownika
suzi4WD

Post autor: suzi4WD » wt cze 24, 2014 11:01 am

Wojtek_W pisze:No to mowie.. przeprowadz sie w rodzinne strony
Może z proboszczem się pokłócił?
Może ma chorobę intymną?
Pany, na miejsce zamieszkania rzutuje wiele spraw a nie tylko pieniądz i korki.

Adamo

Post autor: Adamo » wt cze 24, 2014 11:54 am

Od zawsze mieszkam we Wrocku i jest całkiem OK. Do roboty jadę 5 min. :)21 Wszędzie mam blisko. Zajęć dodatkowych dla dzieci full. Kina, teatry, knajpy w dużej ilości.
Jak widzę znajomych co przyjadą i nie mogą nawet browarka wypić, bo trzeba wrócić autem to mi ich żal :)21
Na weekendy zazwyczaj wyjeżdżam do mieszkania w górach gdzie mam ciszę, góry, las i świeże powietrze :)21

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » wt cze 24, 2014 12:16 pm

Adamo pisze:Od zawsze mieszkam we Wrocku i jest całkiem OK. Do roboty jadę 5 min. :)21 Wszędzie mam blisko. Zajęć dodatkowych dla dzieci full. Kina, teatry, knajpy w dużej ilości.
Jak widzę znajomych co przyjadą i nie mogą nawet browarka wypić, bo trzeba wrócić autem to mi ich żal :)21
Na weekendy zazwyczaj wyjeżdżam do mieszkania w górach gdzie mam ciszę, góry, las i świeże powietrze :)21

Ja od zawsze jezdze do Wrocka. Najblizsze "duze" miasto.Od wagarow za dzieciaka po wyjazdy do Ikei. Jak jade to pije i to z reguly duzo. Zona zwykle nie pije albo ktos z ekipy sie znajdzie. A jak nam sie chce to wynajmuje za 120 zlotych aparatament 4 osobowy przy rynku + 15 za auto w garazu podziemnym. I mam w dupie . Nawet na czworaka wrocic moge w 3 minuty.

Z dojazdem farta masz poprostu. Zreszta sama "jazda" po Wrocku to osobny temat. Nie ma chyba miasta w Polsce po ktorym jezdzi sie tak zle. Dziury , korki, kierowcy tez zachowuja sie dosc "dziwnie". fakt,ze w ostatnich latach pozmienialo sie duzo (glownie dzieki AOW), ale jednak wciaz od i tak niskiej sredniej krajowej w moim odczuciu odstaje.

Za kazdym razem jak wyjezdzam z duzego miasta to sie poprostu ciesze.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...

Adamo

Post autor: Adamo » wt cze 24, 2014 12:33 pm

Wojtek_W pisze: Za kazdym razem jak wyjezdzam z duzego miasta to sie poprostu ciesze.
To wyobraź sobie jaką radość byś odczuwał wyjeżdżając po np. 2 tygodniach :)21 , a tak to tego nie zaznasz :)21

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » czw cze 26, 2014 8:51 am

A mi się dobrze jeździ po wrocku. Do roboty jadę 15-20 min przez pół miasta. Dookoła domu mam 3 parki. Ja sobie pomyślę, że miałbym dojeżdżać 30 km w imię prawa do koszenia trawnika co tydzień to bardziej lubię blokowiska.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172

Adamo

Post autor: Adamo » czw cze 26, 2014 10:46 am

Kabal pisze:A mi się dobrze jeździ po wrocku. Do roboty jadę 15-20 min przez pół miasta. Dookoła domu mam 3 parki. Ja sobie pomyślę, że miałbym dojeżdżać 30 km w imię prawa do koszenia trawnika co tydzień to bardziej lubię blokowiska.
Jeździ się całkiem dobrze... gorzej z zaparkowaniem jak już dojedziesz :)21

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » czw cze 26, 2014 4:49 pm

Adamo pisze:
Kabal pisze:A mi się dobrze jeździ po wrocku. Do roboty jadę 15-20 min przez pół miasta. Dookoła domu mam 3 parki. Ja sobie pomyślę, że miałbym dojeżdżać 30 km w imię prawa do koszenia trawnika co tydzień to bardziej lubię blokowiska.
Jeździ się całkiem dobrze... gorzej z zaparkowaniem jak już dojedziesz :)21
Zostawiasz w galerii jakiejś i dalej z buta :)21 próba szukania miejsca to już jest szczyt optymizmu. A jak przekroczysz opłatę o 3 minuty to już masz mandat.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne samochodziki”