Borman tak sie sklada , ze ten moj kumpel kupil luaza w Twoich okolicachborman pisze:nie było babci , nie było, - a jak się znalazł to razem z luazem------- a czego to szanowny pan jeszcze nie miał?......ale żeby od razu luaz????......................a za ile takie cóś możnaby zanabyć-też jeszcze czegóś takiego nie miałem
LUAZ SUPERFURA
Moderator: Marcin-Kraków
luaz super fura
Właśnie postanowiłem zamówić ruraka i .....kupiłem Lulka.Rurak miał mieć skrzynię biegów z Fiata 600 /Zastawa 750/ i silnik Cienkiego 903 lub Fiat 127.Gdybym potrafił auta budować,a nie pisać o nich to zrobiłbym sobie ruraka np. na bazie Skody 120.To taki duży Maluch.Dopóki ruraki budowane są z głópkowatym maluchowskim resorem mówię im stanowcze NIE.Luaza kupiłem pozornie tanio,ale ja oczywiście wymieniam wszystko co się da na nowe w podwoziu ponieważ silnik jest w super stanie.Zdjęcia robiłem podczas prac przy aucie więc mam ich dużo.Jak znajdę trochę czasu to chętnie pokażę.Jak zamieścić film ? Może ktoś da mi info na priva.Zapisany jest na taśmie VHS.Mogę go przegrać na cyfrę.I na tym moje komputerowe umiejętności się kończą.Tarmot to miejsce gdzie ceny są dekilktnie mówiąc chore.Przykład:półoś do Lulka 550zł.Mój dostawca: 70zł.W tech. opisie zapomniałem dodać że Luaz jest autem przednio-napędowym.W trudnym terenie "dopinamy" tył" plus jeśli trzeba jego 100%-tową blokadę.Cena zakupu ? Nie ma cennika na to auto ponieważ jest ich w Polsce bardzo mało więc płacisz tyle ile Tobie i sprzedającemu "pasuje".Tu rocznik nie gra roli.Unikat prawie.......Kupię chętnie drugiego na części.Chciałbym mieć w garażu drugie podwozie.Jeśli coś wiecie o takim wynalazku u kogoś leżącym /stojącym/ pod płotem to dajcie znać.
Ostatnio zmieniony wt lut 24, 2004 11:27 am przez BABCIA I, łącznie zmieniany 1 raz.
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Luaz super fura
Cichy ! Daj jakieś namiary na Twojego kumpla Luazo-fana.
jeżeli to ten o którym myślę to facet nie zrobił dobrego interesu- kupując go .cichy rzeszow pisze:Borman tak sie sklada , ze ten moj kumpel kupil luaza w Twoich okolicachborman pisze:nie było babci , nie było, - a jak się znalazł to razem z luazem :lol: ------- a czego to szanowny pan jeszcze nie miał?......ale żeby od razu luaz????......................a za ile takie cóś możnaby zanabyć-też jeszcze czegóś takiego nie miałem :lol:
Bardzo chętnie zakupię LUAZA może ktoś ma jakieś namiary na takie autko. poproszę o info na priv:
robertl@ariadna.pl
Będę wdzięczny za każdą informację.
Pzdr.
robertł
robertl@ariadna.pl
Pzdr.
robertł
Robert Ł.
Chevy Blazer K-5 (full-size) 6,2D
VW Golf Country 1,8 GTi
Łada Niva 2.0 DOHC mpi
Chevy Blazer K-5 (full-size) 6,2D
VW Golf Country 1,8 GTi
Łada Niva 2.0 DOHC mpi
hyba maly z boleslawca sprzedaje swoj pomnikrobertł pisze:Bardzo chętnie zakupię LUAZA może ktoś ma jakieś namiary na takie autko. poproszę o info na priv:
robertl@ariadna.pl
Pzdr.
robertł
Luaz
Moim zdaniem Luaz to fajna furka. Kolo, ktory ze mna jezdzil tak zapierdoli przodem ze plyta silnik dogonila i autko juz nie jechalo. Co nas na godzinke przystopowalo ale sie w konicu wyprostowalo. Trzeba uwazac na to
6 Jak szybko po dziurach sie jezdzie to tyl na pol metra wyskakuje(jak sie jedzie pustym). Moim zdaniem ma tez troche zle skrzynie zestopniowana ( silnik zaporozca). I to chyba tyle.
P.s. Jak ktoś chce to moge fotki na e-mail podeslac

P.s. Jak ktoś chce to moge fotki na e-mail podeslac
Oczywiście że dla siebie.Silnik Corolli działa bardzo dobrze,ale ryjek chętnie bym Lulkowi skrócił.Jeśli motorek będzie w normalnej cenie.......Muszę sprawdzić długość silnika Toyoty, aby nie okazało się że tri cilindri są krótsze o 5 cm.Podobno ciężko jest zdobyć taki silnik w dobrym stanie ponieważ jeśli ktoś miał taki wózek to tylko po to aby na obrotomierzu ciągle było minimum 6000 obrotów.
cd.
ja swego luaza opchnąłem po przejechaniu 100km. myśle ,że pojazd wart zabawy tyle że surowce użyte są poniżej jakiejkolwiek normy.następny właściciel też się pozbył .Aleksiej ukrainiec prowadzący pożądny informator może doradzić -www.luaz.com.ua . w nowej wersji jest licencyjny silnik steyera na ON .we włoszech sprzedawano z silnikiem forda fiesty 1,1l. polecam forum na rosyjskich serwerach.rekordzista wsadził silnik łady i uzyskał 130 km/h .chyba samobójca! inny twierdził żę wiózł 8 dziewczyn. tylko zawsze informacja -ciągłe przeglądy .najmniej co5000km remont silnika
i uwaga teksty po rosyjsku

jurek