Wydaje mi się, że zjada was jakaś obawa przed nowym, nieznanym, a wasza zgryźliwość jest podyktowana tym, że nie chcecie zmian, i nie wierzycie w to że polak potrafi...
Osobiście, i nie boje sie tego powiedziec, absolutnie nie znam się na offroadzie, nie mam własnego 4x4, i nigdy nie byłem na rajdzie...
ALE!!!! zdrowy rozsadek podpowiada mi że cos jest nietak...
Po pierwsze, jesto jedyny od niepamietnych czasów samochód mający szanse wejścia do produkcji, który jest prawdziwym samochodem terenowym, a nie obwieszony plastikowym gównem plackiem na drążkach skętnych (Honker max). Co było by lepsze w terenie?? Projekt Cal czy nowy honker??
Po drugie. Z tego co widze projekt ten jest bardziej nastawiony pod zabudowy specjalistyczne, a nie od taplanie sie w dwumetrowym błocie.
Byłby idealn dla strazy pożarnej, policji, podotowia energetycznego, itd, bo ma wszystko co trzeba do poruszanie sie w terenie w wyposazeniu seryjnym...
Nikt o zdrowych zmysłach nie projektuje samochodu do Ekstremu, bo sprzedał by sie w nie więcej niz kilkuset egzeplażach, i produkcja by padła..
Po trzecie, sa ludzie (mówie to na swoim przykładzie, i się tego nie wstydze) którzy nie maja wykszatałcenia mechanicznego, i szkoda im pieniedzy na hienowate serwisy 4x4, i przez to nie moga w pełni przygotować swojego wymarzonego samochodu do terenu. Takim samochodem jak Cal, mogli by pojechac rozrywkowo, pobawic się w offroad, wsytartowac amatorsko, dla zabawy, w jakims rajdzie, bez tracenie mozliwości uzytkowych auta...
Jezeli chodzi o wygląd to rzecz wzgledna... Jednym sie podoba drógim nie, i tyle. Podobieństwo do Peepa?? czemu nie?? Noże projektant wzorował sie na willisie, i kwestia przypadku sprawiła że Jeep postanowił ponownie wrócic do wyglądu swoich starych produktów, może nie... to wie tylko autor, ale narazie jest to projekt, i przed wdrożeniem do produkcji wszystko może ulec zmianie...
Po czwarte, jestem dumny, że są ludzie którzy chcieli by, cos takiego do produkcji wdrożyć, którym chce się projektować, którzy nie myślą o offroadzie tylko w pryzmacie własnej dupy, i że ci ludzie są Polakami...
Pozdrawiam serdecznie, choć wiem że mi sie dostanie, ale nie boje sie miec własnego zdania i tyle....
Ford- Family of fine cars.
2x V8 2xV6
Expedition, Explorer, Bronco II, F150