Proszę o opinie : freelander vs. renault scenic rx4

- inne samochody terenowe

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
Czosnek niedźwiedzi

Re: Proszę o opinie : freelander vs. renault scenic rx4

Post autor: Czosnek niedźwiedzi » pn sty 18, 2010 4:09 pm

takie jeepy lubią bywać bez napędu 4x4, sąsiad ma takiego z usa z napędem fabrycznym tylko na jedną oś
Zielone jajo 300 tdi

Awatar użytkownika
misialek

Post autor: misialek » pn sty 18, 2010 5:22 pm

Wracając do meritum ( :)21 )to wyrwałem za butelke dżeka danielsa fajny gramofon Bang&Olufsen - Beogram 1800 (ma chyba ze 40lat) i teraz szukam do niego jakiejś sensownej reszty, zwłaszcza wzmacniacza (najlepiej z epoki) i jest tego tyle że nie ogarniak kompletnie o co kaman. Wiem że musi mieć uziemienie specjalne do gramofonu i wbudowany przedwzmacniacz bo winyl go nie ma. Podobno dobrze byłoby też zmienić igłe ale za mało kumam temat żeby wiedzieć co kupić. Wystarczy że będzie droga?

Co do starych głośników, to kumpel ostatnio dymał z Krk pod Wro bo znalazł na alegrogo jakieś mega JBL (ze 120cm wysokie i po ok 40kg każdy), ofkorz przez telefon wszystko cacy, igła a jak przyjechał i podłączył to połowa głośników nie grała a połowa z tej drugiej połowy ryrała jak stary cześkowy def. Kumpel piana, tym bardziej że kotleś za dojazd nie chciał zwrócić (kolumny wycenił na tysiaka za zestaw) ale wyrwał je za pół ceny i jakoś zaraz nabył jakiś mniejszy model co miał identyczne modele głośników jak te spalone i teraz już mu gra jakieś 80% za mniej niz tyś.
Ale jak se zapuściłem kilka ulubionych kawałków z CD (nie jakieś empeczy) na tych starych dżejbielach to sie karwa okazało że w tych muzycznych kawałkach są instrumenty których w życiu nie słyszałem na moim mini hajfi sony.
Ranger, XC70, XTZ660

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » pn sty 18, 2010 7:25 pm

We wrocku jest kolo co ogarnia ten sprzęt znaczy się naprawia i czasami u nich (ojciec & syn ) mozna kupić takie starocie
:)21
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » pn sty 18, 2010 7:27 pm

wzmacniacz albo amplituner.

coś napewno znajdziesz.

w polskich piecach było zazwyczaj osobne wyjście gramofonowe z przełącznikiem piezo/magneto przestawianym zaleznie od tego jaki rodzaj przetwornika był w patefonie.

jak chcesz obtanić to w sumie możesz poszukać jakiego wzmacniacza z dużych zestawów unitry. bedzie robił.
#noichuj

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » pn sty 18, 2010 7:41 pm

jak parę lat wstecz knajpę w dźwięk uzbrajałem to kilka fajnych sprzętów wynalazłem przez gazetę anonse.. W zaciszu 11 piętrowych molochów mieszkalnych, szafami zwanymi, idzie znaleźć dłubaczy z lutownicą i "mlodym technikiem" w łeb wbitym - prawdziwych pasjonatów co za kilka butelek nienajprzedniejszej czystej owoc pracy wydadzą. Podobne na allegro po ładnych pare stów chodziły

misi3x
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: misi3x » pn sty 18, 2010 9:56 pm

taki babski dżip ci się podoba ?
:)21[/quote]
tak mi się podoba pozatym to będzie jako drugie autko :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne samochodziki”