E60 2,0d 177KM w automacie, wersja po lifcie. Potrzebne opinie na temat fury i na co zwrócić szczególnie uwagę podczas kupna w tym konkretnym aucie (typowe bolączki itd)

Moderator: Marcin-Kraków
Auto akurat jest dość pewne, bo od początku serwisowane w jednym miejscu. Przebiegu ma 120 tysi z drobnymi. Bardzo dobrze utrzymane. Nie ma kompletnie czego się przyczepić z tego co mówił zainteresowany kupnem. Ja osobiście auta nie widziałem bo obecnie za granicą siedzę.MaxLux pisze:Ile ma toto przejechane ?
Ja uzytkuje 530xd (4x4) faktycznie i brzmienie silnika i jazda sa nieporownywalne do 2.0 ale za to spalanie 2.0 moze szokowac - przy spokojniej jezdzie okolo 6l - az nie moglem uwierzyc
Taka fure warto kompleksowo sprawdzic bo wszystko kosztuje krocie - cala lintanie latwo znajdziesz na forum bmw http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic. ... 3&t=112284
szkoda kasy na sprawdzanie w ASO - lepiej jak ci jakis user pomoze w sprawdzeniu
jest fajna aplikacja na androida BMWhat (200zeta) ale kompleksowo sprawdza i kasuje wszytie bledy, daje real time monitoring wszystkich parametrow, umozliwia zakodowanie dodatkowych funkcji i inne
Najwazniejsze ze tobie ma sie podobac, teraz juz E60 stanialy tak ze warto to kupic zamiast innych pasci
Do pomyślenia, uwierz na słowo. W rodzinie był to wiem, też nim jeździłem. I mowa o zadbanym wozie, ze znaną historią, nie składanym z przystanku.Wojtek_W pisze:Czytam ten watek i nie moge wyjsc z podziwu.... Awarie za 5-10-15k w aucie za 30-40![]()
![]()
Przy mietku nie do pomyslenia.
Galik pisze:Do pomyślenia, uwierz na słowo. W rodzinie był to wiem, też nim jeździłem. I mowa o zadbanym wozie, ze znaną historią, nie składanym z przystanku.Wojtek_W pisze:Czytam ten watek i nie moge wyjsc z podziwu.... Awarie za 5-10-15k w aucie za 30-40![]()
![]()
Przy mietku nie do pomyslenia.
Jazgotu więcej robi ...Wojtek_W pisze:BMW lepiej zapierdala
E60 na dojazd do pracy.sebeks pisze:Kurde ale to nie ma być auto do zapierd...nia wokół komina i zabawy, tylko auto na dojazd do roboty.
nie pomyliles sie.silnik M47 występuje w przedliftach.poliftowy to jest 163 konie i 177 ma oznaczenie N47 i rozrząd nie wytrzymuje 100 tys z reguly a na pewno nie dojedzie 200 tyś.wybucha niespodziewanie i drogo-zapraszam do mnie walają sie chyba ze 4 słupki ze zmasakrowanymi głowicami.ponadto ten silnik nie nadaje sie do napędu E60.jedyny sluszny napęd to 3.0 i tu tez należy omijać szerokim lukiem silnik 218 koni produkowany do 2005 roku.polecam 231 lub 235 koni.Tak na marginesie 3,0 d w e60 pokazał mi na trasie 5,4 na 100 km wkleję fotke niedługo dla niedowiarków.kozioU pisze:Faktycznie się jebłem - Czesław ma rację - to M47.![]()
N47 jest nowszy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości