http://www.outbacktravelaustralia.com.a ... green-myth
Wynika z niego ze taki Hummer jest bardziej przyjazny środowisku niż np Honda Accord (hybrydowa)

Moderator: Marcin-Kraków
dokładnie - żadne to odkrycie - kolejny temat o którym się nie mówiBratproroka pisze:Żadnej rewelacji tu nie ma. Całą środowiskową korzyść hybryd na paliwie zjada podwyższony koszt wytworzenia i utylizacji.
Nihil novi sub sole.
A i zużycie paliwa jest dalekie od deklarowanego.
Tak ale dzisiejszy sedan klasy C jest wielkości dawnej klasy D. Aktualne polo jest wielkości golfa1, albo i większe itd...wojtek_kom pisze:Masa zabija.
Sedan 1985, segment C, masa 890kg, spalanie w mieście 5.5l, trasa 4.5l, silnik 1.7l.
Sedna 2011, segment C, masa 1340kg, spalanie w mieście 6-7, trasa 5.5, silnik 1.6l.
W Mylnym bledzie jestes. Aktualne Polo jest wielkosci Golfa IIIPiotrul pisze:Tak ale dzisiejszy sedan klasy C jest wielkości dawnej klasy D. Aktualne polo jest wielkości golfa1, albo i większe itd...wojtek_kom pisze:Masa zabija.
Sedan 1985, segment C, masa 890kg, spalanie w mieście 5.5l, trasa 4.5l, silnik 1.7l.
Sedna 2011, segment C, masa 1340kg, spalanie w mieście 6-7, trasa 5.5, silnik 1.6l.
Porównanie Sunny 85'' 100 tys. przebiegu vs Focus MKIII 150 tys., oba ON.Piotrul pisze:Tak ale dzisiejszy sedan klasy C jest wielkości dawnej klasy D. Aktualne polo jest wielkości golfa1, albo i większe itd...wojtek_kom pisze:Masa zabija.
Zużycia paliwa nowiutkiej Toyoty Prius C:wojtek_kom pisze:Masa zabija.
Wg moich info aktualne Polo jest większe od Golfa 2.Piotrul pisze:Tak ale dzisiejszy sedan klasy C jest wielkości dawnej klasy D. Aktualne polo jest wielkości golfa1, albo i większe itd...wojtek_kom pisze:Masa zabija.
i na uj to komu? polonez w dieslu 20 lat temu tą trasę ogarniał spaleniem 6l surowego oleju rzepakowego /100 km .... sam się utylizował ... a nowy kosztował tyle co lusterka i dywaniki do tej hybrydyBratproroka pisze:...
i naprawdę za ten żałosny literek oszczędności jesteś w stanie tysiąc zapłacić za ograniczenie emisji? znaczy stówę bo 200 będzie kosztowało wykopywanie surowców w Paragwaju i trucie rzek w chinach a 700 pójdzie na marketing (papier mamy wyjątkowo drogi a co dopiero roboczogodzinę mózgowców)? ... i to na żałosny tysiąc przejechanych kilometrów?Piotrek M pisze:A ja czasami [jak żona pozwoli] jeżdżę Aurisem Hybrydą [1,8], 2013'
I całkiem to fajne autko.
Całkiem dynamicznie się odpycha, spalanie na poziomie 5,8 w mieście . Na trasie nie oszczędzając [ok 130 km/h] spalanie około 5.3. Cichutko w środku. Nigdy nie kręciły mnie te metroseksualne wozidełka, ale akurat Auris Hybryda mnie urzekł ergonomią oraz całkiem dobrymi osiągami.
Ty sam chyba posrany jesteś kolezko.Marek D. pisze:i naprawdę za ten żałosny literek oszczędności jesteś w stanie tysiąc zapłacić za ograniczenie emisji? znaczy stówę bo 200 będzie kosztowało wykopywanie surowców w Paragwaju i trucie rzek w chinach a 700 pójdzie na marketing (papier mamy wyjątkowo drogi a co dopiero roboczogodzinę mózgowców)? ... i to na żałosny tysiąc przejechanych kilometrów?Piotrek M pisze:A ja czasami [jak żona pozwoli] jeżdżę Aurisem Hybrydą [1,8], 2013'
I całkiem to fajne autko.
Całkiem dynamicznie się odpycha, spalanie na poziomie 5,8 w mieście . Na trasie nie oszczędzając [ok 130 km/h] spalanie około 5.3. Cichutko w środku. Nigdy nie kręciły mnie te metroseksualne wozidełka, ale akurat Auris Hybryda mnie urzekł ergonomią oraz całkiem dobrymi osiągami.
.... 5 razy za furmankę przepłacić? ... za znaczek na masce?
... jesteście tak samo posrani jak te wasze wiatraki
Raymund pisze:Dziwnemyślałem ze każdy facet ma wpływ na to czym jeździ jego kobieta.
![]()
Stare nawyki z młodościgebels pisze:
Nie kop leżącego
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości