luaz wyciagarka

- inne samochody terenowe

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
kosma
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

luaz wyciagarka

Post autor: kosma » wt sty 11, 2005 4:45 pm

witam.
od kilku tygodni zastanawiam sie jaka wsadzic wyciagarke do luaza,jest to lekki pojazd bo tylko 900 kg.czekam na pomysly!!!!!!!!! :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » wt sty 11, 2005 5:45 pm

a gdzie dzien dobry mam na imie kosma to moj pierwszy raz i chciałbym zasiegnac rady :wink: :wink: :wink:

najlepsza wyciagraka to tiforek do tewgo syfa :)2 :)2 :)2
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
moralez

Post autor: moralez » wt sty 11, 2005 6:12 pm

czepiasz sie :)21 :wink:
escapada pisze: a gdzie dzien dobry
napisal
kosma pisze: witam.
escapada pisze: (...)
mam na imie kosma
to chyba widac w tym okienku po lewej :)21
moj pierwszy raz
j.w.
i chciałbym zasiegnac rady
kosma pisze: od kilku tygodni zastanawiam sie jaka wsadzic wyciagarke do luaza,jest to lekki pojazd bo tylko 900 kg.czekam na pomysly!
jak dla mnie to wlasnie wyglada na probe zasiegniecia rady :)21
a co do tematu to pewnie jakis maly elektryk 8)
ZG 5.2 96r.

Awatar użytkownika
kosma
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: kosma » wt sty 11, 2005 10:43 pm

Eskapada pisze:a gdzie dzien dobry mam na imie kosma to moj pierwszy raz i chciałbym zasiegnac rady :wink: :wink: :wink:

syfa to moze ty masz !!!!!!!luaz
to jeden z moich terenowek i uwiez ze chodzi w terenie lepiej niz twoj zlom,ale nie poto sie zarejestrowalem by sie klocic z jakims wieskiem ,z gory dziekuje za propozycje i rady!!!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
moralez

Post autor: moralez » wt sty 11, 2005 11:17 pm

spusc cisnienie
syf to popularne okreslenie na tym forum na nasze zabawki, wiec sie nie goraczkuj, pozatym eskapada pisal zartobliwie o czym swiadczy
eskapada pisze: :wink: :wink: :wink:
to forum ma swoje pewne reguly i aby brac w nim udzial trzbe je akceptowac, a unoszenie sie nic dobrego nie wnosi
ZG 5.2 96r.

Awatar użytkownika
nie_mientki

Post autor: nie_mientki » wt sty 11, 2005 11:29 pm

Faktycznie komuś tu ciśnienie skoczyło. Co do wyciągarki to tirfor powinien ci starczyć w 100%. Jeśli jednak perspektywa lekkiej pracy fizycznej Ci nie odpowiada to myślę, że przy 6000 lbs będziesz szedł z szybkością zwijania bez obciążenia :)2

Awatar użytkownika
MOC
Kontaktowanie:

Post autor: MOC » śr sty 12, 2005 3:42 am

uwazam ze power winch czy dakar winch w zupelnosci ci wystarczy...
:)21
MOC&OFFROAD-GOOD IDEA :)21
CHYBA UAZ V8 6.2
PREZES KLUBU NOCNYCH KASZTANIARZY 4x4 :)13

Awatar użytkownika
Dragunov

Kontaktowanie:

Post autor: Dragunov » śr sty 12, 2005 3:53 am

a do czego ja sie da w LuAZie przymocowac? :)21

pytam powaznie bo z LuAZem mal mialem do czynienia..
no limits,no rules,no roads
4runner 1st gen. '88

Awatar użytkownika
Albert_N

Post autor: Albert_N » śr sty 12, 2005 6:15 am

dzizas co za jakis matol.. nie podoba ci sie to won z forum, a nie w drugim poscie ludziom od wieskow wrzucasz :evil:
a okreslenie "syf" zna kazdy kto chociaz 3 minuty czyta to forum wiec ja nie rozumiem o co chodzi...
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9

Awatar użytkownika
gri74

Post autor: gri74 » śr sty 12, 2005 9:10 am

No cos ostatnio w modzie są mocne wejscia, a to ma szansę na czołowe miejsce za syfa i wieśka
to jeden z moich terenowek i uwiez ze chodzi w terenie lepiej niz twoj zlom,ale nie poto sie zarejestrowalem by sie klocic z jakims wieskiem ,z gory dziekuje za propozycje i rady!!
A poza tym czepiasz sie :D przeciesz sie zarejestrował :lol:
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl

i wiele innych )

Awatar użytkownika
Mercenaryy

Post autor: Mercenaryy » śr sty 12, 2005 1:08 pm

[/quote]

to jeden z moich terenowek i uwiez ze chodzi w terenie lepiej niz twoj zlom,ale nie poto sie zarejestrowalem by sie klocic z jakims wieskiem ,z gory dziekuje za propozycje i rady!!!!!!!!!!!!!![/quote]

Co ty masz do Wieśków , znam paru ludzi o tym imieniu i nie mam zastrzeżeń :evil: :lol:
Samotny UAZ w Polsce i ja z Z moim nowym(starym) Isuzu TROOPEREM 3.2 BENZYNKA

Awatar użytkownika
JarekK
Kontaktowanie:

Post autor: JarekK » śr sty 12, 2005 1:27 pm

kosma pisze:
Eskapada pisze:a gdzie dzien dobry mam na imie kosma to moj pierwszy raz i chciałbym zasiegnac rady :wink: :wink: :wink:

to jeden z moich terenowek i uwiez ze chodzi w terenie lepiej niz twoj zlom,ale nie poto sie zarejestrowalem by sie klocic z jakims wieskiem ,z gory dziekuje za propozycje i rady!!!!!!!!!!!!!!
Proponuję jak będziesz komus jeszcze odpowiadał wypij sobie nerwosolek, wyjdz na spacerek a potem pisz 8)

A Eskapada jest Bartek a nie Wiesiek hmmm.... chyba, że na drugie? Bartek jak masz na drugie ?? :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » śr sty 12, 2005 1:45 pm

Bardzo mnie sie podobała wypowiedz Pana Wojtkad bo jak stwierdził ze sie czepiam to z umieszkiem :wink: bo fakt czepiam :wink styl i klase trza miec Panowie :)2 :)2 :)2

@nie_mientki MOC bez kasztanienia maja racje chlopaki :)2

@Albert_N naszemu nowemu Koledze trzeba nie formalny off-roadowy slowonik zapodac :)21

@Mercenaryy Ja tez znam kilu Wiesławów :)2 Ale kolega chciał napisac wiesniak pewnie :wink: coz na wsi sie wychowałem jak 1/3 polaków ale to chyba nie czyni nas gorszymi :wink:

@Jarek na drugie Jareczku mam Robercik :)21

@ kosma Jest GIT :)2 kazdego moze poniesc :wink:
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
cichy

Post autor: cichy » śr sty 12, 2005 6:14 pm

wracajac do tematu to pomysl o taniej wyciagarce elektrycznej, przy masie 900 kg to tazda wytrzyma i dlugo pociagnie - jest tylko jeden problem ... gdzie ja zamontowac ??

Tak jak pisal Eskapada to tiforek jest bardzo dobrym rozwiazaniem, bo wiesz sam ze luaz na extremy ... hmm nie bardzo sie nadaje :wink: a tiforkiem wyciagniesz go z kazdej wtopy bez wysilku

Awatar użytkownika
sciba

Post autor: sciba » śr sty 12, 2005 6:22 pm

Ta kiforek chyba jest najmadrzejszy............bo elektryk z calym osprzetem i instalacja bedzie chyba drozszy od tego calego LUZA :wink:
Stare eskimoskie powiedzanie - " pamietaj, nigdy nie jedz żółtego śniegu "

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » śr sty 12, 2005 6:36 pm

zanim zaczolem kasztanic na w/w temat poczytałem o Luzie i montowanie wyciagri hmm... zawsze mozna ale kiforek to najbardziej ekonomiczne rozwiazanie do tego syfa nie mowie o rugcugu made in china na allegro ale o tiforku np T-max :)2 no ale kolega na mnie nakrzyczał :roll:
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
czarny bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: czarny bielsko » śr sty 12, 2005 11:28 pm

To sie kolega uniosl... co do slownika to jest dostepny pod tym adresem: http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=4266 a okreslenie SYF znajduje sie pod literka S 8) i wskazuje na to ze syf to jest nazwa auta terenowego :)2 no :)21
Jest Navara D40 lekko dłubnięta...

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było

Awatar użytkownika
BABCIA I

Post autor: BABCIA I » czw sty 13, 2005 12:17 am

Kosma ! Nie denerwuj sie.Wiekszosc Profesorow nawet nie wie jak wyglada Luaz.Co moga Ci doradzic ? Dziesiec wypowiedzi i zadna na temat. Bylem wlascicielem Luaza z silnikiem Toyoty Corolli.Zamienilem sie z kolega na Uaza.Ja planowalem montaz REPA 8000 za przednimi fotelami z mozliwoscia puszczenia liny do tylu. Z przodu jak wiesz nie da sie.Jak chcesz to zadzwon do mnie.Nr telefonu na priva.

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » czw sty 13, 2005 8:02 am

BABCIA I pisze:Kosma ! Nie denerwuj sie.Wiekszosc Profesorow nawet nie wie jak wyglada Luaz.Co moga Ci doradzic ? Dziesiec wypowiedzi i zadna na temat. Bylem wlascicielem Luaza z silnikiem Toyoty Corolli.Zamienilem sie z kolega na Uaza.Ja planowalem montaz REPA 8000 za przednimi fotelami z mozliwoscia puszczenia liny do tylu. Z przodu jak wiesz nie da sie.Jak chcesz to zadzwon do mnie.Nr telefonu na priva.
http://www.tarmot.ig.pl/oferta_cala.html wydaje mi KAZDY profesor wie jak wyglada Luaz ale kazdy musi wiedziec gdzie za przednim fotelem cos zamontować ...Taka widze nabywa sie pod czas robienia doktorartu z Luazów :wink: :wink: :wink:

NO :)21 jes GIT BABCIA I ??
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
BABCIA I

Post autor: BABCIA I » czw sty 13, 2005 9:32 am

Z Luazow mam profesure,a nie nedzny doktorat. Polubilem Luaza kilkanascie lat temu na rajdzie w Opolu.Startowala tam ekipa fabryczna z Lucka.Bardzo mili ludzie i swietni kierowcy.Oj,dostali lekcje pokory koledzy w tzw. prawdziwych terenowkach.Coz,oprocz gadania (pisania) trzeba umiec jezdzic.

Awatar użytkownika
Inna
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Inna » czw sty 13, 2005 12:05 pm

Nie mam profesury z Luaza, ale jestem rodem z Lucka 8). Troche sie na tym jezdzilo, tylko nie w Polsce. Opinia posiadaczy Luaza, mieszkajacych za wschodnia granica jest jednoznaczna - wyciagarka elektryczna jest zbedna. Samochod dobrze sie sprawuje w terenie. A na wszelki wypadek, twierdza, wystarczy wyciagarka reczna. :)

Awatar użytkownika
Kostuch

Post autor: Kostuch » czw sty 13, 2005 12:18 pm

Eskapada pisze:
BABCIA I pisze:Kosma ! Nie denerwuj sie.Wiekszosc Profesorow nawet nie wie jak wyglada Luaz.Co moga Ci doradzic ? Dziesiec wypowiedzi i zadna na temat. Bylem wlascicielem Luaza z silnikiem Toyoty Corolli.Zamienilem sie z kolega na Uaza.Ja planowalem montaz REPA 8000 za przednimi fotelami z mozliwoscia puszczenia liny do tylu. Z przodu jak wiesz nie da sie.Jak chcesz to zadzwon do mnie.Nr telefonu na priva.
http://www.tarmot.ig.pl/oferta_cala.html wydaje mi KAZDY profesor wie jak wyglada Luaz ale kazdy musi wiedziec gdzie za przednim fotelem cos zamontować ...Taka widze nabywa sie pod czas robienia doktorartu z Luazów :wink: :wink: :wink:

NO :)21 jes GIT BABCIA I ??
Tak sobie czytam dane techniczne nastronie Tarmotu:

membranowa, napędzana mechanicznie z dźwignią do ręcznego pąpowania paliwa

Gdzieś już to widziałem...

Awatar użytkownika
BABCIA I

Post autor: BABCIA I » czw sty 13, 2005 12:46 pm

Inna ! Czy to ucieszylas sie na widok mego Luaza na rajdzie w Dobczycach ?

Awatar użytkownika
BABCIA I

Post autor: BABCIA I » czw sty 13, 2005 12:48 pm

Luaz z silnikiem Zaporozca to syf.Nie przecze,ale w mym bylym Lulku kola napedzala Toyota Corolla.

Awatar użytkownika
BABCIA I

Post autor: BABCIA I » czw sty 13, 2005 12:51 pm

Kostuch ! Widziales to we wszystkich Gazach,Uazach,Zukach,Warszawach i innych starych autach.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne samochodziki”