Mitsubishi Space gear??

- inne samochody terenowe

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
sciba

Mitsubishi Space gear??

Post autor: sciba » czw lut 10, 2005 10:05 am

Witam

Szukam kogos kto moze mial albo zna kogos no albo cokolwiek wie o tym vanie...........jest to dosyc egzotyczny samochod na naszych drogach(przynajmnie ja takich nie widuje :cry: ).......szkoda bo bardzo fajny samochodzik...............wersje silnikowe 2.0(116KM) 2.4(136KM) i 2.5td(100KM)..........interesuje mnie najbardziej wersja 2.4........moze ma ktos 4x4 bo takie tez wychodzily :D :)2 .........piszcie co wiecie zgory dzieki........pozdrawiam
Stare eskimoskie powiedzanie - " pamietaj, nigdy nie jedz żółtego śniegu "

Awatar użytkownika
KorreS
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: KorreS » pt lut 11, 2005 3:26 pm

W Krakowie Jurek Kukucz (ten od Multisportu, ojciec Gosi Kukucz) ma starego Space Gear'a 4x4.
Faktycznie rzadziutki wózek. Wszystkie ściągane były z Niemców (podobnie jak galanty GTI).
Podstawę napędu stanowi chyba L200 albo stare pajero.

W nowej budzie wyglądał zaje.....biście.

http://www.mobile.de/SIDiXsTp8mjhNhXbfg ... 1133819702&

...a jeszcze lepiej z lekkim liftem.

Awatar użytkownika
Drako

Kontaktowanie:

Post autor: Drako » pt lut 11, 2005 3:38 pm

w angli na carboot sale widzialem takiego gogscia co mial takiego na 31 bfg mt i z wyciagarka ... mial jeszcze tak fajnie wystylizowane na moro ( nie jakies ciapy tylko porzadny lakier) ... rbilo super wrazenie!

Awatar użytkownika
Kamel

Post autor: Kamel » pt lut 11, 2005 7:03 pm

Kolega pyta o Space Gear'a, czyli samochód ze zdjęcia w drugim poście. Nie należy go mylić z samochodem Mitsubishi L300, który jest jego poprzednikiem (duże uproszczenie).

Model L300 zabudowany był na podwoziu krótkiego Pajero i występował z silnikiem benzynowym i diesla oraz w dwóch długościach (4 face liftingi). Jest to samochód wyjątkowo sprawny w terenie jak na swoje gabaryty i różne inne właściwości.

Natomiast model Space Gear (Hyundai Satelite) lub L400 jest już o wiele nowocześniejszą konstrukcją, nawiązującą do typowych wanów znanych w Europie. Model 4x4 jest jedynym wanem z napędem zaopatrzonym w reduktor. Właściwości terenowe ma nieco gorsze niż L300 ale w swojej klasie najlepsze.
[/url]
FORTITUDINE VINCIMUS

Awatar użytkownika
sciba

Post autor: sciba » pt lut 11, 2005 7:22 pm

O L300 to wiem duzo bo moj ojciec dwa takie zajezdzil........jeden 2.5d sprzedalismy z przebiegiem 400tys.........drugiego 2.4 z przeb 320tys..............niestety zaden z nich nie mial 4x4...........ale dzieki za info jak ktos cos jeszcze wie to piszcie bo wlsnie ojciec kupil trzecie z koleji mitsubishi :)21 space geara...........pozdrawiam
Stare eskimoskie powiedzanie - " pamietaj, nigdy nie jedz żółtego śniegu "

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne samochodziki”