poduszkowce
Moderator: Marcin-Kraków
Widziałem poduszkowce w akcji na imprezie integracyjnej u Kylona. Ogólnie straszny shit
i wielka kupa. Hałas taki, że własnych myśli nie słychać, a stosunek prędkości i mocy do decybeli wydawanych jak 1 do ....100000???. ryk totalny a sprawność i frajda zerowa. Zwrotność zero, "dzielnosć terenowa " zero - ogólnie wielkie ZERO 
Z większą sympatią zacząłem patrzeć na mojego Patrola!

Michał Bartosiak
hmmm, poduszkowiec to zupełnie inny sprzęt, to tak jakby porównywać samolot ze śmigłowcem
w pewnych wrunkach nie ma nic lepszego ale teren powinien być płaski przynajmniej dla takiego klasycznego, straaaaasznie długa droga hamowania i hektary potrzebne żeby zrobić zakręt lub zwrot jadnak na bagnach lub tam gdzie trzeba sie poruszać na zmiane nad wodą i nad lądem - niezastąpiony i cholernie szybki na wodzie dorównuje szybkością wodolotom i może z ładunkiem/pasażerami wlecieć w głąb lądu
to co ciebie może zainteresować to że robili próby żeby żeby odzciążyć klasyczny samochód (dokładnie land rover'a) za pomocą poduszki powietrznej - dużo, dużo łatwiejsze poruszanie się samochdu na bardzo miękkich podłożach
w pewnych wrunkach nie ma nic lepszego ale teren powinien być płaski przynajmniej dla takiego klasycznego, straaaaasznie długa droga hamowania i hektary potrzebne żeby zrobić zakręt lub zwrot jadnak na bagnach lub tam gdzie trzeba sie poruszać na zmiane nad wodą i nad lądem - niezastąpiony i cholernie szybki na wodzie dorównuje szybkością wodolotom i może z ładunkiem/pasażerami wlecieć w głąb lądu
to co ciebie może zainteresować to że robili próby żeby żeby odzciążyć klasyczny samochód (dokładnie land rover'a) za pomocą poduszki powietrznej - dużo, dużo łatwiejsze poruszanie się samochdu na bardzo miękkich podłożach
Potwierdzam. Miałem okazję oglądać to kilka razy. Poduszkowiec jest fajny, ale taki profesjonalny, duży i itp. W tamtych to się okazało, że muszą mieć boisko golfowe aby się poruszać- a niby były fajne Amerykanckie.bartosiak pisze:Widziałem poduszkowce w akcji na imprezie integracyjnej u Kylona. Ogólnie straszny shiti wielka kupa. Hałas taki, że własnych myśli nie słychać, a stosunek prędkości i mocy do decybeli wydawanych jak 1 do ....100000???. ryk totalny a sprawność i frajda zerowa. Zwrotność zero, "dzielnosć terenowa " zero - ogólnie wielkie ZERO