rosomak
Moderator: Marcin-Kraków
- bilans
- Kontaktowanie:
rosomak
http://www.militaryphotos.net/forums/sh ... hp?t=63609
http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=690815
to radio mnie zwaliło ..........
http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=690815
to radio mnie zwaliło ..........
wrangler yj 4.0 .......toyota LC J12,Ranger, Pajero 2,5
http://www.firmabilans.pl/
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- bilans
- Kontaktowanie:
odp
tak typowo polskie ........
wrangler yj 4.0 .......toyota LC J12,Ranger, Pajero 2,5
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
- heniu w berecie
-
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
- paranoic_killer
Cholera vdo- to ja w placku mam słabszy sprzęt grający, a u mnie przynajmniej go słychać! No cóż- patent z kłódeczką przedni tylko dlaczego kłódeczka taka błyszcząca, a nie moro? Jak jakiś sprawny zwiadowca wypatrzy błyszczącą kłódeczkę w krzakach i z panzerfausta wypali.... 

Żółw się rusza...
był XJ 2.5 + LPG + 30" MT + 2"
jest JK 3.8 + 33" + snorkel...
poczytajcie komentarze na militaryphotos, jeden jest bardzo sluszny: po co zamontowano tradycyjna stacyjke na kluczyki? To pierwsza rzecz jaka ginie w wojsku... tak potrafia tylko Polacy,paranoic_killer pisze:No cóż- patent z kłódeczką przedni tylko dlaczego kłódeczka taka błyszcząca, a nie moro? Jak jakiś sprawny zwiadowca wypatrzy błyszczącą kłódeczkę w krzakach i z panzerfausta wypali....
tu zgadzam sie w 100%, natomiast klodka niech sobie bedzie - sprzeta zamykasz dopiero kiedy zostawiasz go na dluzszy czas, np. na parkingu,

- paranoic_killer
Ano widzisz, stacyjka na kluczyk po to gdybyś zapomniał zamontować błyszczącej kłódeczki (lub w wersji zmodernizowanej kłódeczki moro
) i zostawilbyś fure pod hipermarketem, a wszedłeś tylko na chwileczkę po bagietkę- wychodzisz i bach rosomaka nie ma! A tutaj widzisz stacyjeczka na kluczyk, zanim ktoś zdąży go z kabli odpalić czy rozbić stacyjkę to ty już przybiegniesz z bagietką i się z draniem rozprawisz! 

Żółw się rusza...
Sprzet grający mają podłączany do interkomów...czarny bielsko pisze:ciekawi mnie tylko po jaka cholere maja zamontowany w nim sprzet grajacy... w czsie jazdy przeciez nic nie slychac... a co do zamkniec na klodeczke to patent powala na kolana
było oglądac uwaznie film pt Farenhait 9.11
Jest taka scena jak chłopaki w abramsie słuchaja muzy podczas patrolowania iraku a jaka fajna muze maja.... zagrzewająca do boju...

zostawiasz zawsze jednego do pilnowania auta - taka sluzba :/paranoic_killer pisze:Ano widzisz, stacyjka na kluczyk po to gdybyś zapomniał zamontować błyszczącej kłódeczki (lub w wersji zmodernizowanej kłódeczki moro) i zostawilbyś fure pod hipermarketem, a wszedłeś tylko na chwileczkę po bagietkę- wychodzisz i bach rosomaka nie ma! A tutaj widzisz stacyjeczka na kluczyk, zanim ktoś zdąży go z kabli odpalić czy rozbić stacyjkę to ty już przybiegniesz z bagietką i się z draniem rozprawisz!
jakos dziwnie z tymi kluczykami, nie wiem dlaczego z autobusem mi sie kojarzy

korzystajac z okazji - mam pytanie do tych ktorzy jezdza ciezarowkami ze starszymi dieslami: przy odpalaniu takiego zloma zawsze uczyli, ze pedal gazu wciskasz do konca, inaczej pompa nie zaskoczy - jak to sie ma do odpalania zimnego zastalego silnika, gdzie olej juz dawno splynal - da sie inaczej? (watpie) czy jak to mowia: straty musza byc, a odpalanie i ta krotka chwila bez smarowania nie robia az tak duzej krzywdy w silniku (nikt przeciez nie gazuje nonstop)

- heniu w berecie
-
no trzeba trzymac bo inaczej mozesz krecic 2 dni a i tak na obroty na zimnym nie wejdziebann pisze:zostawiasz zawsze jednego do pilnowania auta - taka sluzba :/paranoic_killer pisze:Ano widzisz, stacyjka na kluczyk po to gdybyś zapomniał zamontować błyszczącej kłódeczki (lub w wersji zmodernizowanej kłódeczki moro) i zostawilbyś fure pod hipermarketem, a wszedłeś tylko na chwileczkę po bagietkę- wychodzisz i bach rosomaka nie ma! A tutaj widzisz stacyjeczka na kluczyk, zanim ktoś zdąży go z kabli odpalić czy rozbić stacyjkę to ty już przybiegniesz z bagietką i się z draniem rozprawisz!
jakos dziwnie z tymi kluczykami, nie wiem dlaczego z autobusem mi sie kojarzyw 266 tez nie ma odpalania i gaszenia z kluczyka
korzystajac z okazji - mam pytanie do tych ktorzy jezdza ciezarowkami ze starszymi dieslami: przy odpalaniu takiego zloma zawsze uczyli, ze pedal gazu wciskasz do konca, inaczej pompa nie zaskoczy - jak to sie ma do odpalania zimnego zastalego silnika, gdzie olej juz dawno splynal - da sie inaczej? (watpie) czy jak to mowia: straty musza byc, a odpalanie i ta krotka chwila bez smarowania nie robia az tak duzej krzywdy w silniku (nikt przeciez nie gazuje nonstop)?
W atarym dieslu jak nie ma gazu w podlodze to pompa nie da dawki rozruchowej gnoju no i grzechotnik nie zaskoczy. W bardzo starych byl tez taki patent ze wciskalo sie lub przekrecalo guzik ktory zostawal wcisniety gdy gaz byl do dechy i to on zwiekszal dawke, po uruchomieniu wyskakiwal. Fakt ze smarowanie na poczatku jest marne ale tak musi byc niestety.
w święta rozmawiałem z kuzynem który właśnie czeka na dostawę rosomaków i on będzie kierowcą tego cuda w rozmowie z nim też się ździwiłem że mają radio z cd
ale powiedział mi też że jest potrzebne nawet do tak błachej sprawy jak nagranie instrukcji obsługi bieżącej rosomaka bo ma ileś tam stron (bardzo dużo) i w czasie przeglądów będą słuchać i i robić po kolei wszystko jak na papierze
CD będzie nagrana tak, żeby każda czynność była wykonywana w takim czasie jak jest nagrane np sprawdzenie ciśnienia w kołach wg instrukcji 10 minut i kolo będzie mówił o tym przez 10 min, skończą to przechodzą do następnego punktu itd.
ale powiedział mi też że jest potrzebne nawet do tak błachej sprawy jak nagranie instrukcji obsługi bieżącej rosomaka bo ma ileś tam stron (bardzo dużo) i w czasie przeglądów będą słuchać i i robić po kolei wszystko jak na papierze
CD będzie nagrana tak, żeby każda czynność była wykonywana w takim czasie jak jest nagrane np sprawdzenie ciśnienia w kołach wg instrukcji 10 minut i kolo będzie mówił o tym przez 10 min, skończą to przechodzą do następnego punktu itd.
Patrol GR evolucja dobiega konca (na razie:))