Mam ok 7 tys zł i co dalej..........

- inne samochody terenowe

Moderator: Marcin-Kraków

karol_pl
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Mam ok 7 tys zł i co dalej..........

Post autor: karol_pl » wt mar 07, 2006 7:38 pm

Witam jestem tutaj nowy i zwracam sie z pytaniem, mam 7 tys zł i chce autko do zabawy po bezdrozach i potrzebuje pomocy bo nie wiem w czym wybierac, oczywiscie musi to byc gnojopij nic innego nie wchodzi w gre, bardzo prosze o jakies propozycje a moze miesca gdzie jakies ciekawe auta sa na sprzedaz. pozdrawiam

Awatar użytkownika
piotr_z

Re: Mam ok 7 tys zł i co dalej..........

Post autor: piotr_z » wt mar 07, 2006 7:40 pm

karol_pl pisze:Witam jestem tutaj nowy i zwracam sie z pytaniem, mam 7 tys zł i chce autko do zabawy po bezdrozach i potrzebuje pomocy bo nie wiem w czym wybierac, oczywiscie musi to byc gnojopij nic innego nie wchodzi w gre, bardzo prosze o jakies propozycje a moze miesca gdzie jakies ciekawe auta sa na sprzedaz. pozdrawiam
stary żuk? :)21 powinno jeszcze na pakiet startowy wystarczyc :)23
Pojara 2,8 GLS
Explorer 4,0 V6 - ale to zap..la :)21
www.studiospa.com.pl

Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik » wt mar 07, 2006 7:41 pm

Szczerze ???

Kup playstation2 i grę WRC4 :D super zabawa

Poważnie

za 7 tys nie kupisz nic co bedzie sie nadawało do jazdy a nie do remontu
jakiego auta byś nie kupił, pakiet startowy będzie cie kosztował około 4-5 tysięcy - wyremontować, wyposażyć...

no chyba ze kupisz zrobionego gazika :) wtedy tylko remonty cie czekają :)
Krzysiek

Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...

karol_pl
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: karol_pl » wt mar 07, 2006 7:45 pm

Ok dzieki panowie ale ja naprawde potrzebuje delikatnego wsparcia może autko byc do remontu bo laikem w tych sprawach nie jestem tylko jaka baze najlepiej wykozystac do takich celów

Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik » wt mar 07, 2006 7:49 pm

chcesz realnej oceny rzeczywistości

czy zeby cie głaskać po głowie i mowić ze masz doskonały pomysł i napewno sie uda ??

za te pieniądze nie ma takiej opcji żebyś kupił coś co będzie więcej jeździło niż stało zepsute do naprawy, po prostu nie ma takiej opcji i tyle.

Za te pieniądze tylko zrobiony jako tako ale jednak mocno awaryjny gaz/uaz, albo niezrobiona suka, wszystkie inne auta to będą paździerze jakich mało w stanie odpicowanym do sprzedania, techniczne trupy

ale, to twoje pieniądze przeciez :)
Krzysiek

Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...

hajdi

Post autor: hajdi » wt mar 07, 2006 8:24 pm

jeszcze niedawno byl patrol 3,3 bez turbo za 5 kola swiezo przyjechal z holandii ,blachy nawet nawet silnik odpalal bez problemu ,tylko niewiem czy jeszcze stoi
king cab 2.4
ramcharger 5,9

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » wt mar 07, 2006 8:35 pm

+ rejestracja i ubezpieczenie - około 2000
+ opony 2500
+ lift, żeby te opony zmieścić - 1000-?
+ przegląd z wymianami (oleje, krzyżaki, jakiś akumulator, łożysko, zimmering itd..) - 1000 - ?
+ jakieś rury, coby po drzewach blach nie zostawiać i do czegoś auto przywiązać - 2000-?
+ liny, szekle, hilift

gdybys auto znalazł to za 7 koła możesz je delikatnie przygotować, ale to delikatnie

Awatar użytkownika
Bartas
Kontaktowanie:

Post autor: Bartas » wt mar 07, 2006 8:36 pm

hajdi pisze:jeszcze niedawno byl patrol 3,3 bez turbo za 5 kola swiezo przyjechal z holandii ,blachy nawet nawet silnik odpalal bez problemu ,tylko niewiem czy jeszcze stoi
u nas były takie dwa za te same pieniądze, stan techniczny :)2 oba wziałem na testy i żadnych natychmiastowych wkładów nie potrzebowały, nawet klaksony w nich działały, ruda je trawiła mocno już do jednego miałem przymiarki, ale kolo przyszedł rzucił 10 patyków i zabrał jeden za drugim, był jeszcze Sj 413 dość zmęczony ale sprawny Troper rudą dość mocno zaatakowany ale sprawny technicznie wręcz igła :o , Pajero gorzej i Rocky tu już masakra, za te same małe pieniądze wszystkie :o
VOLVO TGB 11 + GE300 Спец + Honda XR400R

Awatar użytkownika
pavvel
Kontaktowanie:

Post autor: pavvel » wt mar 07, 2006 8:59 pm

w ostatnim czasie ceny parchow 160 bardzo sie posypaly jeden sie konczy robic cena zakupu troche ponad 4kpln drugi stan mech igielka 5kpln wlasnie zawital w okolice z tym ze to dobiero poczatek a nie koniec wydatkow bo to zwykle placki sa seryjnie :)21
Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał mąż,gdy rzucił młotkiem w kota,a trafił w żonę

Awatar użytkownika
Bart03

Post autor: Bart03 » wt mar 07, 2006 8:59 pm

na stare patrole trzeba uwazac bo ruda zjada ramy - juz dwie osobiscie z kumplem zlamalem :lol:
UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień

Awatar użytkownika
majch

Post autor: majch » wt mar 07, 2006 9:09 pm

Ceny samochodow spadly tak nisko, ze naprawde za 7kpln mozna znalezc cos fajnego, trzeba miec tylko gotowke w reku i cierpliwie bez cisnienia szukac wlasciwego auta.
Jezeli auto ma byc do zabawy to za te pieniadze szukalbym samuraia - tani w utrzymaniu i prosty w naprawie.
A i tak wszystko to ch*j w porównaniu z prędkością światła...

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Re: Mam ok 7 tys zł i co dalej..........

Post autor: czesław&jarząbek » wt mar 07, 2006 9:13 pm

karol_pl pisze:mam 7 tys zł
gdybym miał 7 tys zł to bym...uciekł z domu
:)21
#noichuj

Awatar użytkownika
dziczek

Post autor: dziczek » wt mar 07, 2006 9:27 pm

Mroczny pisze:+ rejestracja i ubezpieczenie - około 2000
+ opony 2500
+ przegląd z wymianami (oleje, krzyżaki, jakiś akumulator, łożysko, zimmering itd..) - 1000 - ?
+ jakieś rury, coby po drzewach blach nie zostawiać i do czegoś auto przywiązać - 2000-?
+ liny, szekle, hilift

gdybys auto znalazł to za 7 koła możesz je delikatnie przygotować, ale to delikatnie
dodaj fotele Recaro,podtlenek azotu,żółta optima,cały ekwipunek itd wszystko z najwyższych półek sklepu 4x4 to i 7 tys ojro zabraknie... nie strasz chłopaka... 7 patyków moim zdaniem wystarczy na początek przygody ofrołdowej. :)23
Pajero Classic
VW BUS ('72)-odpoczywa
ZRX 1100

karol_pl
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: karol_pl » wt mar 07, 2006 9:29 pm

Moze byc i placek pracy przy złomie sie nie boje poniewaz ja sam w domu jesterm w stanie zrobic 80% roboty przy takim samochodzie albo przy czyms taki co by go przypominało a z tailami to nie problem poniewaz u mnie na wsi:) jest wiecej ludzi którzy handluja czesciami do aut niz wyznawców Ojca dyrektora. Części zawsze mozna przeciez dobrac od czegos innego cos przeklepac cos uciac poprostu zmotac:)
Dziekuje za sugestie i prosze o wiecej

Awatar użytkownika
kpeugeot

Kontaktowanie:

Post autor: kpeugeot » wt mar 07, 2006 9:39 pm

w takim przypadku tylko uaz/gaz

tanie częsci
oszczędne spalanie

znajdziesz bez problemu w dieslu

jeśłi się nim opiekujesz to wdzięczna maszyna :)21
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!

Awatar użytkownika
gosc

Post autor: gosc » wt mar 07, 2006 9:52 pm

za 7 kupisz uaza do jazdy , albo quada (suza ):)21 , albo idz na browca :)2 i ta opcja jest najlepsza
Życie trzeba przeżyć tak, by wstyd było opowiadać, a przyjemnie wspominać..

Awatar użytkownika
leszek

Kontaktowanie:

Post autor: leszek » wt mar 07, 2006 10:05 pm

za 6600 przywlokliśmy ostatnio zajebistą suzuke stan aż mnie przytkało bo dawno tak zdrowego syfa nie widziałem ale może we włoszech solą nie sypią :)21
na początek starczy potem się zacznie spirala nakręcać i następne 7kl to połknie na pierwsze zbrojenia a dalej już pójdzie z górki :wink:

Awatar użytkownika
Wiechu

Post autor: Wiechu » wt mar 07, 2006 11:20 pm

za niewiele więcej niż planowany budżet, poszedł w zeszłym roku terrano I 2.4i. Buda i mechanika bez zastrzeżeń, do poprawki instalacja gazowa ( bo już była ! ) i kosmetyka przedniego zawieszenia.
Dokładając ( z czasem ) 1500zł można go lekko podnieść i zanabyć 31 calowe MT-eki ( nalewki oczywiście, albo używki ).

Nie pękaj, da się :)2
łoś też człowiek

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » śr mar 08, 2006 12:17 am

dziczek pisze:
+ opony 2500
+ liny, szekle, hilift

dodaj fotele Recaro,podtlenek azotu,żółta optima,cały ekwipunek itd wszystko z najwyższych półek sklepu 4x4 to i 7 tys ojro zabraknie... nie strasz chłopaka... 7 patyków moim zdaniem wystarczy na początek przygody ofrołdowej. :)23
nie straszę
fotele Recaro i podtlenek nie są potrzebne - natomiast rejestracja, opony i przegląd - owszem
lepiej najpierw policzyc niż się przeliczyć

Awatar użytkownika
BooBoo

Post autor: BooBoo » śr mar 08, 2006 9:31 am

dziczek pisze:
+ opony 2500
+ liny, szekle, hilift

Dziczek ma rację.
Ja zaczynałem od SJ kupionego za 3,5 kpln. Co prawda drugie tyle w niego włożyłem i służył mi do zabawy w terenie więc się wyglądem nie przejmowałem.
Ziemia jest płaska, każdy to widzi. Za wyjątkiem mojej wiochy gdzie jest ewidentnie wypukła.

Adamo

Post autor: Adamo » śr mar 08, 2006 10:10 am

leszek pisze:stan aż mnie przytkało bo dawno tak zdrowego syfa nie widziałem ale może we włoszech solą nie sypią :)21
Parcha też mam z Włoch i nawet sławne mocowania do ramy nie noszą śladów rdzy :roll:

Awatar użytkownika
dziczek

Post autor: dziczek » śr mar 08, 2006 7:11 pm

A CO Z SYFAMI CO NIE WJEŻDŻAJĄ NA CZARNY? Czy mniej wam gniją jak nie mają styczności z solą?
Pajero Classic
VW BUS ('72)-odpoczywa
ZRX 1100

Awatar użytkownika
leszek

Kontaktowanie:

Post autor: leszek » śr mar 08, 2006 7:21 pm

mój nie gnije.

pomniki są wiecznie młode :)21

karol_pl
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: karol_pl » czw mar 09, 2006 6:56 pm

dziekuje Wam bardzo za pomoc jesli cos zakupie to napewno napisze o tym :lol: Pozdrawiam i Zycze powodzenia

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne samochodziki”