Mam ok 7 tys zł i co dalej..........
Moderator: Marcin-Kraków
Mam ok 7 tys zł i co dalej..........
Witam jestem tutaj nowy i zwracam sie z pytaniem, mam 7 tys zł i chce autko do zabawy po bezdrozach i potrzebuje pomocy bo nie wiem w czym wybierac, oczywiscie musi to byc gnojopij nic innego nie wchodzi w gre, bardzo prosze o jakies propozycje a moze miesca gdzie jakies ciekawe auta sa na sprzedaz. pozdrawiam
Re: Mam ok 7 tys zł i co dalej..........
stary żuk?karol_pl pisze:Witam jestem tutaj nowy i zwracam sie z pytaniem, mam 7 tys zł i chce autko do zabawy po bezdrozach i potrzebuje pomocy bo nie wiem w czym wybierac, oczywiscie musi to byc gnojopij nic innego nie wchodzi w gre, bardzo prosze o jakies propozycje a moze miesca gdzie jakies ciekawe auta sa na sprzedaz. pozdrawiam

Szczerze
?
Kup playstation2 i grę WRC4
super zabawa
Poważnie
za 7 tys nie kupisz nic co bedzie sie nadawało do jazdy a nie do remontu
jakiego auta byś nie kupił, pakiet startowy będzie cie kosztował około 4-5 tysięcy - wyremontować, wyposażyć...
no chyba ze kupisz zrobionego gazika
wtedy tylko remonty cie czekają 

Kup playstation2 i grę WRC4

Poważnie
za 7 tys nie kupisz nic co bedzie sie nadawało do jazdy a nie do remontu
jakiego auta byś nie kupił, pakiet startowy będzie cie kosztował około 4-5 tysięcy - wyremontować, wyposażyć...
no chyba ze kupisz zrobionego gazika

Krzysiek
Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...
chcesz realnej oceny rzeczywistości
czy zeby cie głaskać po głowie i mowić ze masz doskonały pomysł i napewno sie uda
za te pieniądze nie ma takiej opcji żebyś kupił coś co będzie więcej jeździło niż stało zepsute do naprawy, po prostu nie ma takiej opcji i tyle.
Za te pieniądze tylko zrobiony jako tako ale jednak mocno awaryjny gaz/uaz, albo niezrobiona suka, wszystkie inne auta to będą paździerze jakich mało w stanie odpicowanym do sprzedania, techniczne trupy
ale, to twoje pieniądze przeciez
czy zeby cie głaskać po głowie i mowić ze masz doskonały pomysł i napewno sie uda

za te pieniądze nie ma takiej opcji żebyś kupił coś co będzie więcej jeździło niż stało zepsute do naprawy, po prostu nie ma takiej opcji i tyle.
Za te pieniądze tylko zrobiony jako tako ale jednak mocno awaryjny gaz/uaz, albo niezrobiona suka, wszystkie inne auta to będą paździerze jakich mało w stanie odpicowanym do sprzedania, techniczne trupy
ale, to twoje pieniądze przeciez

Krzysiek
+ rejestracja i ubezpieczenie - około 2000
+ opony 2500
+ lift, żeby te opony zmieścić - 1000-?
+ przegląd z wymianami (oleje, krzyżaki, jakiś akumulator, łożysko, zimmering itd..) - 1000 - ?
+ jakieś rury, coby po drzewach blach nie zostawiać i do czegoś auto przywiązać - 2000-?
+ liny, szekle, hilift
gdybys auto znalazł to za 7 koła możesz je delikatnie przygotować, ale to delikatnie
+ opony 2500
+ przegląd z wymianami (oleje, krzyżaki, jakiś akumulator, łożysko, zimmering itd..) - 1000 - ?
+ jakieś rury, coby po drzewach blach nie zostawiać i do czegoś auto przywiązać - 2000-?
+ liny, szekle, hilift
gdybys auto znalazł to za 7 koła możesz je delikatnie przygotować, ale to delikatnie
u nas były takie dwa za te same pieniądze, stan technicznyhajdi pisze:jeszcze niedawno byl patrol 3,3 bez turbo za 5 kola swiezo przyjechal z holandii ,blachy nawet nawet silnik odpalal bez problemu ,tylko niewiem czy jeszcze stoi

VOLVO TGB 11 + GE300 Спец + Honda XR400R
w ostatnim czasie ceny parchow 160 bardzo sie posypaly jeden sie konczy robic cena zakupu troche ponad 4kpln drugi stan mech igielka 5kpln wlasnie zawital w okolice z tym ze to dobiero poczatek a nie koniec wydatkow bo to zwykle placki sa seryjnie 

Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał mąż,gdy rzucił młotkiem w kota,a trafił w żonę
Ceny samochodow spadly tak nisko, ze naprawde za 7kpln mozna znalezc cos fajnego, trzeba miec tylko gotowke w reku i cierpliwie bez cisnienia szukac wlasciwego auta.
Jezeli auto ma byc do zabawy to za te pieniadze szukalbym samuraia - tani w utrzymaniu i prosty w naprawie.
Jezeli auto ma byc do zabawy to za te pieniadze szukalbym samuraia - tani w utrzymaniu i prosty w naprawie.
A i tak wszystko to ch*j w porównaniu z prędkością światła...
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Re: Mam ok 7 tys zł i co dalej..........
gdybym miał 7 tys zł to bym...uciekł z domukarol_pl pisze:mam 7 tys zł

#noichuj
- dziczek
-
dodaj fotele Recaro,podtlenek azotu,żółta optima,cały ekwipunek itd wszystko z najwyższych półek sklepu 4x4 to i 7 tys ojro zabraknie... nie strasz chłopaka... 7 patyków moim zdaniem wystarczy na początek przygody ofrołdowej.Mroczny pisze:+ rejestracja i ubezpieczenie - około 2000
+ opony 2500
+ liny, szekle, hilift

Pajero Classic
VW BUS ('72)-odpoczywa
ZRX 1100
VW BUS ('72)-odpoczywa
ZRX 1100
Moze byc i placek pracy przy złomie sie nie boje poniewaz ja sam w domu jesterm w stanie zrobic 80% roboty przy takim samochodzie albo przy czyms taki co by go przypominało a z tailami to nie problem poniewaz u mnie na wsi:) jest wiecej ludzi którzy handluja czesciami do aut niz wyznawców Ojca dyrektora. Części zawsze mozna przeciez dobrac od czegos innego cos przeklepac cos uciac poprostu zmotac:)
Dziekuje za sugestie i prosze o wiecej
Dziekuje za sugestie i prosze o wiecej
za niewiele więcej niż planowany budżet, poszedł w zeszłym roku terrano I 2.4i. Buda i mechanika bez zastrzeżeń, do poprawki instalacja gazowa ( bo już była ! ) i kosmetyka przedniego zawieszenia.
Dokładając ( z czasem ) 1500zł można go lekko podnieść i zanabyć 31 calowe MT-eki ( nalewki oczywiście, albo używki ).
Nie pękaj, da się
Dokładając ( z czasem ) 1500zł można go lekko podnieść i zanabyć 31 calowe MT-eki ( nalewki oczywiście, albo używki ).
Nie pękaj, da się

łoś też człowiek
nie straszędziczek pisze:dodaj fotele Recaro,podtlenek azotu,żółta optima,cały ekwipunek itd wszystko z najwyższych półek sklepu 4x4 to i 7 tys ojro zabraknie... nie strasz chłopaka... 7 patyków moim zdaniem wystarczy na początek przygody ofrołdowej.Mroczny pisze:+ rejestracja i ubezpieczenie - około 2000
+ opony 2500
+ liny, szekle, hilift
fotele Recaro i podtlenek nie są potrzebne - natomiast rejestracja, opony i przegląd - owszem
lepiej najpierw policzyc niż się przeliczyć
Dziczek ma rację.dziczek pisze:dodaj fotele Recaro,podtlenek azotu,żółta optima,cały ekwipunek itd wszystko z najwyższych półek sklepu 4x4 to i 7 tys ojro zabraknie... nie strasz chłopaka... 7 patyków moim zdaniem wystarczy na początek przygody ofrołdowej.Mroczny pisze:+ rejestracja i ubezpieczenie - około 2000
+ opony 2500
+ liny, szekle, hilift
Ja zaczynałem od SJ kupionego za 3,5 kpln. Co prawda drugie tyle w niego włożyłem i służył mi do zabawy w terenie więc się wyglądem nie przejmowałem.
Ziemia jest płaska, każdy to widzi. Za wyjątkiem mojej wiochy gdzie jest ewidentnie wypukła.