citroen xara
Moderator: Marcin-Kraków
citroen xara
Witam
Wiem ze to nie z off-road ale dziewczyna ma prolem z autem
otoz jak jedzie co jakis czas zapalaja jej sie wszystki kontrolki na desce ( olej ,reczny, ladowanie i cos tam jeszcze ) i w dodatku cos pika.
co to moze byc ? dzie szukac ?
pozdrawaim
Drako
Wiem ze to nie z off-road ale dziewczyna ma prolem z autem
otoz jak jedzie co jakis czas zapalaja jej sie wszystki kontrolki na desce ( olej ,reczny, ladowanie i cos tam jeszcze ) i w dodatku cos pika.
co to moze byc ? dzie szukac ?
pozdrawaim
Drako
- Nicoxxx
-
- Kontaktowanie:
Bez komputera się nie zbliżaj nic nie zarobisz tak majom cytruski .
A kiedy miałeś termin zmiany oleju
jeśli sam zmieniłeś i nie miałeś z komputera w samochodzie wymazane to może wołać o zmianę. Cokolwiek się roi Bi przy nowszych samochodach trzeba w komputerze pokładowym mieszać
A kiedy miałeś termin zmiany oleju

Zapraszam do odwiedzania http://WWW.Hardtrucks.pl Poświęconej ciężarówkom terenowym
nieprawda. nie kasowaliśmy licznika od początku używania tego samochodu-od tego czasu zrobił jakieś 60 tyś. i wszystko działaNicoxxx pisze: jeśli sam zmieniłeś i nie miałeś z komputera w samochodzie wymazane to może wołać o zmianę.
było raz takie coś-elektryk poradził sobie z tym w kilka minut- spytam ojca i napisze wieczorem co to było.Drako pisze:co jakis czas zapalaja jej sie wszystki kontrolki na desce
pisze się Xsara a nie xara

Re: citroen xara
To poprostu Citroen.Drako pisze: co to moze byc ?
Mojego nie mogą naprawić nawet na gwarancji

Dodatkowo nie ma jak udowodnić, że silnik nie teges, bo C5 nie można przetestować na hamowni

Nie ma. Poprostu citroeny mają elektrykę do dupyDrako pisze:to jest xara 1,4 z 98 roku , wiec chyba nie jest tak napchane elektronika ?
w sumie termin zmiany oleju sie zbliza ? ale olej ma cos wspolnego ?

Dikładnie taką xsarę 1,4 z 1998 też kiedyś miałem. Trzy dni po gwarancji uszczelka pod głowicą wybuchła. To są generalnie gówniane auta

98 rok, powinien mieć jeszcze instalację zwykłą, nie multipleks.
Jeśli tak jest, to raczej jest to jakieś zwarcie, czy zimny lut. Niekoniecznie podłaczenie kompa może coś pokazać. Choć lepiej, zeby tak było będzie łatwiej.
Dzieje sie to częściej przy zwiększonej wilgotności ? Przydałoby się to zaobserwować. A jedzie normalnie jak świeci się ta choinka ?
Jeśli multipleks, to wszystko jest możliwe...

Jeśli tak jest, to raczej jest to jakieś zwarcie, czy zimny lut. Niekoniecznie podłaczenie kompa może coś pokazać. Choć lepiej, zeby tak było będzie łatwiej.
Dzieje sie to częściej przy zwiększonej wilgotności ? Przydałoby się to zaobserwować. A jedzie normalnie jak świeci się ta choinka ?
Jeśli multipleks, to wszystko jest możliwe...

łoś też człowiek