Z aktualnych modeli 5-drzwiowych lux terenówek,
Moderator: Marcin-Kraków
Z aktualnych modeli 5-drzwiowych lux terenówek,
który najlepiej robi w terenie?
Jeep Commander, Land Cruiser, Patrol, Pajero, coś innego?
L E D for off-road
Technika idzie do przodu...
Re: Z aktualnych modeli 5-drzwiowych lux terenówek,
LektykaExtremeG pisze:który najlepiej robi w terenie?

Lepiej pózno niz wcale
Uaz z andoriąExtremeG pisze:który najlepiej robi w terenie?

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Tylko skoda 4x4ExtremeG pisze:Pierniczenie nie znacie sie i tyle
Pytam sie bo moja extrema wymaga uzupełnienia o coś bardziej szosowego. Tyle że ja sie wszystkim pakuje w teren, to nieuleczalne![]()
Sprzedam vito a wezme j.w. w liizing

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Full wypas z klimą i na MT-kach. Na niemieckiej telewizji pokazywali , że w terenie bez MT-ków nawet robi ...klucz13 pisze:Tylko skoda 4x4ExtremeG pisze:Pierniczenie nie znacie sie i tyle
Pytam sie bo moja extrema wymaga uzupełnienia o coś bardziej szosowego. Tyle że ja sie wszystkim pakuje w teren, to nieuleczalne![]()
Sprzedam vito a wezme j.w. w liizingi koniecznie kombi

‘Nie jestem panem waszych sumień’ Zygmunt II August
Dziwne..ExtremeG pisze:który najlepiej robi w terenie?
Stawiasz w jednym szeregu asfaltowe SUV-y i terenowke?
Wystarczy pod spodnice zajrzec, ze tylko patrol z tej bandy jest terenowy - na mostach i z prawdziwym reduktorem.
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
- JackY61
- Kontaktowanie:
tez mnie to zawsze zastanawia, czemu ludzie na forum maja taka rozbieznosc... Jakby sie zastanawiali czy kupic VW transportera czy ciagnik siodlowy z naczepa...pezet pisze: Dziwne..
Stawiasz w jednym szeregu asfaltowe SUV-y i terenowke?
Wystarczy pod spodnice zajrzec, ze tylko patrol z tej bandy jest terenowy - na mostach i z prawdziwym reduktorem.

Zalety mostów się ujawniają dopiero tam gdzie jest potrzebny wykrzyż a na wyboistej drodze to wole solidne niezależne z przodu, lepiej wygładza i mozna szybciej jechać.
Ciekawe jaka jest różnica wykrzyżu Patrol a LC. Albo wogóle dzielność terenowa bo ja podejrzewam że Patrolem dużo więcej nie zwojuję
Ciekawe jaka jest różnica wykrzyżu Patrol a LC. Albo wogóle dzielność terenowa bo ja podejrzewam że Patrolem dużo więcej nie zwojuję
L E D for off-road
- JackY61
- Kontaktowanie:
jeszcze jedno...
jezdzilem troche commanderem. Przy 170 motocyklista za ktorym jechalem po troche wyboistej drodze dal mi znac bym go wyprzedzal i zjechal na prawo haha
samochod bardzo dynamiczny (z dieslem) i trzyma sie drogi jakby po torach jechac.
tylko no Panie, brzydki taki jak diabli no i maly troche
jezdzilem troche commanderem. Przy 170 motocyklista za ktorym jechalem po troche wyboistej drodze dal mi znac bym go wyprzedzal i zjechal na prawo haha
samochod bardzo dynamiczny (z dieslem) i trzyma sie drogi jakby po torach jechac.
Mnie to nie dziwi, bo obecnie wszyscy produkuja SUV-y, poniewaz przecietny uzytkownik potrzebuje po prostu duzego auta kombi, z napedem na 4 kola, kilka % zjezdza z asfaltu, a w teren nie jezdzi nikt.
Dlatego Patrol jest swoistym dinozaurem - a Nissan zamiast chwalic sie jego terenowymi atutami, prawie ze to ukrywa, bo w mysl obecnej mody, jest po prostu przestarzaly.
I jest pewne na 100% ze kolejny model Patrola bedzie suv-em, a GR bedzie dostepny na specjalne zamowienie - jak np. HZJ 105.
Dlatego Patrol jest swoistym dinozaurem - a Nissan zamiast chwalic sie jego terenowymi atutami, prawie ze to ukrywa, bo w mysl obecnej mody, jest po prostu przestarzaly.
I jest pewne na 100% ze kolejny model Patrola bedzie suv-em, a GR bedzie dostepny na specjalne zamowienie - jak np. HZJ 105.
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
- JackY61
- Kontaktowanie:
a gdzie tam duzy ? maly gowniaz jest, siedziales w srodku ?pezet pisze:Mnie sie akurat podoba, bo nawiazuje do XJJackY61 pisze:Commander .... brzydki taki jak diabli no i maly troche
Ale ze maly??
To przeciez kawal fury - chyba wiekszy od patrola!
mialem XJ'a i do dzisiaj jestem w nim zakochany - wg mnie jest piekny

ale mimo, ze tak jak mowisz, commander nawiazuje do XJa to jest brzydki jak noc. (wg mnie oczywiscie)
To sie wszystko zgadza, chociaż w tym wypadku mamy nawet 2 nadwozia do wyboru, przecież Grand Cheeroki to technicznie to samo.JackY61 pisze:jeszcze jedno...
Co się tyczy elegancji jest jeszcze Merc GL ale jego wnętrze przyprawia każdego terenowca o mdłości

Dla mnie ten Commander mimo że troche śmieszny to mocny kandydat
L E D for off-road
- JackY61
- Kontaktowanie:
zastanawialem sie na GLem, ale bardzo krotko. jak wszedlem do srodka to poczulem sie jak w kosciele...ExtremeG pisze: Co się tyczy elegancji jest jeszcze Merc GL ale jego wnętrze przyprawia każdego terenowca o mdłości
Takie cyganskie auto, bleee
Moze dla kobiety i to jak juz to takiej Dorotki (aka Doda) lub kogos takiego...

dzisiaj kupilem disco, polecam. pnaumatyczna zawiechaExtremeG pisze: ale pohulałbym sobie na tym pneumatycznym zawieszeniu o dużym skokucena przeraża

i ile zabawy z tym podnoszeniem. pierwsze co zrobilem jak wsiadlem, to podnioslem go na maksa, ale sukinkot jeden przy 40kmh zagrosil, ze jak zaraz nie zwolnie to sie zglebi.... no i walna o glebe...

No to ciekawe zapomniałem o tym Disco. A to chyba dlatego że jest troche dziwnie poskładany, wygląda jak pickup z hardbudą z tyłu. Elegancji mu troche brak
technicznie bardzo mi się podoba...
Dzisiaj przejechalem się próbnie LC, długi diesel automat pneumatyk. Ten pneumatyk regulowany jest w zakresie 3cm
skrzynka biegów powolna, przyśpieszenie jak na nowoczesne 3L słabe. Brak blokady z przodu, na środkowej konsoli nawalone jakichś ekraników LCD, zamącone to na maksa. Ogólnie
Teraz Commander...

Dzisiaj przejechalem się próbnie LC, długi diesel automat pneumatyk. Ten pneumatyk regulowany jest w zakresie 3cm

Teraz Commander...
L E D for off-road