Witam!!
Zastanawiam się trochę nad zakupem terenówki. Czy można kupić coś 10-letniego do 30tyś? Jeżdżę na nurkowania i jak dotąd wszędzie wjechałem tico, ale trochę je katuję.
Myślałem o oplu, do jest tańszy niż japończyki i mniej spala.
Chciałbym się dowiedzieć o ceny eksploatacji i przypuszczalnych remontów oraz trwałość. Nie chciałbym się wpakować w kupno drogich części.
Pozdrawiam!!
10 latek do 30 tyś.
Moderator: Marcin-Kraków
-
- jestem tu nowy...
- miastek
-
- Kontaktowanie:
osobiście nie polecam frontery ani nic innego z terenówek marki opel
pracuje w serwisie opla i mam z tym troche styczności
auta w teren nie bardzo sie nadają a jak coś sie sypnie to części są cholernie drogie a w urzywce ciężko coś znależć
a na japończyku duzo nie dołożysz jak zjedziesz troche na roczniku

auta w teren nie bardzo sie nadają a jak coś sie sypnie to części są cholernie drogie a w urzywce ciężko coś znależć
a na japończyku duzo nie dołożysz jak zjedziesz troche na roczniku

http://www.4x4.szczecin.pl/
Vitara->Samurai->GR->GRII
Bez urazy, ale myślę troszkę inaczej-miastek pisze:osobiście nie polecam frontery ani nic innego z terenówek marki opel![]()
a na japończyku duzo nie dołożysz jak zjedziesz troche na roczniku![]()
Piszesz samą prawdę ale zmałymi wyjątkami:
-koszmarne ceny w serwisie opla[wiekszych zdzierców chyba w polsce nie ma-cena części X3]
-w używce może cudów niema ale w serwisie jest od ręki jeszcze mniej
Samochód jest na tyle prosty że każdy kto ma jako takie pojęcie poradzi sobie z wymianą materiałów exploatacyjnych, hamulców i naprawami zawieszenia[większe roboty przerastają możliwości serwisów tej firmy więc można je odpuścić], częsci a w zasadzie zamienniki nie są strasznie drogie i w brew pozorom dostępne.Jak nabędziesz diesla to całkowicie luz, żadnej elektroniki, jak chcesz więcej po terenie to sport, jak mniej to long, co doceny to za tą kase możesz trafić dość fajnie utrzymany wózek, albo ruinkę dobrze szukaj
Pozdr
PS Czym śmigasz miastek? masz może jakieś manuale do froty?
- miastek
-
- Kontaktowanie:
latam suzuką
a do froty mam wszystko co jest tylko mozliwe do znalezienia w dokumentacji GM.także na płycie.
i bez urazy ale 30 tyś to mozna kupić niezłego SUV'a a frota ma zajebisty wygląd i wypas w środku ale autami z azji jeżdzi sie o niebo lepiej
a do froty mam wszystko co jest tylko mozliwe do znalezienia w dokumentacji GM.także na płycie.
i bez urazy ale 30 tyś to mozna kupić niezłego SUV'a a frota ma zajebisty wygląd i wypas w środku ale autami z azji jeżdzi sie o niebo lepiej
http://www.4x4.szczecin.pl/