Dodatkowe wskaźniki w Galloperze.
Moderator: Marcin-Kraków
Dodatkowe wskaźniki w Galloperze.
Kilka tygodni temu zakupiłem krótkiego Gallopera z silnikiem 2.5 TDi . Na desce rozdzielczej mam umieszczone dodatkowe 3 wskażniki, jest to zegarek, przechyłomierz oraz coś nazwane "altimeter". Czy ktoś z kolegów może mi wyjaśnić co to za gadżet? Licznik wysokości??? Pozdrawiam... 

Galloper LWB - turysta
Głownie to brakuje mi jakiegoś orurowania porządnego. Mam tylko seryjny zderzak stalowy i komplet osłon pod całe auto. Mam też problem sprzęgiełek do przednich piast. Z moimi jest problem bo jak mam zapięty 4x4 to co jakiś czas czuję szarpnięcie i przód przestaje ciągnąć, po chwili następne i przód robi. Tak jakby się odpinał. Półosie i dyfer jest ok bo sprawdzałem. Auto długo stało więc może tawot jest bardzo stary, ale wymieniłem i dzieje się to samo( mam automatyczne sprzęgiełka), a słyszałem że od takiego czegoś można przy ostrym ruszeniu półosie poukręcać. Więc szukam kompletu na zamiane Jeśli możesz to podeślij mi kumpla namiary, może on będzie miał dostęp do sprzęgiełek. Pozdrawiam. Galloperem naprawde da się jeździć w terenie.
Galloper LWB - turysta