Problem z koreańcem
Moderator: Marcin-Kraków
Problem z koreańcem
Witam Wszystkich jestem tu nowy i to mój pierwszy post.
Ale mam problem może jest ktoś na forum co wie, coś mniej wiecej o SSangYong Musso chodzi mi o części zamienne niewiem naprzykład szukam wału napendowego na przód może jest możliwosc dopasowania go od jakiejś innej marki ktorej cześci są bardziej dostepne na polskim rynku. I jeszcze jedna prośba jeśli ma ktoś jakieś ksiażki serwisowe lub schematy to bardzo bym prosił. Z góry dzięki.
Ale mam problem może jest ktoś na forum co wie, coś mniej wiecej o SSangYong Musso chodzi mi o części zamienne niewiem naprzykład szukam wału napendowego na przód może jest możliwosc dopasowania go od jakiejś innej marki ktorej cześci są bardziej dostepne na polskim rynku. I jeszcze jedna prośba jeśli ma ktoś jakieś ksiażki serwisowe lub schematy to bardzo bym prosił. Z góry dzięki.
- Ryszard Giedrojć
-
Miałem Musso, ale przed wakacjami sie poddałem. Co z tym przednim wałem ? Nie masz go wcale, czy walnięty jest na frezach, bo wymiana krzyżaków to przecież nie problem. Na allegro te wały bywają. Ja swój dawałem do regeneracji, bo frez był padnięty. Mechanik w sąsiedniej wsi ma 2 tomy ksiązki serwisowej do Musso ,po polsku. Dałem mu razem z samochodem. Musso pogonił, ale ksiązki sie chyba u niega walają.
Jeep Grand 2,7 CRD , Toyota LC RJ 70
jest też takie małe forum ssang yonga
http://ssangyongklub.net/forum/index.ph ... 2b851fd991
a zakładka, może nie od razu, Musso tylko SsangYong by się przydała.
http://ssangyongklub.net/forum/index.ph ... 2b851fd991
a zakładka, może nie od razu, Musso tylko SsangYong by się przydała.
DU Musso, 2,9TD, 31", +4cm
- Ryszard Giedrojć
-
Już kiedyś postulowałem wydzielenie kącika dla Sang Yonga, ale wtedy nie było objawów zainteresowania. O forum dopiero dziś sie dowiaduję. Jako samodzielny byt chyba nie przetrwa. Jako były posiadacz Musso namawiam do przeniesienia sie tu, ale oczywiście nie ja tu rozdaję miejscówki.
Jeep Grand 2,7 CRD , Toyota LC RJ 70