RAV4 - zwiększenie mocy
Moderator: Marcin-Kraków
- wolodija
- jestem tu nowy...
RAV4 - zwiększenie mocy
Witam forumowiczów.
Jest to mój pierwszy post na forum, niemniemniej zobaczycie mnie mam nadzieje w jeszcze wielu dyskusjach.
Zaczynam przygodę z tym forum od zadania pytania. (Wybaczcie) Mam nadzieje że pomożecie.
Mój problem to zwiększenie osiągów w RAV4 (toyota). Silnik D4D 2,2 136 km. Zastanawiam się na próbą przeprogramowania komputera, ewentualnie nad dopięciem jakiegoś boxa (ale słyszałem że to tamdeta więc pewnie sie nie zdecyduje na boxa)
Co myślicie, ma może już ktoś doświadczenie w z tym silnikiem.
Jest to mój pierwszy post na forum, niemniemniej zobaczycie mnie mam nadzieje w jeszcze wielu dyskusjach.
Zaczynam przygodę z tym forum od zadania pytania. (Wybaczcie) Mam nadzieje że pomożecie.
Mój problem to zwiększenie osiągów w RAV4 (toyota). Silnik D4D 2,2 136 km. Zastanawiam się na próbą przeprogramowania komputera, ewentualnie nad dopięciem jakiegoś boxa (ale słyszałem że to tamdeta więc pewnie sie nie zdecyduje na boxa)
- Damian
-
- Kontaktowanie:
Witamy
Niestety to forum obejmuje użytkowników samochodów terenowych, a co za tym idzie specjalistów od samochodów klasy RAV4, CRV, Outlander nie ma.
Choć po zmianie adresu forum z "rajdy4x4" na "forum4x4" trudno mieć do Ciebie pretensje. Spróbuj na jakiś forach tuningowych dot. osobówek.
Niestety to forum obejmuje użytkowników samochodów terenowych, a co za tym idzie specjalistów od samochodów klasy RAV4, CRV, Outlander nie ma.
Choć po zmianie adresu forum z "rajdy4x4" na "forum4x4" trudno mieć do Ciebie pretensje. Spróbuj na jakiś forach tuningowych dot. osobówek.
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
- wolodija
- jestem tu nowy...
Dzięki za uwagę, aczkolwiek wg to temat rzeka, bo teoretycznie z każdego cztero śladu da rade zrobić terenówkę.Damian pisze:Witamy
- wolodija
- jestem tu nowy...
pigi bag
Z moich wstępnych ustaleń wynika, że przeprogramowanie nie jest możliwe bo to jakiś sterownik Denso i jest on nie do zrobienia. Jedna z firm zaproponowała mi pigi bag.
Podobno nie jest to typowy box.
Podobno nie jest to typowy box.
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
wolodija pisze:Nie do tego silnika, mają ale do 2.0 Dmlodyy pisze:Podjedź do Toyoty oni bez problemu robią coś takiego
na pewno tu ci to zrobia co chcesz i są w tym dobrzy
daja Box-a +15KM i + 40Nm no i o 1,5 klocka jesteś lżejszy

Czwarte serce 

Tylko zastanawiam się po co ci coś takiego
Jeździłeś taką Toyką po "tuningu". Ja śmigam czasami RAV4 z silnikiem 2.0 D4D wzmocnionym właśnie fabrycznym chipem i jakoś nie powala. Wymaga więcej gazu moment obrotowy może i wzrósł ale wzrosły i obroty przy których jest osiągany
Ogólnie trudno się przestawić że to dieselek a jednak trzeba gnieść i wtedy owszem fajnie śmiga 

- wojtek_kom
-
Re: RAV4 - zwiększenie mocy
Daj sobie spokój, się rozleci. Według mnie D4D 2,2 jest tragiczny -> Avensis D4D 2,2 177km -> przebieg jakieś 70 tys. niebieski dym, czasami kopci, kłopoty ze sprężaniem itp. Zaczął świrować przy 30 tys. Serwis - wszystko jest w najlepszym porządku, przecież jeździ... Mało? Przy szybkim podwójnym przegazowaniu wchodzi w tryb awaryjnywolodija pisze:Silnik D4D 2,2 136 km. Zastanawiam się na próbą przeprogramowania komputera, ewentualnie nad dopięciem jakiegoś boxa (ale słyszałem że to tamdeta więc pewnie sie nie zdecyduje na boxa)

Nissan-y