Volvo XC 90. czy ktoś powozi...?
Moderator: Marcin-Kraków
Volvo XC 90. czy ktoś powozi...?
Jako praktykujący miłośnik marki (od 1992 roku
) zastanawiam się nad zdradą V70 na konto XC 90, czy ktoś z Kolegów ma jakieś doświadczenia z tym "kontrowersyjnym" modelem Volvo...?

-
-
Nie posiadam osobiście ale jest w rodzinie od kilku lat zakupione jako nowe w salonie. Dyzel coś tam po wielu kłótniach miał uszczelniane w silniku na gwarancji a tak to spokój. Jak ktoś jezdził osobówkami to będzie zadowolony. Usterkowość na poziomie innych volvo z podobnych lat produkcji tzn bez rewelacji. Z wad innych to ciasno z tyłu (jak na tą klase pokazdu) i powyżej 130km/h prowadzi sie jak patrol na 33'' ale to może wina naszych dróg. Aha choć nie moje to przejechałem nim troche km więc wiem co pisze. Gdybym miał wybór i potrzebe to bym szukał x5. Pozdrawiam. Krzysiek
'nowe' (juz 10.000km) XC90 juz dwa razy do serwisu targałem...
nie wygląda na zadowolonego, problemy z elektroniką:(
ostatnio podczas wyjazdu na zawody z przyczepką /małą, 500kg/ nagle zapaliły mu sie wszystkie kontrolki, poczym... zgasły wszystkie swiatła, po zgaszeniu auta, wróciło na lawecie
nie wygląda na zadowolonego, problemy z elektroniką:(
ostatnio podczas wyjazdu na zawody z przyczepką /małą, 500kg/ nagle zapaliły mu sie wszystkie kontrolki, poczym... zgasły wszystkie swiatła, po zgaszeniu auta, wróciło na lawecie

Krzysiek
Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...
W porównaniu do V70 mniej stabilny przy szybkiej jeździe, zaletą jest spoory bagażnik pozalający na bezsresowe pakowanie bagaży na długie wojaże. Silnik mulasty jak na ak duże auto, widać to zdecydowanie w ruchu miejskim gdzie mogą objechac cię auta klas B, w trasie różnice sie zacierają. Ponoć skrzyniom biegów zdarzają sie strajki, ale dotyczy to wszystkich volv. Ogólnie wdzięczne autko.
ajaj, pociskałem dokładnie tym samym modelem, również z tego rocznika - super autko, mocy pełno, nie do zajeżdzenia, napęd na tył, miodzio...FAT ASS pisze:Przyjdzie zdradzić markę, ech! Mój ojciec nap....ala 740 2.3 Turbo intercooler z 1987 roku (od nowości) i ta... nie chce PAŚĆ. Co nowszy model, to większe guano... Z SAAB'ami analogiczna sytuacja... Szkoda.

- Krzysiek-74
- Kontaktowanie:
FAT ASS pisze:Przyjdzie zdradzić markę, ech! Mój ojciec nap....ala 740 2.3 Turbo intercooler z 1987 roku (od nowości) i ta... nie chce PAŚĆ. Co nowszy model, to większe guano... Z SAAB'ami analogiczna sytuacja... Szkoda.

Mialem ja kiedys V70 '98
dojeździłem nim do 210kkm i sie poddałem, ciagle cos sie działo, duperele, ale irytujące
dwa lata temu sprzedałem
tydzien temu dzwoni do mnie gość ktory ją kupił, mysle sobie, pewnie chce oddać
a ten zadowolony i wogole, tylko zgubił kod i pytał czy mam, mialem wiec jeszcze szczesliwszy, pytam sie go jak mu sie tym jeździ, a ten mowi ze już 300kkm przejechał i zero awarii
moze ja po prostu złą reke do Volva miałem ?
dojeździłem nim do 210kkm i sie poddałem, ciagle cos sie działo, duperele, ale irytujące
dwa lata temu sprzedałem
tydzien temu dzwoni do mnie gość ktory ją kupił, mysle sobie, pewnie chce oddać

moze ja po prostu złą reke do Volva miałem ?

Krzysiek
-
-
Ja miałem kiedyś 960 turbodiesla w wersji polar z ostatnich lat produkcji. Kupiony jako uszkodzony tzn z przetartym prawym bokiem z jednej z ambasad w wawie. Był na szybkiego obszpachlowany i tryśniety czarnym podkładem i tak jeżdziłem. Auto cud miód i orzeszki.
Aż pewnego dnia przyjechał klient z ogłoszenia po sprintera i jak zobaczył volvo to z podwórka wyjść nie chciał. Jak go kupował to przyjechał 740 z żoną która miała łzy w oczach że sąsiedzi mają ładne okrągłe auta a oni następnego kanciaka kupują a facet miał banana od ucha do ucha