Szkoda RUMster sKAUt
Moderator: Marcin-Kraków
Szkoda RUMster sKAUt
Stara szfabja ledwo dyszy więc zastanawiam się nad czymś nowym. Interesuje mnie segment mini SUV, myślałem nad Skodą roomster scout (1.6 benzyna 77 kW/105 KM, skrzynia manualna) bo stawiam na komfort podróżowania, przestrzeń i wygląd. Co wy na to jakieś inne propozycje w tej cenie (również diesel), jakieś wady i zalety ?
Pzdr
Pzdr
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
- Discotheque
-
Re: Szkoda RUMster sKAUt
Mam ten model Skody z takim silnikiem. Komfort niezly, pakownosc ponadprzecietna, porecznosc genialna. Polecam dokupic panoramiczny dach, wrazenia bezcenne a nic sie mocniej nie nagrzewa i koniecznie Climatronic zamiast Climaticu. Climatic gubi sie przy szybkiej jezdzie z powodu szybszego obiegu powietrza. Glosnosc w srodku powyzej 120kmh maksymalnie wkurzajaca przy tym silniku i to jest to co spaprali maksymalnie. W dieslu jest o wiele ciszej a tu powyzej 3tys obr. trzeba radio rozglasniac bo halas irytuje. Fakt ze lata spokojnie do 200kmh ale wyzej 160kmh korki w uszy. Bardzo twarde zawieszenie, w miescie potrafi sponiewierac za to na trasie jak przyklejone. Pamietaj ze to fabrycznie czteroslad, tylne kola sa wystawione na zewnatrz 6cm mocniej od przednich. Ogolnie sliczne nietuzinkowe auto z genialnym systemem skladania tylnych siedzen. Po zlozeniau flexa masz pelne 110x110cm do dyspozycji. Duzy plus za pelna regulacje tylnych siedzen. Jak jakies pytania to wal na priv.Jerzyk214 pisze:Stara szfabja ledwo dyszy więc zastanawiam się nad czymś nowym. Interesuje mnie segment mini SUV, myślałem nad Skodą roomster scout (1.6 benzyna 77 kW/105 KM, skrzynia manualna) bo stawiam na komfort podróżowania, przestrzeń i wygląd. Co wy na to jakieś inne propozycje w tej cenie (również diesel), jakieś wady i zalety ?
Pzdr
Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!
pierniczysz, nie każdy musi popylać 4x4, zwłaszcza jak się jest posiadaczem najlepszego pojazdu na świecie - służbowegoLiroz pisze:O kurde przestańcie z tymi Szkodami / VW. To kupuja tylko ludzie nie znajacy się na samochodach
ps
liroz a Twój wybór oprucz geli to ...
jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
czli jak mam Golfa GTI delikatnie raśniętego do tego 3 terenówki to znaczy ze moje libido jest nie teges i mam duza zdolność kredytową??
pozatym jest jedna rzecz która mi sie w roomsterze podoba rowery można spokojnie w środku wozić

pozatym jest jedna rzecz która mi sie w roomsterze podoba rowery można spokojnie w środku wozić

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Tutaj się nie zgodzę, nie miałeś okazji jeździć jeżeli tak twierdzisz. 3 dni w Roomsterze, przy temperaturze zewnętrznej 28- 30 oC ze szklanym dachem wystarczą. Chyba, że ktoś lubi ciepełko ponadprzeciętne.Discotheque pisze: Polecam dokupic panoramiczny dach, wrazenia bezcenne a nic sie mocniej nie nagrzewa

A prześwitująca roletka nie chroni przed ,masakrycznie wręcz niedoopisania, nagrzewaniem wnętrza auta. Co do reszty się zgadzam, auto wewnątrz przemyślane, dużo ciekawych rozwiązań, silnik 1.4 tdi 3 cylindrowy chodzi jednak jak kosiarka, ale do codziennej jazdy jest OK.
- Discotheque
-
Jekke pisze:Tutaj się nie zgodzę, nie miałeś okazji jeździć jeżeli tak twierdzisz. 3 dni w Roomsterze, przy temperaturze zewnętrznej 28- 30 oC ze szklanym dachem wystarczą. Chyba, że ktoś lubi ciepełko ponadprzeciętne.Discotheque pisze: Polecam dokupic panoramiczny dach, wrazenia bezcenne a nic sie mocniej nie nagrzewa![]()
A prześwitująca roletka nie chroni przed ,masakrycznie wręcz niedoopisania, nagrzewaniem wnętrza auta. Co do reszty się zgadzam, auto wewnątrz przemyślane, dużo ciekawych rozwiązań, silnik 1.4 tdi 3 cylindrowy chodzi jednak jak kosiarka, ale do codziennej jazdy jest OK.
Tu sie mylisz, mam go dokladnie rok i 2 miesiace i i uzytkuje juz drugie lato. Jako ze to auto mam do firmy to stukam nim sporo km i nadal twierdze ze wnetrze nie nagrzewa sie przez dach jakos mocniej. Jezdze duzo z dzieckiem, jezdze po miescie, na trasie i nie widze problemu nawet jak auto stoi caly dzien na sloncu. Po 2-5 minutach mam normalna temp. A 1,4Tdi to niestety wogole nie jedzie, 1.9Tdi zaczyna dopiero oddychac.
Dla ciekawostki podam ze glownym powodem malej popularnosci tej wersji dachu byla wlasnie obawa ludzi przed nadmiernym sloncem wiec Skoda zrobila jakies tam bla bla badania zeby dac ludziom na papirze ze obawy sa bledne i szklo w dachu odbija ponad 80% promieniowania.
Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!
...chyba się trochę zapędziłeś w tej hura-eufori i zapominałeś jak wyglądają piękne auta.Discotheque pisze:Ogolnie sliczne nietuzinkowe auto

z pewnością auto jest bardzo praktyczne, ale brzydkie i nieproporcjonalne jest ponad przeciętnie. Typowy przykład dostosowania estetyki i kształtu nadwozia do wymagań segmentu "do wszystkiego". Dodatkowo cena robi swoje. Auto jest trudne w sprzedaży i nie wypracowało sobie rynku.
Teraz będzie jeszcze gorzej. Wszedł nowy berlingo/partner który został świetnie przyjęty.
...no ale każdy ma prawo do swojego gustu i swojej miary piękna auta.

łoś też człowiek
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
ja sie własnie przesiadam z z 307 na nowego partnera z silnikiem 1.6 hdi - i 3 oddzielnymi fotelami z tyłu - auto dopiero produkują wiec bedzie w październiku wtedy dam infoWiechu pisze:...chyba się trochę zapędziłeś w tej hura-eufori i zapominałeś jak wyglądają piękne auta.Discotheque pisze:Ogolnie sliczne nietuzinkowe auto
![]()
z pewnością auto jest bardzo praktyczne, ale brzydkie i nieproporcjonalne jest ponad przeciętnie. Typowy przykład dostosowania estetyki i kształtu nadwozia do wymagań segmentu "do wszystkiego". Dodatkowo cena robi swoje. Auto jest trudne w sprzedaży i nie wypracowało sobie rynku.
Teraz będzie jeszcze gorzej. Wszedł nowy berlingo/partner który został świetnie przyjęty.
...no ale każdy ma prawo do swojego gustu i swojej miary piękna auta.
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!