Terenówka za ok 20 tyś co wybrać
Moderator: Marcin-Kraków
- tomaszorzeszko
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Terenówka za ok 20 tyś co wybrać
Witam
Chce kupić mój pierwszy samochód terenowy, nie chce SUV tylko terenowy.
Bardzo proszę o radę.
Mam na ten cel ok. 20 tyś PLN. Samochód chcialbym wykorzystawać do rajdowo - wyprawowo tj. chciałbym się sprawdzić w amatorskich rajdach ale też aby mnie nie zawiódł np. na bezdrożach Rumunii.
No i jeszcze jedno może żeby nie palił 20 l /100 hhehe
Chce kupić mój pierwszy samochód terenowy, nie chce SUV tylko terenowy.
Bardzo proszę o radę.
Mam na ten cel ok. 20 tyś PLN. Samochód chcialbym wykorzystawać do rajdowo - wyprawowo tj. chciałbym się sprawdzić w amatorskich rajdach ale też aby mnie nie zawiódł np. na bezdrożach Rumunii.
No i jeszcze jedno może żeby nie palił 20 l /100 hhehe
Tomasz Orzeszko
Szanowny Tomaszu Orzeszko
odrobina spostrzegawczości i chęci uchroniłaby cię od strzelenia fondi, gafy czy jak to tam zwą
http://www.forum4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=59770
http://www.forum4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=59426
http://www.forum4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=58824
a to tylko w zakładce INNE na pierwszej stronie
kup sobie pipa szerokiego i baw się dobrze
odrobina spostrzegawczości i chęci uchroniłaby cię od strzelenia fondi, gafy czy jak to tam zwą
http://www.forum4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=59770
http://www.forum4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=59426
http://www.forum4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=58824
a to tylko w zakładce INNE na pierwszej stronie
kup sobie pipa szerokiego i baw się dobrze

jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
- tomaszorzeszko
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Bravo włanie takiej pomocy i porady oczekiwalem
Przejrzalem watki wskazane prze jpi (dzieki). I coz tam znalazlem?
A znalazlem ten sam "dowcipny" bełkot, który raczej nikomu nie pomaga i tez nie jest smieszny. Choc oczywiscie byly tez rzeczowe odpowiedzi ale raczej w mniejszosci.
Wiec jezeli ktos chce pomoc to bardzo dziękuje. A za rady kup se pande 4x4 to raczej dziękuje.
Pomoc rozumiem w ten sposob:
np. 2 lata temu kupilem partol (typ silnika) jak do tej pory sprawuje się swietnie choc duzo pali etc.
Przynajmniej jak mnie ktos o to cos podobnego zapyta to postaram sie w sposob wyczerpujacy odpowiedziec.
Przejrzalem watki wskazane prze jpi (dzieki). I coz tam znalazlem?
A znalazlem ten sam "dowcipny" bełkot, który raczej nikomu nie pomaga i tez nie jest smieszny. Choc oczywiscie byly tez rzeczowe odpowiedzi ale raczej w mniejszosci.
Wiec jezeli ktos chce pomoc to bardzo dziękuje. A za rady kup se pande 4x4 to raczej dziękuje.
Pomoc rozumiem w ten sposob:
np. 2 lata temu kupilem partol (typ silnika) jak do tej pory sprawuje się swietnie choc duzo pali etc.
Przynajmniej jak mnie ktos o to cos podobnego zapyta to postaram sie w sposob wyczerpujacy odpowiedziec.
Tomasz Orzeszko
przede wszystkim musisz dokładnie określić do czego potrzebujesz auta, czego od niego oczekujesz (rajdy i wyprawy to zupełnie inna bajka) , jaki ma mieć silnik (diesel/benzyna), ile osób ma jeździć, czy to ma być auto na codzień itp itd, tylko wtedy można się pokusić o jakąś sensowną odpowiedź
a i w tym zalewie jak to napisałeś dowcipnego bełkotu wbrew pozorom znajdziesz również i konkrety
a i w tym zalewie jak to napisałeś dowcipnego bełkotu wbrew pozorom znajdziesz również i konkrety

Ostatnio zmieniony czw paź 09, 2008 6:20 pm przez andrzej:), łącznie zmieniany 1 raz.
jeżeli masz 20 tysi to poszukaj sobie na allegro czegoś za około 12-15 kpln
wywal wszystkie udziwnione i te pseudoterenowe
zobacz które mają ramę i sztywne mosty
zobacz, który się Tobie podoba
potem przemyśl wszystko jeszcze raz, czy masz ochotę w taki syf się bawić
jeżeli Ci nie przeszło to zacznij oglądać po komisach, umów się z kimś z forum na małą popierdułę
przemyśl wszystko jeszcze raz
i kupuj złoma
ps
od kwietnia 2007 mam disco 200 '90 i dla mnie jest to najbardziej zajebisty samochód terenowy do wszystkiego, na rajd, po mieście, dla rodziny
Kolega mieszkający dwa domy dalej ma patrola k160 rok 89 i cały czas twierdzi, że jego parch jest super i w ogóle
ilu właścicieli tyle zdań, wsiądź do jakiegoś syfa a sam powinieneś poczuć, który będzie odpowiedni
no
wywal wszystkie udziwnione i te pseudoterenowe
zobacz które mają ramę i sztywne mosty
zobacz, który się Tobie podoba
potem przemyśl wszystko jeszcze raz, czy masz ochotę w taki syf się bawić
jeżeli Ci nie przeszło to zacznij oglądać po komisach, umów się z kimś z forum na małą popierdułę
przemyśl wszystko jeszcze raz
i kupuj złoma

ps
od kwietnia 2007 mam disco 200 '90 i dla mnie jest to najbardziej zajebisty samochód terenowy do wszystkiego, na rajd, po mieście, dla rodziny
Kolega mieszkający dwa domy dalej ma patrola k160 rok 89 i cały czas twierdzi, że jego parch jest super i w ogóle
ilu właścicieli tyle zdań, wsiądź do jakiegoś syfa a sam powinieneś poczuć, który będzie odpowiedni
no

jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
Damian pisze:ok, załatwię to za kolegów:
Francek - powie że Toyoty są do dupy, bo sypią się potwornie, a ich legenda to mit stworzony przez toyotowych onanistówPatrol najlepszy, ale chwilo Mitsubishi jest na tapecie. Póki się nie posypie
Mroczny - Wszystko dobre, patrol najlepszy. Jego patrol.
Eskapada - wszystko fajne, ale Mitsubishi, mimo że nie-terenowe jest najfajniejsze, bo najmojsze. A tak w ogóle to kup pan asfira
Igor - super patrol super
Lesio - Jeepy są najlepsze, szczególnie te z włoskim dieslem. Najpopularniejszy samochód w Afryce, znany beduinom jako ultimate car do pokonywania Sahary.
Czesław - prasowany ryż jest gejowski, ludzie z duszą i z jajami jeżdżą land roverami
Liroz - Gelenda, ale tylko z CDI
Wąż - LR seria, reszta to pedalstwo w rajtuzkach
Ramzes - było, wybierz opcję "szukaj"![]()
Pasza - było, a tak w ogóle to będzie ban za reklamowanie marek
Biga - wszędzie Tuba!
darkman - czerwone wytrawne mi się kończy...
Gazfan - dużo wiem, ale nic nie powiem...
korzenny - ......ofrołduff....,....ludkuff....
Bordowy - i tak porwą Cię kosmici!
Damian - każda marka ma swoje zalety, ale także specyficzne dla niej wady. Toyota J7 tych ostatnich jest pozbawiona
jeszcze mozesz wybrac samuraia- poniewaz samurai jest komfortowy
w terenie

Jimny 

- tomaszorzeszko
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
LR discotomaszorzeszko pisze:chcialbym tam zmiescic 4 osoby + 4 plecaki
raz w miesiacu zrobic trase krk - waw - krk
dojechac do np. do turcji
i pojezdzic to nie zbyt skomplikowanym terenie
a jak juz mi zupelnie odbije i bede mial wiecej wolnej gotowki to moc z niego zrobic prawdziwa terenowke

Jimny 

- leon zet
-
- Kontaktowanie:
No i oczywiście KIA - Kup Inne AutoDawid_K pisze:Damian pisze:ok, załatwię to za kolegów:
Francek - powie że Toyoty są do dupy, bo sypią się potwornie, a ich legenda to mit stworzony przez toyotowych onanistówPatrol najlepszy, ale chwilo Mitsubishi jest na tapecie. Póki się nie posypie
Mroczny - Wszystko dobre, patrol najlepszy. Jego patrol.
Eskapada - wszystko fajne, ale Mitsubishi, mimo że nie-terenowe jest najfajniejsze, bo najmojsze. A tak w ogóle to kup pan asfira
Igor - super patrol super
Lesio - Jeepy są najlepsze, szczególnie te z włoskim dieslem. Najpopularniejszy samochód w Afryce, znany beduinom jako ultimate car do pokonywania Sahary.
Czesław - prasowany ryż jest gejowski, ludzie z duszą i z jajami jeżdżą land roverami
Liroz - Gelenda, ale tylko z CDI
Wąż - LR seria, reszta to pedalstwo w rajtuzkach
Ramzes - było, wybierz opcję "szukaj"![]()
Pasza - było, a tak w ogóle to będzie ban za reklamowanie marek
Biga - wszędzie Tuba!
darkman - czerwone wytrawne mi się kończy...
Gazfan - dużo wiem, ale nic nie powiem...
korzenny - ......ofrołduff....,....ludkuff....
Bordowy - i tak porwą Cię kosmici!
Damian - każda marka ma swoje zalety, ale także specyficzne dla niej wady. Toyota J7 tych ostatnich jest pozbawiona

To mówiłem ja leon

i co by jeździł 300km na godzinę i palił 3l/100km oo, a części były po trzy zetatomaszorzeszko pisze:chcialbym tam zmiescic 4 osoby + 4 plecaki
a jak juz mi zupelnie odbije i bede mial wiecej wolnej gotowki to moc z niego zrobic prawdziwa terenowke

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
jak to mówią....tak to w Erzetomaszorzeszko pisze:chcialbym tam zmiescic 4 osoby + 4 plecaki

-
- jestem tu nowy...
A tobie o co chodzitomaszorzeszko pisze:Bravo włanie takiej pomocy i porady oczekiwalem

w terenie bys sie zdziwil co potrafi a i spalanie jakie prosiles
bylo dopisac ze ma jeszcze leczyc kapleks malego ptaka

- hpx4000
-
- Kontaktowanie:
Potrzebujesz diesla. Duża benzyna daje przyjemność, zapas mocy i momentu, ale Ci chodzi o spalanie. W mieście i na rajdzie można używać gazu ale w czasie wyprawy możesz stacji gazowej nie namierzyć przez kilka tysięcy kilometrów. Czyli musiałbyś kupować benzynę a chyba nie chciałbyś.
Cztery osoby plus bagaże i długie trasy wykluczają suzuki i moim zdaniem krótkie wersje patrola, toyoty itd. Disko 200 moim zdaniem byłaby idealna (choć to może przyzwyczajenie do marki) Ale ciężko jest je kupić w przyzwoitym stanie ( jak większość starych aut) Przedział kasowy/finansowy nie pozwala Ci na kupno trupa bo nigdy nie doprowadzisz go do „dobrego” stanu.
Ciężko będzie Ci znaleźć cos sensownego.
Cztery osoby plus bagaże i długie trasy wykluczają suzuki i moim zdaniem krótkie wersje patrola, toyoty itd. Disko 200 moim zdaniem byłaby idealna (choć to może przyzwyczajenie do marki) Ale ciężko jest je kupić w przyzwoitym stanie ( jak większość starych aut) Przedział kasowy/finansowy nie pozwala Ci na kupno trupa bo nigdy nie doprowadzisz go do „dobrego” stanu.
Ciężko będzie Ci znaleźć cos sensownego.
Range Rover V8 Outsourcing IT
Dżonzusa, a ty nie jesteś czasem LesiozMarsyliijohn z USA pisze:A tobie o co chodzitomaszorzeszko pisze:Bravo włanie takiej pomocy i porady oczekiwalem
Przynajmniej jak mnie ktos o to cos podobnego zapyta to postaram sie w sposob wyczerpujacy odpowiedziec.? Fiat Panda to bardzo dzielny samochod
w terenie bys sie zdziwil co potrafi a i spalanie jakie prosiles
bylo dopisac ze ma jeszcze leczyc kapleks malego ptaka

Panda owszem, ale ta stara poprzedni model, na duzych kołach nawet zapierdalała po równym rzecz jasna.
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi
-
- jestem tu nowy...
troche racji z tymi pandami to macie bo seryjna nigdy nie skonczyla Paryz - Dakar tak samo jak pewna legendarna marka prawdziwych 4x4
ale mysle ze i tak mozliwosci tego autka przerastaja zdolnosci wielu tu kasztaniacych rajdowcow
http://www.dakardantan.com/recherche.ph ... Rechercher
wiec moze jeszcze Renault 4 Ls mozna wyrwac jusz za 100 ojro
2razy na pudle i kilkakrotnie w pierwszej 10 zawsze przed Patrolami
i Jeepami
http://fr.youtube.com/watch?v=lQkLh9gfi ... re=related
ale mysle ze i tak mozliwosci tego autka przerastaja zdolnosci wielu tu kasztaniacych rajdowcow

wiec moze jeszcze Renault 4 Ls mozna wyrwac jusz za 100 ojro
2razy na pudle i kilkakrotnie w pierwszej 10 zawsze przed Patrolami
i Jeepami

Ostatnio zmieniony pt paź 10, 2008 3:34 pm przez john z USA, łącznie zmieniany 1 raz.