Mój kolega zamierza kupić autko do 20k.. Wyszedł jednak dylemat, początkowo był tylko za Astrą II z silnikiem 2.0DTi a teraz doszedł to tego Mercedes C220 CDI lub w ostateczności D... Jakieś opinie na temat tych samochodzików? Kilka lat starszy Merc czy jednak Opel? Autko ma służyć głównie do jazdy po mieście czasami wyjazd w góry...
Osobiście wybrałbym Mercedesa z racji bezawaryjności i rozrządu na łańcuchu oraz kultury zawieszenia...
DTI czy CDI???
Moderator: Marcin-Kraków
DTI czy CDI???
Galloper LWB - turysta
- paranoic_killer
-
-
kolega ma racje , silniki produkcji ISUZU sa o klase lepsza od 20 dti lub dthl z niemcowa - wiem co pisze bo pracuje przy ich produkcji i mam wglad w statystyki servisowe tych jednostek.Co prawda bez gwiazdy ni ma jazdy jek mawiaja wielbiciele mesiów ale jednak młodszy opelek z silnikiem 1,7 i 100 lub 110 lub 125 KM jest chyba ciekawszy ale co kto lubi.pozdrawiam
KANGOO 1,6 4X4 prawie TERENOWE
BYLY KIA SPORTAGE AUTOMAT,UAZ,SAMURAJ,WRANGLER,TERRANKO,BLAZEREK
BYLY KIA SPORTAGE AUTOMAT,UAZ,SAMURAJ,WRANGLER,TERRANKO,BLAZEREK
Jeździłem C klasą 220D i bardzo fajnie się to prowadzi a jeśli chodzi o dynamikę to uważam że jest wystarczająca... Miałem też okazję powozić szwagra Astrę I z silnikiem 1.7TD w kombi ale jakoś tak dziwnie, jakby mułowata była w porównaniu nawet do mojej 190siątki 200D która ma 72KM!!
A jak C klasa wygląda (anty)korozyjnie? Osobiście zauważyłem okolice zamka bagażnika i progi...
A jak C klasa wygląda (anty)korozyjnie? Osobiście zauważyłem okolice zamka bagażnika i progi...
Galloper LWB - turysta