GALLOPER - pompa paliwa

- inne samochody terenowe

Moderator: Marcin-Kraków

qubus

GALLOPER - pompa paliwa

Post autor: qubus » wt sty 27, 2009 8:14 pm

Kolega potrzebuje pompe paliwa do Gallopera z 2001 roku do silnika 2,5 litra /diesel.

czy ktos ma lub wie gdzie kupic cos takiego?
Patrol GR Y60 Long
http://www.muddoctors.pl

hunter_ds
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: GALLOPER - pompa paliwa

Post autor: hunter_ds » wt sty 27, 2009 9:00 pm

qubus pisze:Kolega potrzebuje pompe paliwa do Gallopera z 2001 roku do silnika 2,5 litra /diesel.

czy ktos ma lub wie gdzie kupic cos takiego?
Ten kolega to własnie ja. Może ktoś będzie umiał pomóc i np wskazać gdzie na Śląsku można coś takiego naprawić. Od jakiegoś czasu po tym jak wyłącza się ssanie to przy zmniejszaniu prędkości spadają obroty i gaśnie na światłach lub jak trzeba się zatrzymać. A teraz to już po 15 km traci moc i dusi się. Byłem u mechanika: wymieniono filtry paliwa, powietrza, oleju, wymieniłem olej (był czas), sprawdzone świece i wtryski, do paliwa dodaję uszlachetniacz. W warsztacie kilka razy chodził na wolnych obrotach godzinę lub dwie i było wszystko OK. Odebrałem auto i znowu to samo. Mechanik mówił, że to może być kwestia pompy.

Awatar użytkownika
Przemy

Post autor: Przemy » śr sty 28, 2009 8:03 am

Może Twój układ paliwowy łapie lewe powietrze gdzieś? Weź bankę paliwa, połóż na dachu, przezroczysty wąż i podłącz bezpośrednio do zasilania pompy. Jeśli będzie chodził to problem z przewodami, filtrem, obudowa filtra.... Jeśli nie to wina pompy a wtedy trzeba ją regenerować. Miałem u siebie taki problem ze palił ale tylko na wysokich obrotach i to do czasu, problemem okazała sie pompa a dokładniej jej uszczelnienie na wałku, brała lewe powietrze.
# Racja jest jak dupa, każdy ma swoją

[J. Piłsudski].

gg1196424

m&m1981
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: m&m1981 » wt lut 03, 2009 12:32 pm

Z katowic masz nie daleko do woznik droga na czestochowe miejscowosc bodajze dyrdy... tel nie mam ale jest gosc damian wolka robi pompy serio fachura!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne samochodziki”