Muscel i 2.9 efi
Moderator: Marcin-Kraków
Muscel i 2.9 efi
Witam,
moze ktos juz montowal silnik forda 2.9 efi z forda z fordoska skrzynia w muscelu? Jak tak to prosze o jakies sugestie i rady.
Pozdrawiam...
moze ktos juz montowal silnik forda 2.9 efi z forda z fordoska skrzynia w muscelu? Jak tak to prosze o jakies sugestie i rady.
Pozdrawiam...
Mosty, narazie przynajmniej, beda oryginalne. Red. ma byc uazowy (wtedy przedni most bedzie odwrocony) albo z gaza66. Bardziej interesuje mnie to, czy do komory silnika wszystko wejdzie i nie trzeba zmieniac np kolumny kierowniczej. Jeszcze ewentualne doswiadczenia przy polaczeniu skrzyni uazowej ze skrzynia forda by mnie interesowalo.
Dzieki za odzew,
Pozdrawiam...
Dzieki za odzew,
Pozdrawiam...
Taaa...- u Ciebie sprawa jest prosta-tak jak i rama- wszystko do niej upchniesz. Co do kolumny- to jak juz jestes tak daleko to pomysl o wspomaganiu(zastosujesz wtedy lamany drazek i wtedy wogole juz nie bedzie motorowi szkodzil)Kaktus pisze:ja mam zamiar wstawić do muscela 2,9 forda, robiłem wstępne pomiary forda 4x4 i ramę miał szeroką na 62 cm , muscel ma 72 wiec sprawa wydaje się prosta tym bardziej że silnik jest kurtki jak to V-ka
Alojz ma 2.8 wtrysk ale namowilem go na przerobke na gaznik i jest git
Calosc spieta ze skrzynia trypla