massey fergusson mk2 595
Moderator: Marcin-Kraków
massey fergusson mk2 595
poszukuje schematu skrzyni biegow i tylnego mostu, czy ktos cos widzial w sieci w tym temacie?
- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
Re: massey fergusson mk2 595
Też Cię wzięło na ciągniki? Witaj w klubie 

8+2 czy 12+4?
Jarek to nie ta waga.
Jarek to nie ta waga.

"..i spojrzał Pan na pracę naszą i był zadowolony,na wieść o zarobkach-usiadł zapłakał.."
nie wzielo mnie na ciagniki,tylko znajomy takiego strucla ma i szuka jakiegos manuala...
wiec pomyslalem,ze jak w google nie moge namierzyc nic sensownego,to spytam na forum,wszak tu mozna sie czegos dowiedziec
wiec pomyslalem,ze jak w google nie moge namierzyc nic sensownego,to spytam na forum,wszak tu mozna sie czegos dowiedziec

Najbliżej mu do obecnie produkowanego 5712-5714. Manuala znajdziesz w każdym punkcie sprzedaży tych ciągników. Różnice to: dwie pompy w ukł. hydraulicznym, inna skrzynia biegów ( z półbiegami), mocniejszy silnik .Jeżeli masz inne pytania to śmiało , postaram się odpowiedzieć.
Może ta stronka pomoże.
http://konedata.net/Traktorit/MF595.htm
Może ta stronka pomoże.
http://konedata.net/Traktorit/MF595.htm
"..i spojrzał Pan na pracę naszą i był zadowolony,na wieść o zarobkach-usiadł zapłakał.."
dzieki, przekazalem dane znajomkowi niech sam sie bawi 

- Igor V8
-
Olo ... bracie ... Ty tyż rólnik jestLR_Olek pisze:dzieki, przekazalem dane znajomkowi niech sam sie bawi

Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... 

Igor909 pisze:Olo ... bracie ... Ty tyż rólnik jestLR_Olek pisze:dzieki, przekazalem dane znajomkowi niech sam sie bawi
ja nie, ale moj tesc tak...

ale on lubi kupowac nowe traktory i maszyny i naprawiac je w seriwsach autoryzowanych.
ferguson jest kumpla,on naprawia sam

Od dawna to robi? Jeżeli zaczyna , to źle widzę los fergusona.LR_Olek pisze:ferguson jest kumpla,on naprawia sam

- Igor V8
-
Niestety ja tyżLR_Olek pisze: ja nie, ale moj tesc tak...
ale on lubi kupowac nowe traktory i maszyny i naprawiac je w seriwsach autoryzowanych.

Bez kompa nic nie zrobisz Panie ... same komputery i awtomaty

Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... 

to stary stucel z 1982 rokuJanek 44 pisze:Od dawna to robi? Jeżeli zaczyna , to źle widzę los fergusona.LR_Olek pisze:ferguson jest kumpla,on naprawia sam
Igor909 pisze:Niestety ja tyżLR_Olek pisze: ja nie, ale moj tesc tak...
ale on lubi kupowac nowe traktory i maszyny i naprawiac je w seriwsach autoryzowanych.![]()
Bez kompa nic nie zrobisz Panie ... same komputery i awtomaty
kiedys w zetorze 12441 podnosnik nie podnosil, cudowali kombinowali a po podlaczeniu kompa wyszlo ze gdzies kabelek masowy sie wypial

Właśnie dlatego.LR_Olek pisze:to stary stucel z 1982 rokuJanek 44 pisze:Od dawna to robi? Jeżeli zaczyna , to źle widzę los fergusona.LR_Olek pisze:ferguson jest kumpla,on naprawia sam

- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
Skasztanię Ci nieco temat- na forum ATV nie bardzo można się czegoś dowiedzieć, a tu dosyć rzeczowe odpowiedzi.
Wpadła mi w oko ciekawa przyczepka do atv, produkcja małoseryjna, według zapewnień producenta mocna, w wolnej chwili muszę podjechać oblukać bo to jakieś 80 km ode mnie. Sam nie wiem do czego mi się nada, ale gdy już będzie zastosowanie się jej znajdzie
http://www.allegro.pl/item599277421_prz ... 000kg.html
Na fotkach z aukcji wydaje się, że dyszel jest trochę krótki, obawiam się, że przy maksymalnym skręcie i nierównościach burta dobije do tyłu gada, ale może to tylko złudzenie. Siłownik podnośnika jest niewiadomą (ma podnosić w minutę), ale chyba gdyby zawartość paki nie zjechała tak jak powinna to dyszel chyba dźwignie tył quada. Spotkał się ktoś z podobną konstrukcją?
Wpadła mi w oko ciekawa przyczepka do atv, produkcja małoseryjna, według zapewnień producenta mocna, w wolnej chwili muszę podjechać oblukać bo to jakieś 80 km ode mnie. Sam nie wiem do czego mi się nada, ale gdy już będzie zastosowanie się jej znajdzie

http://www.allegro.pl/item599277421_prz ... 000kg.html
Na fotkach z aukcji wydaje się, że dyszel jest trochę krótki, obawiam się, że przy maksymalnym skręcie i nierównościach burta dobije do tyłu gada, ale może to tylko złudzenie. Siłownik podnośnika jest niewiadomą (ma podnosić w minutę), ale chyba gdyby zawartość paki nie zjechała tak jak powinna to dyszel chyba dźwignie tył quada. Spotkał się ktoś z podobną konstrukcją?
skasztanie odpowiedz: ja sie nie spotkalem z taka sztukajarekstryszawa pisze:Skasztanię Ci nieco temat.
Spotkał się ktoś z podobną konstrukcją?
Hej Jarek, ja się nie znam na przyczepka do kładów, ale na mój gust to ma za wielką tą skrzynię w stosunku do konstrukcji podwozie. Az sie prosi o nap...ieprzenie 3 ton piachu, bo objetościwo tyle weźmie i połamania zawieszenia albo przejechania po ciągniku i kierowcy... Chyba że na fotach tylko tak delikatnie wygląda a może gość ma doświadczenie. Wielkość silownika też zachęca do takich obciążeń...
to tak na oko...

Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
3 tony piachu spoko wejdzie, podnośnik podniesie , ale rama się połamie, za delikatna
ale używając z głową może okazać się super pakowna i trwała
za takie pieniądze to moim zdaniem godna zakupu

- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
Też się trochę obawiam stabilności całej konstrukcji, choć telefonicznie twórca zapewnił, że woził na niej tonę kostki brukowej. Nie bardzo jednak w to wierzę i sam bym tyle nie załadował. Kusi mnie jednak zakup i w wolnej chwili muszę do niego podjechać obejrzeć jakość wykonania. Gdybym sam ją robił to pewnikiem wyszłaby pancerna konstrukcja, na razie nie mam jednak wolnych mocy przerobowych- wiosna psia mać.