Plaskacz za 10kzł? Potrzebne sugestie...
Moderator: Marcin-Kraków
Plaskacz za 10kzł? Potrzebne sugestie...
Potrzebuję dokupić jakiegoś plaskacza i nie mam pomysłu żadnego. Na zakup zamierzam wydać 10 tysi. No i ma się nadawać do jeżdżenia i parkowania po mieście - tak więc raczej celuję w jakiegoś malca ew. kompakta.
No i potrzebuję jakiejś sugestii, bo przeglądam Allegro od jakiegoś czasu i pomimo zyliona ofert nie wiem co to ma być. A poza tym nie znam się co jest warte uwagi a co nie jest wśród plaskaczy.
No i potrzebuję jakiejś sugestii, bo przeglądam Allegro od jakiegoś czasu i pomimo zyliona ofert nie wiem co to ma być. A poza tym nie znam się co jest warte uwagi a co nie jest wśród plaskaczy.
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
Re: Plaskacz za 10kzł? Potrzebne sugestie...
Poszedłbym w jakiegoś japończyka: Starlet, Corolla, Civic. Albo Almera. Koleżka w pracy ma Almere 1.4 zrobione ponad 400 tys km, z tego 250 tys km na gazie i nic sie nie dzieje. Raz do roku zmienia olej i filtry i jezdzi. Na miasto to auto jak znalazł. A i w dalsze trasy można nim ruszyc, jak zajdzie taka potrzeba.
Jesli zaś chcesz cos bardziej komfortowego i szybszego, to polecam BMW e36 z sześciocylindrową jednostką rzędową.
Jesli zaś chcesz cos bardziej komfortowego i szybszego, to polecam BMW e36 z sześciocylindrową jednostką rzędową.
albo np 3 drzwiowy nissan almera na styk lub starszy a bardzo dobry sunny z dobrym pakietem startowym
i jeszcze ci zostanie.
np tego typu - jest ich mase
http://www.allegro.pl/item595989342_spr ... warto.html

np tego typu - jest ich mase
http://www.allegro.pl/item595989342_spr ... warto.html
Ostatnio zmieniony pn kwie 06, 2009 12:32 pm przez Drako, łącznie zmieniany 1 raz.
civic za 10k zł to wytelepane auta, zniszczone przez kierowców w moim wieku i trochę starszychFrolik pisze:Poszedłbym w jakiegoś japończyka: Starlet, Corolla, Civic. Albo Almera. Koleżka w pracy ma Almere 1.4 zrobione ponad 400 tys km, z tego 250 tys km na gazie i nic sie nie dzieje. Raz do roku zmienia olej i filtry i jezdzi. Na miasto to auto jak znalazł. A i w dalsze trasy można nim ruszyc, jak zajdzie taka potrzeba.

Jimny 

Co do civica to sie zgodze
trudno jest znalezc nieskatowany egzemplarz przez jakiegos mlokosa zafascynowanego agrotuningiem i nocnymi wyscigami
ale to nie znaczy ze jest to nie mozliwe...ogolnie zajebiste samochdyn tanie w serwisoawniu...o ile w ogole zajdzie takia potrzeba
...1.4 90KM w zupelnosci wystarczy a i jak trafisz na 1.4 75KM to w 20min mozna z nigo zrobic 90KM
1.5 i 1.6 z vtecami to juz samolociki
osobiscie ujezdzam almerke co prawda dopiero od miesiaca wiec jeszcze nie zdazylem sie przekonac o legendarnej niezawodnosci... ale ma wszystko czego potrzebuje od auta za 6 tys
no moze 1.6 16v jak na swoje 90KM w zestawieniu z kasta ktora wazy nieco ponad 1100kg nie robi szalu...takze 1.4 16v z 75KM ktorych jest najwiecej w polsce(tylko takie byly sprzedawane w salonach RP) to juz w ogole spacerowka
inne typy to:
corollka
323p
626
colt
carisma ( chociaz niektorzy mowia ze to juz nie to )
audi b4
saab 900
trudno jest znalezc nieskatowany egzemplarz przez jakiegos mlokosa zafascynowanego agrotuningiem i nocnymi wyscigami

ale to nie znaczy ze jest to nie mozliwe...ogolnie zajebiste samochdyn tanie w serwisoawniu...o ile w ogole zajdzie takia potrzeba

osobiscie ujezdzam almerke co prawda dopiero od miesiaca wiec jeszcze nie zdazylem sie przekonac o legendarnej niezawodnosci... ale ma wszystko czego potrzebuje od auta za 6 tys

inne typy to:
corollka
323p
626
colt
carisma ( chociaz niektorzy mowia ze to juz nie to )
audi b4
saab 900

Stare eskimoskie powiedzanie - " pamietaj, nigdy nie jedz żółtego śniegu "
ee tam auto... i to małe
motur kupuj - widziałes co za oknem?

motur kupuj - widziałes co za oknem?

do 10 tysi to polecam gorąco mitsubishi colta 1.6
Za taką kasę znajdzie się dobry egzemplarz i jeszcze na pakiet startowy zostanie
Kumpel kupił takiego półtora roku temu za 5 tysi, wymienił rozrząd, oleje, itd i zrobil już 50 tysięcy km bez problemów
Fura wg mnie super, silnik dynamiczny, prowadzi się jak auto o dwie klasy w górę, zrobiliśmy na raz trasę 1300km i nikt nie narzekał...
Tylko spalanie nie jest najmniejsze - od 7 do 10 litrów, średnio 9.
Za taką kasę znajdzie się dobry egzemplarz i jeszcze na pakiet startowy zostanie
Kumpel kupił takiego półtora roku temu za 5 tysi, wymienił rozrząd, oleje, itd i zrobil już 50 tysięcy km bez problemów

Fura wg mnie super, silnik dynamiczny, prowadzi się jak auto o dwie klasy w górę, zrobiliśmy na raz trasę 1300km i nikt nie narzekał...
Tylko spalanie nie jest najmniejsze - od 7 do 10 litrów, średnio 9.
Z silnikiem 1.6 rzekłbym, że normalneGalik pisze:Tylko spalanie nie jest najmniejsze - od 7 do 10 litrów, średnio 9.

jak na takie i lekkie auto to mógłby palić o litr mniej...
ale i tak jest super
ale i tak jest super

-
-
e36 fajny samochód, ale jak cos do mniej dynamicznej jazdy to może właśnie almera.. fajne samochody 

student
to chyba z SR20 GTI...w ten czas takbartas 4x4 pisze:e36 fajny samochód, ale jak cos do mniej dynamicznej jazdy to może właśnie almera.. fajne samochody

bo to moje to tak srydnio srydnio

ale zuzycie paliwa w miare ujdzie...ponizej 6,5 trasa...mieszany lekko powyzej 7.0...miasto zalezy od korkow

Stare eskimoskie powiedzanie - " pamietaj, nigdy nie jedz żółtego śniegu "
- chiquito83
kup merola starego, w123 (szukaj z przebiegiem do miliona km) lub w124 (jak znajdziesz z przebiegiem mniejszym niz 500kkm to bierz)

- Damian
-
- Kontaktowanie:
chiquito83 pisze:w124 (jak znajdziesz z przebiegiem mniejszym niz 500kkm to bierz)

wśród wielu plaskaczy tego wspominam najlepiej, prawdziwe żelazo wśród słoików, do tego hiperwygodny i rewelacyjnie prowadzący się
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
A jak wolisz mniejszego Merca to 190 250D w szerokiej listwie znajdziesz spokojnie za taką kasę, mniejszy niż 124 a wcale nie mały.
Choć mi się marzy W 126 SEC
Choć mi się marzy W 126 SEC

Galloper LWB - turysta
W 124 i 190 to fajne auta. Ale disel za 8 tys zł? za bardzo przechodzony będzie. Na trase rzeczywiscie super auta, ale szukamy chyba auta głównie do miasta... Colt rzeczywiscie super.... Carisma to juz nie to, robiona w Holandii tańsza kopia Volvo S40.
znajomy sobie clio kupił 9-cośtam, z małą benzynką przebiegiem 120kkm za 800 pln - stan igiełka oprócz lakieru który uległ zmatowieniu 

jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
jak do miasta to polecam NIEZAWODNEGO VW Lupo 1,7 SDI - spalanie zimą średnio do 4,8 - aktualnie 4,2 - 4,3
dla 2 osób idealne auto...
Pozdrawiam
Marcin W.
Pozdrawiam
Marcin W.
a nie lepszy 1,4tdiVWajnert pisze:jak do miasta to polecam NIEZAWODNEGO VW Lupo 1,7 SDI - spalanie zimą średnio do 4,8 - aktualnie 4,2 - 4,3
Pozdrawiam
Marcin W.

Jimny 

to mam przeca 3 gary tylko
Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem, a szaleństwem
Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
Dzięki za sugestie wszelkie.
W chwili obecnej szukam Mazdy 323C z benzyniakiem i ew. LPG(opcja tańsza) lub 323F z dieslem DITD(opcja droższa). No i Lupo/Arosa z dieselkiem także może być - przymierzałem i miejsca z przodu dla 2 osób spokojnie starczy. Problem jest taki, że wszystkie ciekawe sztuki są gdzieś na północy kraju - a ja nie bardzo mam ochotę jeździć w ciemno xxx km i naocznie weryfikować bajanie handlarzy. Ale że jestem wytrwały to czekam spokojnie i w końcu coś się pojawi pewnie ciekawego.
W chwili obecnej szukam Mazdy 323C z benzyniakiem i ew. LPG(opcja tańsza) lub 323F z dieslem DITD(opcja droższa). No i Lupo/Arosa z dieselkiem także może być - przymierzałem i miejsca z przodu dla 2 osób spokojnie starczy. Problem jest taki, że wszystkie ciekawe sztuki są gdzieś na północy kraju - a ja nie bardzo mam ochotę jeździć w ciemno xxx km i naocznie weryfikować bajanie handlarzy. Ale że jestem wytrwały to czekam spokojnie i w końcu coś się pojawi pewnie ciekawego.

Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
wiem i to jest chyba jego jedyna wadaCrOOchy pisze:to mam przeca 3 gary tylko

Jimny 

- pbyra
-
jaka wada.... miałem Ibizę kiedyś z tym motorem.... zrobiliśmy nią trasę Rzeszów - Split bez najmniejszego problemu.... spalanie 4-5 w trasie.....bigos pisze:wiem i to jest chyba jego jedyna wadaCrOOchy pisze:to mam przeca 3 gary tylko
super auto na miasto... polecam ....
TO MIEJSCE CZEKA NA TWOJĄ REKLAMĘ
gg: 4793104
spalanie w golfie4 1,9TDIpbyra pisze: spalanie 4-5 w trasie.....
w trasie 4-5,5 w miescie 5-5,5

ale przyznac musze ze dieselki VW są fajne

Jimny 

- pbyra
-
zgodzę się .... rekord ibizy 3,7 trasa.... ja mówię o trasie rzeszów - split gdzie na autobanii prędkość 150- 160 km/h w cztery osoby z pełnym bagażnikiem.....bigos pisze:spalanie w golfie4 1,9TDIpbyra pisze: spalanie 4-5 w trasie.....
w trasie 4-5,5 w miescie 5-5,5
ale przyznac musze ze dieselki VW są fajne
jeżeli nie przekracza się 140 km/h spalanie spada poniżej 4 litrów .....
TO MIEJSCE CZEKA NA TWOJĄ REKLAMĘ