Ile wytrzyma most Muscela
Moderator: Marcin-Kraków
Ile wytrzyma most Muscela
mam pytanko jakie predkosci i przez jak długi czas wytrzymują mosty muscel-owskie. Wydaje mi sie ze nie są stworzone do wysokich obrotów. Myslałem o zmianie silnika na benzyniaka, no i co sie z tym wiąze to zwieiekszone obroty silnika .....
Re: Ile wytrzyma most Muscela
Wytrzyma i to długoiszczep pisze:mam pytanko jakie predkosci i przez jak długi czas wytrzymują mosty muscel-owskie. Wydaje mi sie ze nie są stworzone do wysokich obrotów. Myslałem o zmianie silnika na benzyniaka, no i co sie z tym wiąze to zwieiekszone obroty silnika .....

W RMPST -ach sie scigaja i wytrzymują.

LJ 70
ej, sorki ale mi się wydaje że benzyna czy diesel to jeden pies, jednakowe obroty. przecież i w benzynie i w dieslu czwarty bieg ma przełożenie 1:1 raczej w każdym samochodzie tak jest...
a we współczesnych samochodach benzyny i diesle mają takie same osiągi jeżeli chodzi o prędkości.
jak się mylę to niech mi ktoś naprostuje tok myślenia.
a we współczesnych samochodach benzyny i diesle mają takie same osiągi jeżeli chodzi o prędkości.
To nie całkiem.W skrzyni owszem ostatni bieg ma 1:1 lub w pobliżu,ale to nie jest ostatnie przełozenie po drodze do kół.opaopa pisze:ej, sorki ale mi się wydaje że benzyna czy diesel to jeden pies, jednakowe obroty. przecież i w benzynie i w dieslu czwarty bieg ma przełożenie 1:1 raczej w każdym samochodzie tak jest...
Ostatnim przełożeniem jest dyfer.Róznica w jego przełożeniach /mniejsze dla diesla/bierze się z róznicy prędkości obrotowych "na wejściu".W przypadku Draculi mamy np 3,72 dla diesla i 5,142 dla benzyny/no jakos tak/.Po prostu benzyniak kreci wyżej i trza go bardziej "przełozyć" żeby dostać rozsadną prędkość obrotową kół,bo chcemy żeby autka z oboma rodzajami napędu jeżdziły z poodobnymi prędkościami.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl