Remont skrzyni Lincoln- gdzie??
Moderator: Marcin-Kraków
- paranoic_killer
Remont skrzyni Lincoln- gdzie??
Witam,
znajomy ma problem ze skrzynią w swoim lincolnie navigator 2004. Został mu tylko wsteczny. Skrzynia to bodajże typ 4R100- jest na pewno wymienialna z fordem expedition. Gdzie można wyremontować taką skrzynie w warszawie bądź okolicach?? Oczywiście w ludzkich pieniądzach- bo jak dotąd miś mu krzyknął 6800 pln zanim ją nawet rozebrał.
znajomy ma problem ze skrzynią w swoim lincolnie navigator 2004. Został mu tylko wsteczny. Skrzynia to bodajże typ 4R100- jest na pewno wymienialna z fordem expedition. Gdzie można wyremontować taką skrzynie w warszawie bądź okolicach?? Oczywiście w ludzkich pieniądzach- bo jak dotąd miś mu krzyknął 6800 pln zanim ją nawet rozebrał.
Żółw się rusza...
był XJ 2.5 + LPG + 30" MT + 2"
jest JK 3.8 + 33" + snorkel...
- cordoba_2004
-
Re: Remont skrzyni Lincoln- gdzie??
Skrzynia jest elementem raczej nienaprawialnym z ekonomicznego punktu widzenia , nie lepiej kupić drugą i zamienić ?
Jest GV i jimny - Głodówka zbawia duszę i leczy ciało
http://katalog.pf.pl/Suchedni%C3%B3w/Bu ... 5-m19.html
Ponoć dobry warsztat specjalizują się w automatach ... warto przynajmniej zadzwonić i zasięgnąć rady.
Ponoć dobry warsztat specjalizują się w automatach ... warto przynajmniej zadzwonić i zasięgnąć rady.
Life's Too Short For A Full Time Job
Wybierasz najdroższy region cen wywoławczych.paranoic_killer pisze:Witam,
Ja zdecydowałem się na naprawę we Wrocławiu, ale czy bym polecił...

Objaw masz na oko jak przy padniętej płycie sterującej. Na ebayu można kupić takie gadżety (a nawet całe zestawy naprawcze) za ludzkie pieniądze.
@cordoba

Idź do swojego ASO i pozamiataj.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Nie bardzo rozumiem co chciałeś powiedzieć....cordoba_2004 pisze:Skrzynia jest elementem raczej nienaprawialnym z ekonomicznego punktu widzenia , nie lepiej kupić drugą i zamienić ?

Skrzynia jest elementem naprawialnym, z ekonomicznego punktu widzenia wymiana na nową w 6letnim amerykańcu jest chybionym pomysłem pomysłem, cena skrzyni to pewnie połowa wartości auta... Zakup używanej... taką kolega już ma w aucie....

Za generalkę skrzyni 6800.. jeżeli mówimy również o demontażu i montażu nie jest przerażającą kwotą...
- cordoba_2004
-
1. Dobrze że odpowiedziałem bo inni odpowiedzieli lepiej 
2. Myślałem o wymianie na używaną
3. Niedoczytałem że chodzi o automat to się naprawia
4 Dobrze gadacie

2. Myślałem o wymianie na używaną
3. Niedoczytałem że chodzi o automat to się naprawia
4 Dobrze gadacie
- paranoic_killer
@maqlinka dzięki wielkie- podeśle adres. @chera- patrząc na ceny napraw skrzyń w jeepie, czy fordzie explorerze 6800 to dość sporo. Tym bardziej że nikt tej skrzyni nie rozebrał, czyli jak myślę nie zdiagnozował co tak naprawdę jest uszkodzone. @cordoba- skrzynie opłaca się naprawiać- szczególnie automaty zza wielkiej wody.
Żółw się rusza...
ma sie gangsta bryke, ale na naprawe szkoda ? jak ktos kupuje navigatora to chyba nie oczekuje podatnosci serwisowej i kosztow na poziomie corolli z 1995 ?
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
- paranoic_killer
Jasne że nie. Ale szkoda wywalać kupę kasy w błoto dla serwisu który wróży z fusów przed naprawą. Jeżeli ktoś na oko diagnozuje i mówi 6800 to znaczy że raczej nie ma pojęcia o czym mówi. Po prostu wali cenę z górnej półki, a potem będzie się zastanawiał co z tym dalej zrobić. W ostateczności kupi używaną skrzynię za mniej niż pół ceny, wrzuci i swoje i tak zarobi. A tu nie o to chodzi. Dlatego pytam kto takie skrzynie naprawia i ma pojęcie o temacie.
Żółw się rusza...
- cordoba_2004
-
paranoic_killer pisze:Jasne że nie. Ale szkoda wywalać kupę kasy w błoto dla serwisu który wróży z fusów przed naprawą. Jeżeli ktoś na oko diagnozuje i mówi 6800 to znaczy że raczej nie ma pojęcia o czym mówi. Po prostu wali cenę z górnej półki, a potem będzie się zastanawiał co z tym dalej zrobić. W ostateczności kupi używaną skrzynię za mniej niż pół ceny, wrzuci i swoje i tak zarobi. A tu nie o to chodzi. Dlatego pytam kto takie skrzynie naprawia i ma pojęcie o temacie.

Ps 2. Nawet wśród profesjonalnych naprawiaczy mówi się że mało jest warsztatów które dobrze naprawiają automaty w Polsce i to jest dwa trzy zakłady w Polsce, reszta woli wymienić . Ale to szczególne auto.
http://www.automotoserwis.pl
Zapytaj tu w dziale "zlecę naprawę " ale cudów się nie spodziewaj bo takich zakładów naprawczych nie ma dużo w Polsce.
Kiedyś był tam taki wątek i z tego co pamiętam skrzynia była w kilku warsztatach i z kiepskim skutkiem aż wreszcie wylądowała na szrocie . Takie naprawy też nie kosztują parę złotych
wg mnie 6800 za naprawe automatu to nie jest kosmiczna cena. Ale pewnie dali zawyzona, zeby klient nie mial pretensji ze cos wyszlo w praniu i cena wyzsza, niz powiedzieli.
Pytales w serwisach od amerykanow, dr.vette i tym podobnych ?
Pytales w serwisach od amerykanow, dr.vette i tym podobnych ?
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
- cordoba_2004
-
- paranoic_killer
Kosmos to to nie jest, ale tez nie tanio. Ja nie pytałem- może znajomy do nich dzwonił. Spytam go dzisiaj.
@cordoba- w usa taką skrzynie używana można kupić za grosze- od 300 do 700 usd. Ale wydaje mi się że lepiej zrobić swoją i wiedzieć co się ma, niż kupować kota w worku.
@cordoba- w usa taką skrzynie używana można kupić za grosze- od 300 do 700 usd. Ale wydaje mi się że lepiej zrobić swoją i wiedzieć co się ma, niż kupować kota w worku.
Żółw się rusza...
W Warszawie to nie słyszałem o nikim ale popytaj na forach explorera to jakieś namiary znajdziesz.paranoic_killer pisze:Gdzie można wyremontować taką skrzynie w warszawie bądź okolicach?? Oczywiście w ludzkich pieniądzach
Ostatnio padło wiele skrzyń

Ludziom odwala przez te śniegi i zabijają niezadbane automaty.
Pod Lublinem w miejscowosci Barak (trasa warszawska) jest serwis automatów - ale jednego explorera już tam skasztanili

Daj na prv jak nie trafisz to podam namiary na fora.
Doszło do tego, że dalej już nie może.
exEX
exEX
- paranoic_killer
Skontaktowałem się z Jankesem z forum explorera- podrzucił mi namiary na warsztat w Łodzi. O tym warsztacie z Baraku to słyszałem mieszane opinie.
Żółw się rusza...
- cordoba_2004
-
Tak ale to nie jest skrzynia od opla omegi czy passata którą się w Polsce robi, to auto rzadkie do tego amerykańskie dlatego nie wiem czy ta opcja 300 700 nie była by lepsza tylko poszukać jakiegoś znajomka robiącego w usa w warsztacie żeby sprawdził skrzynie i będzie git. A wiecie ile automatów wraca po remoncie ? Wydać kilka tysięcy i dalej by w punkcie wyjścia to też nie radocha.paranoic_killer pisze: @cordoba- w usa taką skrzynie używana można kupić za grosze- od 300 do 700 usd. Ale wydaje mi się że lepiej zrobić swoją i wiedzieć co się ma, niż kupować kota w worku.
Niestety obawiam się że im bardziej właściciel nawigatora rozpozna sprawę to dojdzie do tego co napisałe w pierwszym poście że to element nienaprawialny wymienić w całości na inną taką samą . Tylko do tego dochodzi się albo po problemach albo po analizie kosztów
- Igor V8
-
Sprowadzić z USA za parę groszyparanoic_killer pisze:Witam,
Zestaw naprawczy do tej skrzyni kompletny to bodajże 300 USD
Nasze ceny są chore

Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... 

- Igor V8
-
Mój kumpel w swoim Chevy remont skrzyni zrobił sobie sam w 2 dni
Kompletny zestaw naprawczy kosztował go 200 USD
Wszystkie można kupić na :
http://www.rockauto.com
... i wysyłają do domku
Kompletny zestaw naprawczy kosztował go 200 USD
Wszystkie można kupić na :
http://www.rockauto.com
... i wysyłają do domku

- paranoic_killer
@Igor- wielkie dzięki za linka! Fantastyczna strona! Mi chodzi po głowie explorer III, więc taki katalog gratów się przyda!
Żółw się rusza...
- Igor V8
-

- paranoic_killer
Podziękował
Z ciekawości- wrzucasz do patrola taki motorek jak był montowany w suburbanach/tahoe??

Żółw się rusza...
- Igor V8
-
Prawie tak ... to bardzo popularny silnik , mój jest w wersji 270 konikówparanoic_killer pisze:PodziękowałZ ciekawości- wrzucasz do patrola taki motorek jak był montowany w suburbanach/tahoe??

- paranoic_killer
No to będzie niezły potworek
Podobno te silniczki są miodzio- bardzo mocny dół!! Ja choruje na dodge-a ram z motorkiem 5.9 cumminsa, ale jeszcze nie umiem sobie znaleźć racjonalnego powodu by jeździć takim wózkiem na co dzień
Dlatego myślę o explo III- wygodny dupowóz do turystyki.

Żółw się rusza...
Mam Chevy z 6.5 TD, tylko nieco słabszy niż Igora. Powiem tak - on jest bardzo mocny w całym zakresie obrotów, tyle że czerwone pole zaczyna się od 3500 RPMparanoic_killer pisze:No to będzie niezły potworekPodobno te silniczki są miodzio- bardzo mocny dół!!

Chevy Tahoe 5.7 V8
- paranoic_killer
Co jak co ale trzeba przyznać że amerykanie potrafią robić fajne silniczki
Tak z ciekawości- ile taka bestyjka pali? Bo z tego co słyszałem to naprawdę niedużo jak na taka pojemność.

Żółw się rusza...