hamulce Muscel

- inne samochody terenowe

Moderator: Marcin-Kraków

marek cieciuch

hamulce Muscel

Post autor: marek cieciuch » czw sie 05, 2004 7:39 pm

Czolem!
Kolega probuje reanimowac Muscela.Zatrzymalo go przy hamulcach i stad pytanie:
czy sie da od czegos typowego, zaadoptowac cylinderki hamulcowe?
pozdrowienia
marek cieciuch

Awatar użytkownika
STAS

Kontaktowanie:

Post autor: STAS » czw sie 05, 2004 9:31 pm

qrcze no pewnie że się da! przednie cylinderki od poczciwej syrenki. od żuka i od uaza pewnie też. a w brew pozorom nie jest tak tródno dostać cylinderki. trzeba tylko poszukać. ostatnio dowiedziałem się że uszczelki do cylinderków są normalnie dostępne na rynku, tylko jeszcze nie wiem jako co figurują, bo na pewno nie "uszczelki cylinderka- syrena" 8) ale mając te gumki można bez problemu reanimować stare cylinderki.
a tak na marginesie życzę powodzenia w reanimacji, bo z bratem właśnie kończymy odbudowę muscela. dzisiaj była pierwsza jazda po drodze publicznej. jeszcze bez papierów, ale i tak było zaje****** :D

Awatar użytkownika
MarekG21
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: MarekG21 » czw sie 05, 2004 9:46 pm

jesli chodzi o te gumki o ktorych kolega wczesniej wspominał to to sie nazywa reperaturki tył pasuje z uza a przod stary żuk, albo syrenka o ile sie nie myle tam jest przekrój 22 fi! Mozna je kupic w kazdym sklepie z czesciami do zukow, lublinow, itp... a co do tłoczków jesli masz zapieczone tak jak ja miałem to wystrczy delikanie przeczyscic najdrobniejszym wodnym papierem sciernym napewno pomoze.... Pozdrawiam

Awatar użytkownika
vandall1

Post autor: vandall1 » czw sie 05, 2004 10:20 pm

Szukać też w sztaplarkowych sklepach.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl

Awatar użytkownika
STAS

Kontaktowanie:

Post autor: STAS » pt sie 06, 2004 9:30 am

dobrze prawisz vandall. wiem że hamule wozków widłowych mają wiele współnego z muscelem. na bank ludzie do takich wózków szukają jednostopniowych pomp, identyko jak w muscelu. cylinderki pewnie też są w ten sam deseń.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne samochodziki”