MAZDA B 2500 (pick up) 4X4 - co sądzicie?

- inne samochody terenowe

Moderator: Marcin-Kraków

matka
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

MAZDA B 2500 (pick up) 4X4 - co sądzicie?

Post autor: matka » czw paź 14, 2004 11:49 am

Witam wszystkich forumowiczów-wyjadaczy!
JESTEM NOWA!
Przejrzałam całe forum i nie znalazłam nic na temat Mazdy B 2500 4X4! Stałam się właśnie szczęśliwym posiadaczem powyższego modelu z 96 r i chciałabym żebyście mnie oświecili w co się wpakowałam. Będę wdzięczna za każdą uwagę! Pozdrawiam :)
chcę się przejechać Kenworthem!!!

Awatar użytkownika
Paweł Cybulski

Post autor: Paweł Cybulski » czw paź 14, 2004 12:00 pm

Ja bylem posiadaczem mazdy B2200 ona coprawda ma naped na 2 kola ale rama chyba ta sama. Strasznie mi buda pordzewiala(wzasadzie to jej nie bylo)

Awatar użytkownika
Misiek Bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: Misiek Bielsko » czw paź 14, 2004 2:01 pm

U nas autko malo znane, co innego na Wegrzech, ale jak sie z nimi porozumiec, to nie wiem :D
Moze bywaja anglojezyczni i maja jakies forum, ale to juz musisz sobie poszukac w necie...

matka
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: matka » czw paź 14, 2004 2:05 pm

Paweł Cybulski pisze:Ja bylem posiadaczem mazdy B2200 ona coprawda ma naped na 2 kola ale rama chyba ta sama. Strasznie mi buda pordzewiala(wzasadzie to jej nie bylo)
A rocznik podobny? W moim przypadku w budzie na razie nie ma żadnych śladów korozji, gorzej ze spodem, faktycznie korozja dość widoczna. Na szczęście nie na tyle, żeby trzeba było coś wymieniać. Planuję dobrze wymyć karcherem, oczyścic i jakimś "szuwaksem" zasmarować, żeby zahamować rozwój tego dziadostwa. Zdecydowałam się na nią ze względu na bebechy w dobrym stanie. Właśnie przeszła szczegółowy przegląd i usłyszałam: tu nie ma co robić. I nteresuje mnie tylko, czy w przyszłości nie będę miała kłopotów (części-czy drogie i dostępne, czy jest w miarę niezawodna-nie lubię wizyt w serwisie). I jeszcze jedno pytanie w związku z częściami: może ktoś wie gdzie najlepiej szukać do niej właśnie części, wyposażenia , akcesoriów itp. Przez serwis jest dośc drogo. Z góry dzieki, pozdrawiam

Awatar użytkownika
Paweł Cybulski

Post autor: Paweł Cybulski » czw paź 14, 2004 2:10 pm

czesci to z zagramanicy najlepiej sciagnac

matka
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: matka » czw paź 14, 2004 2:31 pm

Misiek Bielsko pisze:U nas autko malo znane, co innego na Wegrzech
No wiem niestety! :cry: U nas praktycznie niespotykane, mam tylo nadzieje, że na tyle niezawodne, że nie odczuję tej samotności.

Paweł Cybulski
czesci to z zagramanicy najlepiej sciagnac
A może masz jakieś namiary na tę zagramanicę, jeśli to oczywiście nie tajemnica? :)

Awatar użytkownika
Paweł Cybulski

Post autor: Paweł Cybulski » czw paź 14, 2004 4:42 pm

niestety nie mam. mysle ze latwiej bedzie ci kupic cale autko i rozebrac na czesci niz coz pojedynczego dostac

matka
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: matka » czw paź 14, 2004 5:04 pm

Paweł Cybulski pisze:niestety nie mam. mysle ze latwiej bedzie ci kupic cale autko i rozebrac na czesci niz coz pojedynczego dostac
Tak właśnie myślałam, ale zdaję sobie sprawę, ze to nie będzie proste. No cóż, trzeba zacząć przeszukiwać szroty :( Dzięki, pozdrawiam

Awatar użytkownika
Misiek Bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: Misiek Bielsko » czw paź 14, 2004 6:17 pm

O ile dobrze pamietam to jest to samo autko, co ford ranger, jesli to sie moze przydac - moze czesci fordowskie sa tansze?
Jesli sie myle, niech mnie ktos wyprostuje...

Maniek

Post autor: Maniek » pt paź 15, 2004 12:58 am

masz rację
coś będzie....

Awatar użytkownika
jose

Post autor: jose » pt paź 15, 2004 9:02 am

to to samo tylko znaczkiem sie roznia :D
moj znajomy mial rangera i swietnie mu sie spisywal tez chyba 96 byl!
fajny pick-up :)

pozdr
jose
UAZ.Sexy technology.
SAMURAI disco.Jeszcze bardziej sexy technology.

tel. 600 520 504

matka
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: matka » pt paź 15, 2004 9:39 am

Dzięki za odpowiedzi. :) Kiedys słyszałam, że Mazda spiknęła się z Fordem, może to był właśnie jeden z owoców tego związku. Wiem też, że Mazda szybko się z tego wycofała, podobno za duża utrata jakości. W mojej Maździe wszystkie części są oryginalne, japońskie, ale myślę, że nie obrazi sie za ewentualny przeszczep :wink: Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » pt paź 15, 2004 10:07 am

Hmm nie wiem jak inny ale ja uwazam ze Mazda sie obrazi :D :D :D japonczyki to bardzo dobre auta pod warunikem ze sie z nimi obchodzi po ludzku ...no wlasnie dla tego ze w Twojej mazdzie sa orginalne czesci to posluzy ci jeszcze troche albo dluzej jak bedziesz stosowac dobre zamiennki...na szrocie to mozna sobie kupic lusterko, plastki elementy karoserii ... moj kolega kupil sobie przegób do Pajero na 120 zł podrobka bez kalamitki do smarowania bo orginal ma kalamitke ale kosztuje 290 zł i co po niecałym roku do wymiany :D :D :D a ja mam orginalny stary gumy juz pekniete smar wychodzi bokiem ale przed kazda jazda w teren smaruje i i chodzi !! !!

Jak juz bedziesz miała to amreyknace cacko to przyjedz do po mnie ja tez chce sie przejechac :D :D :D
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
Kamel

Post autor: Kamel » pt paź 15, 2004 11:22 am

Nie jest to samochód z renomą jaką sobie wyrobiła Toyota Hilux czy Nissan Pick Up, ale jest również nienagannym jakościowo samochodem. Problemy rdzy znne są dość powszechnie ale wczesna interwencja jest skuteczna. Mazda była podstawą dla Forda i to on czerpał części z japońskiej strony. Podobnie jak to było z Isuzu i Oplem. Uważam, że przy odpowiednim traktowaniu samochód będzie długo i dobrze służył.
FORTITUDINE VINCIMUS

matka
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: matka » pt paź 15, 2004 12:34 pm

Eskapada pisze: Jak juz bedziesz miała to amreyknace cacko to przyjedz do po mnie ja tez chce sie przejechac :D :D :D
Cudne są prawda! :)21 :)2 :)2 Tylko nie wiem skąd toto wytrzasnąć! Kiedyś widziałam takie czerwone, na nity, chromowane dodatki, jechało za mną, to nic innego już nie widziałam we wstecznym, zasłaniało całe pole widzenia! To potwór nie ciężarówka! :o 18 speedów, koni nie pamietam, ale ze 400 czy coś! Super! Jak zdobędę to oczywiście dam cynk! Pozdrawiam

P.S. Tylko co z miejscem do parkowania :-?

matka
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: matka » pt paź 15, 2004 12:53 pm

Kamel pisze:Nie jest to samochód z renomą jaką sobie wyrobiła Toyota Hilux czy Nissan Pick Up
Toyota i Nissan już wiele lat temu zdobyły nasz rynek ze wzgledu na brak 35% cła, ponieważ produkcja została przeniesiona do Europy i Azji ze wzgledu na koszty. Została też zwiększona. Niektórzy twierdzą, że kosztem jakości. Toyota w tej chwili produkuje chyba najwiecej samochodów na świecie. Mazda swoją niewielką produkcję trzyma w dalszym ciągu u siebie stawiajac głównie na jakość. Krótki romans z Fordem nie udał sie, Mazda szybko się wycofała.
Pomimo jednak zmniejszenia cła troche już dla Mazdy za późno na start na naszym rynku, opanowanym przed laty przez inne marki. Z tego co wiem ma jednak spora grupę wiernych zwolenników. Mam nadzieje, że i ja do nich dołączę. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » pt paź 15, 2004 4:42 pm

No to przynajmniej wiesz ze masz dobre auto, powiedz mi prosze twoja wiedza to teoretyczna jest czy praktyczna :D ?? Jak sobie autko radzi w terenie ?? ?? Masz zdjecia chetnie ja zobacze
GSM 501 44 66 33

matka
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: matka » pt paź 15, 2004 6:50 pm

Eskapada pisze:No to przynajmniej wiesz ze masz dobre auto, powiedz mi prosze twoja wiedza to teoretyczna jest czy praktyczna :D ?? Jak sobie autko radzi w terenie ?? ?? Masz zdjecia chetnie ja zobacze
Na razie teoretyczna niestety. :( Autko obecnie czeka na zakończenie czynności urzędowych zwiazanych z rejestracją, a przy obecnych procedurach może to troche potrwać. :cry: Fotek jeszcze jej nie robiłam, ale mam taki zamiar i wtedy chetnie sie pochwalę. :D
W terenie podobno jest znakomita, ma nawet ksywkę "wół roboczy". Nie mogę się doczekać kiedy sama wypróbuję jej możliwości! Na pewno zdam relacje. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Misiek Bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: Misiek Bielsko » pt paź 15, 2004 6:56 pm

No to pochwal sie jeszcze, Mamo, gdzie mieszkasz...

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » sob paź 16, 2004 1:11 am

No jak Twoje auto ma ksywke wól roboczy ( czytaj ON ) to moze tobie zmienimy na Domina :D :D :D

Misek Nie podrywaj :)22
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
MOC
Kontaktowanie:

Post autor: MOC » sob paź 16, 2004 5:26 am

misiek brutalu Ty :)21
MOC&OFFROAD-GOOD IDEA :)21
CHYBA UAZ V8 6.2
PREZES KLUBU NOCNYCH KASZTANIARZY 4x4 :)13

matka
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: matka » sob paź 16, 2004 8:14 am

Noooo wiadooooomo. !! Chyba wdepnęłam nie do tego klubu !! Wam, samczykom tylko jedno w głowie :evil: Zawsze znajdziecie odpowiednie porównanie. A mnie się nie chce zastanawiać nad każdym zdaniem, jak to może być odczytane przez Wasz narodek. Wychodzę, nie gadam z Wami :evil:

P. S. Za mało bab w tym klubie !! !! !!

Awatar użytkownika
RudeBoy

Post autor: RudeBoy » sob paź 16, 2004 8:17 am

matka

Olej to gadanie! Na tym forum trzeba miec duzy dystans do pewnych wypowiedzi... Smiej sie z tego... tyle Ci moge poradzic. Zamiast sie przejmowac to dowal im tekstem!

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob paź 16, 2004 8:33 am przez RudeBoy, łącznie zmieniany 1 raz.
grzechu
LR Discovery II TeDePińć

matka
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: matka » sob paź 16, 2004 8:30 am

Oczywiście, że olewam, tylko teraz nie mogę gadać, bo muszę iść do roboty. Do PRACY !! :wink:

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » sob paź 16, 2004 8:41 am

Po slowie Domina były az :D :D :D rozesmiane buzki I RudeBoy ma racje ta wypowiedz nalezało traktować z przymruzeniem oka Matko :wink: :wink: :wink:
Publicznie mowie : Przepraszam :)2 :)2 :)2 i wracaj tu szybko
GSM 501 44 66 33

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne samochodziki”