AMC Eagle
Moderator: Marcin-Kraków
AMC Eagle
Przeglądając internet z nudów natknąłem się na takie oto cudo:
http://www.youtube.com/watch?v=NKg0N4bO ... re=related
niby plaskacz a z napedem i oglądając filmiki z youtube całkiem dobrze to sobie radzi...jak na plaskacza oczywiście na pewno lepiej niż dzisiejsze crossover a to jakby było ich protoplasta...
http://www.youtube.com/watch?v=NKg0N4bO ... re=related
niby plaskacz a z napedem i oglądając filmiki z youtube całkiem dobrze to sobie radzi...jak na plaskacza oczywiście na pewno lepiej niż dzisiejsze crossover a to jakby było ich protoplasta...
Opel Frontera A 2,4i remontomodyfikacje in progress:D SWAP
Suzuki SJ500 gaźnik 2x34mm:D SPRZEDANY:(
Re: AMC Eagle
nie takie cudo ... AMC miało swoje 5 min w usa
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
cudo powinno być tak napisane ''cudo'' w sensie dziwny wynalazek
choć ciekawy 

Opel Frontera A 2,4i remontomodyfikacje in progress:D SWAP
w zakopcu jest taki
był też amc pacer - miał 5 minut w świecie wayna

Jezdzielm chwile pacerem.
Ja pier*8le co to za auto bylo. Drzwi o roznych dlugosciach i wogole...
I bak wybuchal podobno.

Ja pier*8le co to za auto bylo. Drzwi o roznych dlugosciach i wogole...

I bak wybuchal podobno.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
Pacer był reklamowany jako pierwszy amerykański samochód małolitrażowy. I znaczącą cechą godną podkreślenia był fakt, że nagminnie występowały kłopoty z pokonaniem odległości pomiędzy najbliższymi stacjami benzynowymi.
Praca na warsztacie jest zdrowa. Spaceruje się w poszukiwaniu narzędzi które przed chwilą tu były...
u nas też. Brązowy i w pięknym stanie.gruszkin pisze:w zakopcu jest taki

łoś też człowiek
u mnie średni..
jeździ angolski dziadek. ma kilka rarytasów na podwórzu ale w stanie co najwyżej średnim
jeździ angolski dziadek. ma kilka rarytasów na podwórzu ale w stanie co najwyżej średnim
A ja jechalem zajebistym autem wczoraj...
Phaeton czyli fejton od VW.
Normalnie jak VW nie znosze to tutaj nic mialem nic do dodania.
Phaeton czyli fejton od VW.
Normalnie jak VW nie znosze to tutaj nic mialem nic do dodania.

y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
widziałem dziś jednego na ruskich rejestracjach i to tyle w polsce..
a w rumunii bardzo popularny samochód
a w rumunii bardzo popularny samochód

Mi poprostu urwal leb, a jezdzilem naprawde wieloma autami.
Pogoglowalem i dowiedzialem sie np. ze to jest (bylo?) produkowane w tej samej fabryce do Bentley Continental GT. Dzieli plyte podlogowa i duzo innych rzeczy.

Jak jedziesz za jakims jelczem to automatycznie wlacza obieg zamkniety powietrza - czujnik jakis. To samo jak wrzucasz wsteczny - zeby Ci czasem z ruru wydechowej nie nawialo. Samym przeplywem powietrza steruje 25(!) silnikow
Ma dwa akumulatory i w razie odpalenia poduszki ladunki wybuchowe urywala kable +,zeby sie zwarcie nie zrobilo.
No naprawde brak mi slow,zeby powiedziec jak fajnie mi sie tym plebswagenem jechalem.
Pogoglowalem i dowiedzialem sie np. ze to jest (bylo?) produkowane w tej samej fabryce do Bentley Continental GT. Dzieli plyte podlogowa i duzo innych rzeczy.

Jak jedziesz za jakims jelczem to automatycznie wlacza obieg zamkniety powietrza - czujnik jakis. To samo jak wrzucasz wsteczny - zeby Ci czasem z ruru wydechowej nie nawialo. Samym przeplywem powietrza steruje 25(!) silnikow
Ma dwa akumulatory i w razie odpalenia poduszki ladunki wybuchowe urywala kable +,zeby sie zwarcie nie zrobilo.

No naprawde brak mi slow,zeby powiedziec jak fajnie mi sie tym plebswagenem jechalem.
i ze co ? że podobne foty ? ani trochę
te wymienione rzeczy , to standart jest w tej klasie, a pirotechniczne klemy od lat 8 to i w LR są
lepszy pasek i tyle ...
te wymienione rzeczy , to standart jest w tej klasie, a pirotechniczne klemy od lat 8 to i w LR są
lepszy pasek i tyle ...
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
No jak Grzesiu...
No kierownica ta sama..
podlokietniki te same..
Zegary te same (tylko vw ma dodatkowe)
zegarek z nawiewami to samo w VW akurat schowane za drewnem)
itd...
To juz mniejsza o to czy to standard czy nie. Chodzi mi o to,ze jechalo mi sie nie gorzej jak RR Phantomem.
Widac, ze poprostu przebrane auto. Chociaz to jeszcze nic to w astonie sa chyba przelaczniki z fiesty chyba.
Lambo ma z audii. Ech globalizacja.
No kierownica ta sama..
podlokietniki te same..
Zegary te same (tylko vw ma dodatkowe)
zegarek z nawiewami to samo w VW akurat schowane za drewnem)
itd...
To juz mniejsza o to czy to standard czy nie. Chodzi mi o to,ze jechalo mi sie nie gorzej jak RR Phantomem.
Widac, ze poprostu przebrane auto. Chociaz to jeszcze nic to w astonie sa chyba przelaczniki z fiesty chyba.

Lambo ma z audii. Ech globalizacja.
Wojtek_W pisze:
Jak jedziesz za jakims jelczem to automatycznie wlacza obieg zamkniety powietrza - czujnik jakis. To samo jak wrzucasz wsteczny - zeby Ci czasem z ruru wydechowej nie nawialo.
I dlatego większość dziadków w swoich fabiach, jeździ z zaparowanymi szybami.

To taki durny standard w vag od przeszło 10 lat. Włączyć potrafili. Wyłączyć już nie.

łoś też człowiek
Ja to pisze jako anty-fan vw.gri74 pisze:vw i tyle, nudny i bez polotu

W fabiach to jest?Wiechu pisze:I dlatego większość dziadków w swoich fabiach, jeździ z zaparowanymi szybami.Wojtek_W pisze: Jak jedziesz za jakims jelczem to automatycznie wlacza obieg zamkniety powietrza - czujnik jakis. To samo jak wrzucasz wsteczny - zeby Ci czasem z ruru wydechowej nie nawialo.
![]()
To taki durny standard w vag od przeszło 10 lat. Włączyć potrafili. Wyłączyć już nie.

Jezdzilem zastepczym jakas chwile, ale nie zauwazylem. W fejtonie jak jelcz skreci to sie przelancza na ostatnio uzywany tryb.
Standard w okularniku W210 z klimatronikiem, do tego jeszcze tam były filtry kabinowe z wegla aktywnego zamiast obiegu zamknietego w przypadku smierdziela z przodu.... Oj panie zadne cuda niewidyWojtek_W pisze:Mi poprostu urwal leb, a jezdzilem naprawde wieloma autami.
Jak jedziesz za jakims jelczem to automatycznie wlacza obieg zamkniety powietrza - czujnik jakis. To samo jak wrzucasz wsteczny - zeby Ci czasem z ruru wydechowej nie nawialo. .
Bierz życie tak by na Twoim pogrzebie nawet grabarz płakał...
Okular sie nie umywa, bo akurat nim jezdzilem ostatnio dosc duzo >patrz moj inny watek. 

Wojtek_W pisze: Chodzi mi o to,ze jechalo mi sie nie gorzej jak RR Phantomem.
Zrób mi przyjemnośc i opowiedz jak się jeździ Phantomem, ( Phaeton to fakt że super auto ale ten jego 1 problem całkiem mi starcza żeby go pomijać.).

Praca na warsztacie jest zdrowa. Spaceruje się w poszukiwaniu narzędzi które przed chwilą tu były...
problem z pytonem jest jeden, luksusowy plebswagen jakim by nie był luksusem dalej zostanie plebswagonem tak samo jak i sportowy plebswagon to dalej plebswagon... temu też taki samochód jak pyton się nie przyjął.
Suzuki Samurai - samurai.org.pl
Chyba że ktoś chce jeździć luksusową furą, która na pierwszy rzut oka specjalnie się nie wyróżnia - ot taki rozciągnięty passek.slavok pisze:problem z pytonem jest jeden, luksusowy plebswagen jakim by nie był luksusem dalej zostanie plebswagonem tak samo jak i sportowy plebswagon to dalej plebswagon... temu też taki samochód jak pyton się nie przyjął.
QL pisze:Wojtek_W pisze: Chodzi mi o to,ze jechalo mi sie nie gorzej jak RR Phantomem.
Zrób mi przyjemnośc i opowiedz jak się jeździ Phantomem, ( Phaeton to fakt że super auto ale ten jego 1 problem całkiem mi starcza żeby go pomijać.).
Ktorys rok do tylu jak bylem za wielka woda problwalem przejechac sie czym sie tylko dalo i zobaczyc tyle ciekawych aut,ze szkoda gadac. A w samym LA i Las Vegas jeszcze wiecej.
W kazdym razie dla jaj wjechalem do salonu, ktory sprzedawal nie tylko Rollsy a generalnie egzotyki. Jakies Saleemy, SLRy i generalnie reszta. Jak tylko wszedlem wlecial sprzedawca i z wrodzona (albo wytrenowana ) uprzejmoscia zapytal czy moze mi w czyms pomoc. Oczywiscie od razu powiedzialem,ze chce tylko poogladac i zaraz mnie nie ma i kupowac nie mam za co. Powiedzial,ze nie moze mnie wpuscic, bo do salonu nie wpuszczaja w klapkach i czy mozemy sie umowic na jutro. Oczywiscie bez problemu moga podeslac po mnie auto, ale wstyd mi bylo ghetta w ktorym mieszkalem, wiec zjawilem sie punktualnie. Dali pogladac i podotykac wszystko co chcialem. Rollse akurat stal na zewntrz i byl czyszczony - choc dla mnie byl sterylny. Sprzedawca zapytal czy sie przejedziemy, bo tym akurat mozna. Kierowac mi nie mogl dac, bo nie mial ubezpieczenia takiego, ale przewiozl mnie spory kawalek, bo w sumie godzine. Poprostu gniecie leb.
Z zewnatrz jak sie porusza to sprawia wrazenie jakby lewitowal centymetr nad ziemia - nieruszajace sie "R"ki na srodku kola i dziwiek jak z filmow scf-fi. Cos pomiedzy mruczeniem, a swiergotem. Maska ze szkotkowanego(?) aluminium, brak anteny radiowej - schowana pod blotnikiem, ktory przepuszcza fale. Leciutko otwiera sie wielkie drzwi a w srodku absurdalny poziom luksusu. To samo jesli chodzi o poziom wykonania.
Najwiecej oczywiscie naogladlem sie w srodku. Dywan ma grubosc taka,ze dlon polozona na nim prawie ginela. Wnetrze genialnie proste - bez nawalu przyciskow, ale porazajace elegancja. Pozniej sie okazalo,ze sa poprostu poukrywane pod roznymi klapkami. Sterowanie fotalmi na konsoli srodkowej, ale fajny panel jest tez w schowku. Mozna tam ustawic czy figurka ma sie automatycznie chowac czy nie i manualnie ja wysuwac. Oldschoolowe "wyciagane" ,chromowane przelacnziki.
Wszystko jest "ciezkie" w dotyku i czuc ze wykonane z najwiekszym pietyzmem. No i zamykane na guzik tylne drzwi
A jak jezdzi? No tu duzo nie powiem. Poprostu przepieszczac z A do Z. Nie czuc,ze jedziesz autem. Tak jakbys wszedl do pomieszczenia i za chwle wyszedl w innym miejscu. Nie slychac specjalnie nic. Pierdolniecie ma straszne, palil 9 MPG. Wada jaka znalazlem to taka, ze jak sie podjezdzalo do skrzyzowania bez swiatel, albo wyjezdzalo z parkingu na droge to maska jest tak dluga, ze nic nie widac na prawo ani lewo. Siedzi sie za daleko poprostu. Ale to nic Rolls ma kamere na przednim zderzaku i wyswietla obraz prawo/lewo.

Na koniec wizyty dostalem brelok i zaproszenie do steakhouse'u.
Aha.. fejtonem od VW jezdzilem po Polsce po bardziej dziurawych drogach i naprawde jezdzi nie gorzej. Oczywiscie wnetrze (i znaczek) to inna bajka, ale to jest klasa, ktorej nie da sie podrobic.
no własnie - zawsze to będzie vw i tyle. to właśnie jest jego problem.
A co do Phantoma to potwierdzasz poprostu zdanie JKM Clarksona:
"Wydawał mi się okropny. Ale po tygodniu pokochałem go. On nie jeździ i nie musi. Nie ma to znaczenia. ON poprostu przybywa. I genialnie spełnia to zadanie."
I mi to wystarczy. Chciałbym mieć
i gratuluję że udało Ci się nim pojeździć. Gdybym miał dowolną ilość kasy żaden VW czy MB nie byłby w zasięgu moich zainteresowań. I tyle.
A co do Phantoma to potwierdzasz poprostu zdanie JKM Clarksona:
"Wydawał mi się okropny. Ale po tygodniu pokochałem go. On nie jeździ i nie musi. Nie ma to znaczenia. ON poprostu przybywa. I genialnie spełnia to zadanie."
I mi to wystarczy. Chciałbym mieć