AMC Eagle

- inne samochody terenowe

Moderator: Marcin-Kraków

filarm

AMC Eagle

Post autor: filarm » śr sty 04, 2012 10:17 pm

Przeglądając internet z nudów natknąłem się na takie oto cudo:

http://www.youtube.com/watch?v=NKg0N4bO ... re=related

niby plaskacz a z napedem i oglądając filmiki z youtube całkiem dobrze to sobie radzi...jak na plaskacza oczywiście na pewno lepiej niż dzisiejsze crossover a to jakby było ich protoplasta...
Opel Frontera A 2,4i remontomodyfikacje in progress:D SWAP

Suzuki SJ500 gaźnik 2x34mm:D SPRZEDANY:(

Awatar użytkownika
gri74

Re: AMC Eagle

Post autor: gri74 » śr sty 04, 2012 11:00 pm

nie takie cudo ... AMC miało swoje 5 min w usa
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl

i wiele innych )

filarm

Post autor: filarm » śr sty 04, 2012 11:30 pm

cudo powinno być tak napisane ''cudo'' w sensie dziwny wynalazek :)21 choć ciekawy :wink:
Opel Frontera A 2,4i remontomodyfikacje in progress:D SWAP

Suzuki SJ500 gaźnik 2x34mm:D SPRZEDANY:(

bIp

Post autor: bIp » śr sty 04, 2012 11:57 pm

Awatar użytkownika
gruszkin

Post autor: gruszkin » czw sty 05, 2012 12:54 am

w zakopcu jest taki
nie mów do mnie z rana

jeżdże dieslem dla szatana

ŚNIEGU WYP.ERDALAJ!!

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » czw sty 05, 2012 7:11 am

był też amc pacer - miał 5 minut w świecie wayna
:)21

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » czw sty 05, 2012 11:44 am

Jezdzielm chwile pacerem. :)21

Ja pier*8le co to za auto bylo. Drzwi o roznych dlugosciach i wogole... :)21
I bak wybuchal podobno.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...

Awatar użytkownika
QL

Post autor: QL » czw sty 05, 2012 7:30 pm

Pacer był reklamowany jako pierwszy amerykański samochód małolitrażowy. I znaczącą cechą godną podkreślenia był fakt, że nagminnie występowały kłopoty z pokonaniem odległości pomiędzy najbliższymi stacjami benzynowymi.
Praca na warsztacie jest zdrowa. Spaceruje się w poszukiwaniu narzędzi które przed chwilą tu były...

Awatar użytkownika
Wiechu

Post autor: Wiechu » czw sty 05, 2012 7:51 pm

gruszkin pisze:w zakopcu jest taki
u nas też. Brązowy i w pięknym stanie. :wink:
łoś też człowiek

Awatar użytkownika
gruszkin

Post autor: gruszkin » czw sty 05, 2012 7:56 pm

u mnie średni..
jeździ angolski dziadek. ma kilka rarytasów na podwórzu ale w stanie co najwyżej średnim
nie mów do mnie z rana

ŚNIEGU WYP.ERDALAJ!!

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » czw sty 05, 2012 8:30 pm

A ja jechalem zajebistym autem wczoraj...

Phaeton czyli fejton od VW.
Normalnie jak VW nie znosze to tutaj nic mialem nic do dodania. :o
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...

Awatar użytkownika
gruszkin

Post autor: gruszkin » czw sty 05, 2012 8:50 pm

widziałem dziś jednego na ruskich rejestracjach i to tyle w polsce..
a w rumunii bardzo popularny samochód :)21
nie mów do mnie z rana

ŚNIEGU WYP.ERDALAJ!!

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » czw sty 05, 2012 9:08 pm

Mi poprostu urwal leb, a jezdzilem naprawde wieloma autami.

Pogoglowalem i dowiedzialem sie np. ze to jest (bylo?) produkowane w tej samej fabryce do Bentley Continental GT. Dzieli plyte podlogowa i duzo innych rzeczy.

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Jak jedziesz za jakims jelczem to automatycznie wlacza obieg zamkniety powietrza - czujnik jakis. To samo jak wrzucasz wsteczny - zeby Ci czasem z ruru wydechowej nie nawialo. Samym przeplywem powietrza steruje 25(!) silnikow
Ma dwa akumulatory i w razie odpalenia poduszki ladunki wybuchowe urywala kable +,zeby sie zwarcie nie zrobilo. :o

No naprawde brak mi slow,zeby powiedziec jak fajnie mi sie tym plebswagenem jechalem.

Awatar użytkownika
gri74

Post autor: gri74 » czw sty 05, 2012 9:18 pm

i ze co ? że podobne foty ? ani trochę

te wymienione rzeczy , to standart jest w tej klasie, a pirotechniczne klemy od lat 8 to i w LR są

lepszy pasek i tyle ...
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl

i wiele innych )

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » czw sty 05, 2012 9:53 pm

No jak Grzesiu...
No kierownica ta sama..
podlokietniki te same..
Zegary te same (tylko vw ma dodatkowe)
zegarek z nawiewami to samo w VW akurat schowane za drewnem)
itd...

To juz mniejsza o to czy to standard czy nie. Chodzi mi o to,ze jechalo mi sie nie gorzej jak RR Phantomem.
Widac, ze poprostu przebrane auto. Chociaz to jeszcze nic to w astonie sa chyba przelaczniki z fiesty chyba. :)21
Lambo ma z audii. Ech globalizacja.

Awatar użytkownika
gri74

Post autor: gri74 » czw sty 05, 2012 9:56 pm

vw i tyle, nudny i bez polotu :lol:
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl

i wiele innych )

Awatar użytkownika
Wiechu

Post autor: Wiechu » czw sty 05, 2012 10:02 pm

Wojtek_W pisze:
Jak jedziesz za jakims jelczem to automatycznie wlacza obieg zamkniety powietrza - czujnik jakis. To samo jak wrzucasz wsteczny - zeby Ci czasem z ruru wydechowej nie nawialo.

I dlatego większość dziadków w swoich fabiach, jeździ z zaparowanymi szybami.

To taki durny standard w vag od przeszło 10 lat. Włączyć potrafili. Wyłączyć już nie.
:)3
łoś też człowiek

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » czw sty 05, 2012 10:15 pm

gri74 pisze:vw i tyle, nudny i bez polotu :lol:
Ja to pisze jako anty-fan vw. :)21
Wiechu pisze:
Wojtek_W pisze: Jak jedziesz za jakims jelczem to automatycznie wlacza obieg zamkniety powietrza - czujnik jakis. To samo jak wrzucasz wsteczny - zeby Ci czasem z ruru wydechowej nie nawialo.
I dlatego większość dziadków w swoich fabiach, jeździ z zaparowanymi szybami.
To taki durny standard w vag od przeszło 10 lat. Włączyć potrafili. Wyłączyć już nie.
:)3
W fabiach to jest? :o
Jezdzilem zastepczym jakas chwile, ale nie zauwazylem. W fejtonie jak jelcz skreci to sie przelancza na ostatnio uzywany tryb.

Awatar użytkownika
mayer

Post autor: mayer » pt sty 06, 2012 2:50 am

Wojtek_W pisze:Mi poprostu urwal leb, a jezdzilem naprawde wieloma autami.

Jak jedziesz za jakims jelczem to automatycznie wlacza obieg zamkniety powietrza - czujnik jakis. To samo jak wrzucasz wsteczny - zeby Ci czasem z ruru wydechowej nie nawialo. .
Standard w okularniku W210 z klimatronikiem, do tego jeszcze tam były filtry kabinowe z wegla aktywnego zamiast obiegu zamknietego w przypadku smierdziela z przodu.... Oj panie zadne cuda niewidy
Bierz życie tak by na Twoim pogrzebie nawet grabarz płakał...

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » pt sty 06, 2012 8:56 am

Okular sie nie umywa, bo akurat nim jezdzilem ostatnio dosc duzo >patrz moj inny watek. :)21

Awatar użytkownika
QL

Post autor: QL » pt sty 06, 2012 11:09 pm

Wojtek_W pisze: Chodzi mi o to,ze jechalo mi sie nie gorzej jak RR Phantomem.

Zrób mi przyjemnośc i opowiedz jak się jeździ Phantomem, ( Phaeton to fakt że super auto ale ten jego 1 problem całkiem mi starcza żeby go pomijać.).

Praca na warsztacie jest zdrowa. Spaceruje się w poszukiwaniu narzędzi które przed chwilą tu były...

Awatar użytkownika
slavok

Post autor: slavok » sob sty 07, 2012 12:13 am

problem z pytonem jest jeden, luksusowy plebswagen jakim by nie był luksusem dalej zostanie plebswagonem tak samo jak i sportowy plebswagon to dalej plebswagon... temu też taki samochód jak pyton się nie przyjął.
Suzuki Samurai - samurai.org.pl

Grabo

Post autor: Grabo » sob sty 07, 2012 12:48 pm

slavok pisze:problem z pytonem jest jeden, luksusowy plebswagen jakim by nie był luksusem dalej zostanie plebswagonem tak samo jak i sportowy plebswagon to dalej plebswagon... temu też taki samochód jak pyton się nie przyjął.
Chyba że ktoś chce jeździć luksusową furą, która na pierwszy rzut oka specjalnie się nie wyróżnia - ot taki rozciągnięty passek.

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » pn sty 09, 2012 6:34 pm

QL pisze:
Wojtek_W pisze: Chodzi mi o to,ze jechalo mi sie nie gorzej jak RR Phantomem.

Zrób mi przyjemnośc i opowiedz jak się jeździ Phantomem, ( Phaeton to fakt że super auto ale ten jego 1 problem całkiem mi starcza żeby go pomijać.).

Ktorys rok do tylu jak bylem za wielka woda problwalem przejechac sie czym sie tylko dalo i zobaczyc tyle ciekawych aut,ze szkoda gadac. A w samym LA i Las Vegas jeszcze wiecej.
W kazdym razie dla jaj wjechalem do salonu, ktory sprzedawal nie tylko Rollsy a generalnie egzotyki. Jakies Saleemy, SLRy i generalnie reszta. Jak tylko wszedlem wlecial sprzedawca i z wrodzona (albo wytrenowana ) uprzejmoscia zapytal czy moze mi w czyms pomoc. Oczywiscie od razu powiedzialem,ze chce tylko poogladac i zaraz mnie nie ma i kupowac nie mam za co. Powiedzial,ze nie moze mnie wpuscic, bo do salonu nie wpuszczaja w klapkach i czy mozemy sie umowic na jutro. Oczywiscie bez problemu moga podeslac po mnie auto, ale wstyd mi bylo ghetta w ktorym mieszkalem, wiec zjawilem sie punktualnie. Dali pogladac i podotykac wszystko co chcialem. Rollse akurat stal na zewntrz i byl czyszczony - choc dla mnie byl sterylny. Sprzedawca zapytal czy sie przejedziemy, bo tym akurat mozna. Kierowac mi nie mogl dac, bo nie mial ubezpieczenia takiego, ale przewiozl mnie spory kawalek, bo w sumie godzine. Poprostu gniecie leb.

Z zewnatrz jak sie porusza to sprawia wrazenie jakby lewitowal centymetr nad ziemia - nieruszajace sie "R"ki na srodku kola i dziwiek jak z filmow scf-fi. Cos pomiedzy mruczeniem, a swiergotem. Maska ze szkotkowanego(?) aluminium, brak anteny radiowej - schowana pod blotnikiem, ktory przepuszcza fale. Leciutko otwiera sie wielkie drzwi a w srodku absurdalny poziom luksusu. To samo jesli chodzi o poziom wykonania.

Najwiecej oczywiscie naogladlem sie w srodku. Dywan ma grubosc taka,ze dlon polozona na nim prawie ginela. Wnetrze genialnie proste - bez nawalu przyciskow, ale porazajace elegancja. Pozniej sie okazalo,ze sa poprostu poukrywane pod roznymi klapkami. Sterowanie fotalmi na konsoli srodkowej, ale fajny panel jest tez w schowku. Mozna tam ustawic czy figurka ma sie automatycznie chowac czy nie i manualnie ja wysuwac. Oldschoolowe "wyciagane" ,chromowane przelacnziki.
Wszystko jest "ciezkie" w dotyku i czuc ze wykonane z najwiekszym pietyzmem. No i zamykane na guzik tylne drzwi

A jak jezdzi? No tu duzo nie powiem. Poprostu przepieszczac z A do Z. Nie czuc,ze jedziesz autem. Tak jakbys wszedl do pomieszczenia i za chwle wyszedl w innym miejscu. Nie slychac specjalnie nic. Pierdolniecie ma straszne, palil 9 MPG. Wada jaka znalazlem to taka, ze jak sie podjezdzalo do skrzyzowania bez swiatel, albo wyjezdzalo z parkingu na droge to maska jest tak dluga, ze nic nie widac na prawo ani lewo. Siedzi sie za daleko poprostu. Ale to nic Rolls ma kamere na przednim zderzaku i wyswietla obraz prawo/lewo. :)21 Czujesz sie jak miliard dolarow jak nim jedziesz. Wszyscy sie patrz i kiwaja z uznaniem glowa, ale nie jak na plejboja z Lambo ale jak angielskiego dzentelmena. A jak wysiadalem to bylo mi naprawde smutno.

Na koniec wizyty dostalem brelok i zaproszenie do steakhouse'u.

Aha.. fejtonem od VW jezdzilem po Polsce po bardziej dziurawych drogach i naprawde jezdzi nie gorzej. Oczywiscie wnetrze (i znaczek) to inna bajka, ale to jest klasa, ktorej nie da sie podrobic.

Awatar użytkownika
QL

Post autor: QL » pn sty 09, 2012 9:58 pm

no własnie - zawsze to będzie vw i tyle. to właśnie jest jego problem.

A co do Phantoma to potwierdzasz poprostu zdanie JKM Clarksona:

"Wydawał mi się okropny. Ale po tygodniu pokochałem go. On nie jeździ i nie musi. Nie ma to znaczenia. ON poprostu przybywa. I genialnie spełnia to zadanie."

I mi to wystarczy. Chciałbym mieć :) i gratuluję że udało Ci się nim pojeździć. Gdybym miał dowolną ilość kasy żaden VW czy MB nie byłby w zasięgu moich zainteresowań. I tyle.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne samochodziki”