Transit 94' kupujemy
Moderator: Marcin-Kraków
Transit 94' kupujemy
Ma ktoś?
Jest krótki, niski w cenie mi odpowiadającej. Gdzie to oglądać, bo takiego jeszcze nie miałem.
Motor to diesel 2,5 litra, prawdopodobnie 69 koni. Ponoć niezajebliwy.
Gdzie takie auta gniją jakoś szczególnie? Na co jeszcze zwrócić uwagę?
Pomóż Drogie Bravo...
Jest krótki, niski w cenie mi odpowiadającej. Gdzie to oglądać, bo takiego jeszcze nie miałem.
Motor to diesel 2,5 litra, prawdopodobnie 69 koni. Ponoć niezajebliwy.
Gdzie takie auta gniją jakoś szczególnie? Na co jeszcze zwrócić uwagę?
Pomóż Drogie Bravo...
Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
Re: Transit 94' kupujemy
gniją wszędzie
i tylko to oglądaj. Zima idzie wiec i tak nie będzie odpalał. Obczaj sobie od razu to co za rozruch odpowiada.
i przemysl to ze sto razy - ta ruina nadaje się już tylko do pracy w sadzie a nie na drogi
i tylko to oglądaj. Zima idzie wiec i tak nie będzie odpalał. Obczaj sobie od razu to co za rozruch odpowiada.
i przemysl to ze sto razy - ta ruina nadaje się już tylko do pracy w sadzie a nie na drogi
Nie bardzo jest wybór w takim budżecie. Wszystko małe, czy zgniłe czy nie, kosztuje koszmarne pieniądze. Ja zostałem bez ciężarówki zupełnie teraz a zaczyna być potrzebna nie tylko dla vatu.
W tym ponoć nie ma niczego co odpowiada za rozruch (?) ani żarowych, ani płomieniowej. Może tak być? Tylko kopciuch?
W tym ponoć nie ma niczego co odpowiada za rozruch (?) ani żarowych, ani płomieniowej. Może tak być? Tylko kopciuch?
erpe_roman
erpe_roman
Miałem 2.5D z 93 roku ,zimą nie było z nim problemów mimo sporego przebiegu. Za to karoseria- masakra
Gnił w oczach, mocowania resorów weszły do środka, błotniki, drzwi, podłoga, nadkola tylne-sito. Dyfer wył okrutnie.
Skończył na złomie

Skończył na złomie

W160
PajeroLong SS
PajeroLong SS
No to już coś wiemy. Jest jeszcze Jumper za podobne pieniądze, ale nawet na oko bardziej ściurany.
erpe_roman
erpe_roman
A to akurat temat do dyskusji.Mroczny pisze: Zima idzie wiec i tak nie będzie odpalał.
Przerobiłem w firmie u siebie tak z 15 transitów. Te stare z 2,5 D zapalały zawsze, nawet w największe mrozy.
Ale ogólnie, szczególnie jeśli chodzi o korozję to rzeczywiście kicha. Przeddnie zawieszenie też się sypało często, ale naprawa jakieś grosze wychodziła.
Uaz and GR Y61
Zfirmowego przez dziurę w podłodze, ukradli nam wiertarkę...

Wujek Dobra Rada 

Co do budy to fakt-rdzewieje jak cholera. Kiedyś z takiej budy z roku 89 wsadziłem silnik 2,5 D do gaza i nigdy nie miałem problemy z odpalaniem. Płomieniówka nie zawsze zadziałała ale palił mimo wszystko i zapierdzielał przyzwoicie, jedyna wada to masa....
Aro 243 3.2 D
Jedyne co się w nim sypie to wał jak się łożyska podpory wału nie wymienia to na pierwszy rzut należy sprawdzić i wymienić...
Jak jeździ i nieskorodowany (mocno tj podłoga) to brać.
Wg mnie na jazdy wkoło komina nie ma lepszego tańszego dostawczaka w eksploatacji i zakupie.
Jak jeździ i nieskorodowany (mocno tj podłoga) to brać.
Wg mnie na jazdy wkoło komina nie ma lepszego tańszego dostawczaka w eksploatacji i zakupie.
Pajero 2,8TD LWB, bodylift 2'' i MT 33x12,5''
Trawers a co w nich przerabiałeś że paliły bo mojego przy -9 w nocy za żadne skarby po godzinie walki nie dało rady odpalić
Ja mam doke sześcio-osobową rok 94 rama tył ramy wymieniony w zeszłym roku przy okazji buda pocerowana i silnik remontowany nie opłacało się cokolwiek z nim robić a samochód do wożenia ciężarów koło komina jak w sam raz co prawda nie ma z tyłu bliźniaków ale ma za to dołożone przy okazji remontu poduszki pneumatyczne co sprawdza się elegancko. jedyne problemy z jakimi się teraz boryka to cieknący magiel i totalny brak możliwości odpalenia podczas mrozów.
Ja mam doke sześcio-osobową rok 94 rama tył ramy wymieniony w zeszłym roku przy okazji buda pocerowana i silnik remontowany nie opłacało się cokolwiek z nim robić a samochód do wożenia ciężarów koło komina jak w sam raz co prawda nie ma z tyłu bliźniaków ale ma za to dołożone przy okazji remontu poduszki pneumatyczne co sprawdza się elegancko. jedyne problemy z jakimi się teraz boryka to cieknący magiel i totalny brak możliwości odpalenia podczas mrozów.
Vitka +4" + jakś tam mt i jakoś się jeździ
Plotka niesie, że rozrusznik ma dużo na rzeczy i te z bosch'em (taki duży) kręcą w mrozy. I dobra bateria to podstawa ale pewnie to masz.
Były jeszcze takie wąskie, małe rozruszniki. Wszystkie angole mają te małe i na nich słabo kręci.
Były jeszcze takie wąskie, małe rozruszniki. Wszystkie angole mają te małe i na nich słabo kręci.
Pajero 2,8TD LWB, bodylift 2'' i MT 33x12,5''
Aku jest nowy jak trzeba to podłączam drugi jak nie wystarcza to na kable z innego auta ale w mrozy i tak ledwo kręci.
Kiedys widziałem gdzieś jakiś mercedesowki rozrusznik z jakaś przekładnią czy coś w tym stylu.
Kiedys widziałem gdzieś jakiś mercedesowki rozrusznik z jakaś przekładnią czy coś w tym stylu.
Vitka +4" + jakś tam mt i jakoś się jeździ
Byly 2 typy rozrusznikow, z planetarka i bez, nie zmienia to faktu,ze wiekszosc tych wehikulow to zgliszcza nadajace sie na zlom z dychawicznymi silnikami i spowalniaczami zamiast hamulcow 

Xj renix 4.0 pickup 2door,springi tyl, besterlocker, 35"
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
- kulkagsx1200
mialem takiego 2.5 wol roboczy , totalnie niezajebliwy , rdza mnie nie zaatakowala na szczescie , moze dlatego ze nie mial przeszlosci burzliwej 

jeepniety 
Dodge challenger sxt , hummer h3
Bmw r100gs gejos

Dodge challenger sxt , hummer h3
Bmw r100gs gejos

Nic nie przerabiałem. Kitu nie wciskam, paliły na dotyk. Może niektóre gorzej, ale to wyjątki. Miałem dokę z chyba 87 roku. Blachy tam już było jakieś 30%, reszta zeżarta przez rudą, ale palił zawsze, co wszystkich wprawiało w osłupieniezielu3 pisze:Trawers a co w nich przerabiałeś że paliły bo mojego przy -9 w nocy za żadne skarby po godzinie walki nie dało rady odpalić

Uaz and GR Y61
Pięknie było, ale się skończyło.
Transit się spierd.... yyy znaczy z pierwszym ruszeniem odmówił posługi, a było to tak...
Kilka dni temu, jeszcze przed mrozami, uruchomiłem rano motor i zostawiłem na jakieś 10 minut w celu rozprostowania korbowodów, mniej więcej tyle potrzebują rano moje psy na sikanie. Auto odpaliło jak Czak Noris, czyli z półobrotu i radośnie sobie grzechotało. Po toalecie porannej psów wsiadłem, wrzusiłem pierwszy bieg i wyjechałem z posesji na ulicę, auto zgasło i już, absolutnie bez ostrzeżenia. Zjechałem na rozruszniku na pobocze i pojechałem do pracy drugim. Po kilku dniach się nim zająłem i tak. Paliwo jest, pompa wtępna podaje, na samostarcie chodzi. Sam za skarby świata nie podejmuje współpracy, poluzowałem przewód wysokiego ciśnienia na jednym z wtryskiwaczy i wygląda na to że pompa nie przekazuje medium dalej. Posprawdzałem przekaźniki i bezpieczniki, wydają się być w porządku, chyba ze o czymś nie wiem. Przypominam że mam pompę Lukasa, z której jestem raczej zadowolony. Jakieś sugestie? Na moje oko to stracił sygnał na zaworze start/stop, ewentualnie zesrał się sam zawór, tudzież uzwojenie jego cewki. Da się gdzieś tam podać "lewy" sygnał? A może jakiś sygnał z czujników temperatur? Jak mróz i nie zadziała świeca płomieniowa to nie odpalam, a jak łatwo się domyśleć, nie działa. Ale co by znaczyło zgaśnięcie sobie ot tak...? Jakieś sugestie? Pomóż drogie Bravo...
Transit się spierd.... yyy znaczy z pierwszym ruszeniem odmówił posługi, a było to tak...
Kilka dni temu, jeszcze przed mrozami, uruchomiłem rano motor i zostawiłem na jakieś 10 minut w celu rozprostowania korbowodów, mniej więcej tyle potrzebują rano moje psy na sikanie. Auto odpaliło jak Czak Noris, czyli z półobrotu i radośnie sobie grzechotało. Po toalecie porannej psów wsiadłem, wrzusiłem pierwszy bieg i wyjechałem z posesji na ulicę, auto zgasło i już, absolutnie bez ostrzeżenia. Zjechałem na rozruszniku na pobocze i pojechałem do pracy drugim. Po kilku dniach się nim zająłem i tak. Paliwo jest, pompa wtępna podaje, na samostarcie chodzi. Sam za skarby świata nie podejmuje współpracy, poluzowałem przewód wysokiego ciśnienia na jednym z wtryskiwaczy i wygląda na to że pompa nie przekazuje medium dalej. Posprawdzałem przekaźniki i bezpieczniki, wydają się być w porządku, chyba ze o czymś nie wiem. Przypominam że mam pompę Lukasa, z której jestem raczej zadowolony. Jakieś sugestie? Na moje oko to stracił sygnał na zaworze start/stop, ewentualnie zesrał się sam zawór, tudzież uzwojenie jego cewki. Da się gdzieś tam podać "lewy" sygnał? A może jakiś sygnał z czujników temperatur? Jak mróz i nie zadziała świeca płomieniowa to nie odpalam, a jak łatwo się domyśleć, nie działa. Ale co by znaczyło zgaśnięcie sobie ot tak...? Jakieś sugestie? Pomóż drogie Bravo...
erpe_roman
erpe_roman
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
No nie właśnie. Osrana elektroniczna pompa Epic z kabanastoma kabelkami, ale wszystkie siedzą... 

erpe_roman
erpe_roman
Nazwa pompy wiele tłumaczy
Spal to gówno w końcu. Straszysz tylko dzieci.

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Prąd na "tym głównym" przekaźniku jest, już za stacyjką chyba. Dopatrywałbym się czegoś już w tym osranym sterowaniu z komputrem i milionem nikomu niepotrzebnych czujników... Chociaż spodziewam się też że jak się ociepli to po prostu zapali i nikt nie będzie wiedział dlaczego... 

erpe_roman
erpe_roman
służę
wiele lat temu w tym transicie stało się tak samo. W pompie wtryskowej jest mały układ w którym wysrał się jakiś tranzystorek czy coś za 30 groszy. Warto równocześnie wymienić zespół uszczelnień za kolejne 4 zety
pompa owszem - jest lucasa i ma prąd w sobie. Ale dzięki temu auto pali i jedzie lepiej niż te słabsze z boschową pompą
możesz też dać do serwisu i zabecalować zylion jako i mnie próbowali złupić
wiele lat temu w tym transicie stało się tak samo. W pompie wtryskowej jest mały układ w którym wysrał się jakiś tranzystorek czy coś za 30 groszy. Warto równocześnie wymienić zespół uszczelnień za kolejne 4 zety
pompa owszem - jest lucasa i ma prąd w sobie. Ale dzięki temu auto pali i jedzie lepiej niż te słabsze z boschową pompą
nie musisz odpalać
złomiarze przeważnie mają swoje lawety

No to już coś.Mroczny pisze:służę

Czyli objawy Ci pasują jak rozumiem.
Muszę patroszyć pompę całą, czy to gdzieś na wierzchu jest, tak ze nie muszę od biurka wstawać?
erpe_roman
erpe_roman
Ni huhu... to jest mój najlepszy wóz mierząc parametrem... upodlenie > cenawojo02 pisze:nie musisz odpalać

erpe_roman
erpe_roman