Andoria 4C90 - problem
Moderator: Marcin-Kraków
-
-
Andoria 4C90 - problem
Mam pojazd ala buggy z silnikiem Andoria 4C90 z Żuka. Mam z nim problem, otóż jak jest zimny to po szybkim odpuszczeniu gazu gaśnie, jak jest rozgrzany można zauważyć że po gwałtownym zmniejszeniu obrotów czuć że chciałby zgasnąć, ale już nei gaśnie . Proszę o pomoc!
AHa, mam jeszcze pytanko: jak zwiększyć dawkę paliwa?
AHa, mam jeszcze pytanko: jak zwiększyć dawkę paliwa?
Re: Andoria 4C90 - problem
Wyregulować ogranicznik biegu jałowego na listwie.Damiankulak pisze:Mam pojazd ala buggy z silnikiem Andoria 4C90 z Żuka. Mam z nim problem, otóż jak jest zimny to po szybkim odpuszczeniu gazu gaśnie, jak jest rozgrzany można zauważyć że po gwałtownym zmniejszeniu obrotów czuć że chciałby zgasnąć, ale już nei gaśnie . Proszę o pomoc!
Pod pokrywką z tyłu pompy, jest śruba regulacyjna. O ile dobrze pamiętam wkręcając ją zwiększasz dawkę.Damiankulak pisze:AHa, mam jeszcze pytanko: jak zwiększyć dawkę paliwa?
Śniadanie na kacu jest jak przeszczep. Przyjmie się, albo nie.
-
-
Tzn zwiększyć wolne obroty?zippo68 pisze:Wyregulować ogranicznik biegu jałowego na listwie.
A gdzie jest dokładnie ta pokrywka na pompie?
Nie pisałem " zwiększyć obroty" tylko skasować luz na ograniczniku na listwie.
Tył pompy jest tylko jeden i pokrywa też tylko jedna, przykręcona czterema śrubkami.

To jest akurat pompa z 4CT90, ale to bez znaczenia.
Tył pompy jest tylko jeden i pokrywa też tylko jedna, przykręcona czterema śrubkami.

To jest akurat pompa z 4CT90, ale to bez znaczenia.
-
Zippo jutro jeszcze raz dokładnie sprawdzę jak sprzęt hula bo dzisiaj za bardzo emocjonalnie podszedłem z radości
. Gwoli ścisłości raz jeszcze; luz kasuje sie wykręcając czy wkręcajac dolna śrubke bo u mnie trzeba było ją lekko wykręcić ( dokonałem tego jak dostałem kurwicy ) czyli już miałem dośc bo wkręcajac było coraz gorzej i z nerwów zapomniałem ile wkręciłem ( bałem sie coś popie....ić ) więc zacząłem wykręcać coby było dobrze ( czyli stan sprzed wkręcania -gaśnięcie tylko na zimnym ) i nagle .... ekstaza za dużo wykręciłem i cud .... nie gasł hehehe. Z tego wszystkiego zaczałem bawić się dawką i ....... pisałeś 1/4 obrotu a ja podkreciłem o cały i dopiero obroty wzrosły zauważalnie czy to normalne
. Jak to sie przełoży o spalanie .... jakaś prognoza
??

Bóg stworzył czołgi by siały zamęt i zniszczenie
Z tym wkręt/wykręt to już dokładnie nie pamiętam bo robiłem to zaraz po wymianie na 4CT90 chyba 2 lata temu.
Wszystko wyjdzie w praniu. Tylko testy dają jednoznaczną odpowiedź.
To jest takie macanie gówna po cimoku.
Prawdopodobnie jeszcze ze dwa razy będziesz regulował, aby kontent być z wykonanego zabiegu
Wszystko wyjdzie w praniu. Tylko testy dają jednoznaczną odpowiedź.
To jest takie macanie gówna po cimoku.
Prawdopodobnie jeszcze ze dwa razy będziesz regulował, aby kontent być z wykonanego zabiegu

Co Ci da zwiększanie dawki w wolnossaku? Bez turbo nie będzie powietrza by to przepalić...
Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
-
Mój jest z turbina i tylko sie podpiałem aby nowego tematu nie zakładać, gwoli ścisłości koledze co założył temat nasze dywagacje na w/w klimaty tylko pomoże . Zdrów. 

Bóg stworzył czołgi by siały zamęt i zniszczenie