co myslicie o tym syfie?
Moderator: Marcin-Kraków
-
-
co myslicie o tym syfie?
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=34960742
wart pieniedzy?
wart pieniedzy?
- heniu w berecie
-
Re: co myslicie o tym syfie?
w odolanowie jako jedyny przepycil wielka wtope i to na letkim gaziemarcinsokol pisze:http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=34960742
wart pieniedzy?
Ta... , jak chcesz mieć pomnik to kupuj!
Po pierwsze zmota jak się masz - po drugie na 98% rajdów przeprwowych w Polsce ten strup nie będzie wpuszczony!
Nie zarejestrowany, brak badań technicznych , ubezpieczenia i oczywiście destrukcyjne działanie na drogi , drzewa i ogólnie mówiąc środowisko.
Weź jeszcze pod uwagę ograniczenia w wielkości kół dopuszczanych na rajdach.
Moim zdaniem szkoda nawet 1 złotówki, no chyba , że jako złom użytkowy:-)
Po pierwsze zmota jak się masz - po drugie na 98% rajdów przeprwowych w Polsce ten strup nie będzie wpuszczony!
Nie zarejestrowany, brak badań technicznych , ubezpieczenia i oczywiście destrukcyjne działanie na drogi , drzewa i ogólnie mówiąc środowisko.
Weź jeszcze pod uwagę ograniczenia w wielkości kół dopuszczanych na rajdach.
Moim zdaniem szkoda nawet 1 złotówki, no chyba , że jako złom użytkowy:-)
Michał Bartosiak
-
-
Papierów nie ma, jedynie faktura zakupu, pomysł miałem podobny więc i ten mi sie podoba. Zejsc ponizej 3,5 tony DMC powinno sie udać, zarejestrowac jako SAM-a być może też. Dróg nie niszczy bo to nie czołg. Nie wiem dla czego miałby niszczyć drzewa itd. Problem taki, że właściciel chce znacznie więcej niz pozwala rozsądek i że z transportem kłopot ( lawety to se nie wyobrażam, chyba że do ciężarówki jaka).
A o co chodzi z tym maksymalnym rozmiarem kół? Takie "bajery" to często wymyslają, czy tylko niektóre imprezy tak mają?
A o co chodzi z tym maksymalnym rozmiarem kół? Takie "bajery" to często wymyslają, czy tylko niektóre imprezy tak mają?
Rosyjska myśl techniczna rules!
-
-
Zlikwidowac ostatnią cieżko nie jest, gozej załozyc potem tylną.
Po pierwsze trzeba miec resor i chwyty i mocowania resoru do mostu i tu pojawiają sie problemy:
1. Obudowa tylnego mosty moze byc geometrycznie inna od przodu i obejmy i szpile nie beda pasowac.
2. Zdaje sie ze wózek tylny jest szerszy od resoru przedniego, a rama o stałej szerokosci więc, bedzie trzeba mocowania te na pochwie mostu przespawać.
3. Większosc mocowan resoru do ramy jest żeliwna więc?
a) przyspawac? -ryzyko
b) zanitowac wielkimi nitami na ciepło?
c) moze wielkie śróby?
Moze jeszcze i inne drobiazgi, ale nie pamiętam... za wczesna godzina.
Po pierwsze trzeba miec resor i chwyty i mocowania resoru do mostu i tu pojawiają sie problemy:
1. Obudowa tylnego mosty moze byc geometrycznie inna od przodu i obejmy i szpile nie beda pasowac.
2. Zdaje sie ze wózek tylny jest szerszy od resoru przedniego, a rama o stałej szerokosci więc, bedzie trzeba mocowania te na pochwie mostu przespawać.
3. Większosc mocowan resoru do ramy jest żeliwna więc?
a) przyspawac? -ryzyko
b) zanitowac wielkimi nitami na ciepło?
c) moze wielkie śróby?
Moze jeszcze i inne drobiazgi, ale nie pamiętam... za wczesna godzina.
Tomb - jesteś z Gdańska a w 3miescie jest dużo osób zajmujących się offroadem i organizujących rajdy. Zdzwoń się np. z Adamem Sasem albo Traskiem - wytłumaczą Ci jakie są zasady dopuszczenia samochodów do imprez. Poczytaj też regulaminy imprez rajdowych na stronach www a okaże się, że na siłę pchasz się w pomnik - ale Twój wybór.
Michał Bartosiak
Chej, uważam, że to jasna sprawa, że auto powinno mieć oc, aktualny przegląd i rejestracje, klatke bezpieczenstwa itd. Wogóle sie z tym nie kłóce. A pomnik? Pomnik to coś co w miejscu stoi ( no chyba że lenina, te to gdzieś sobie poszły ). Nie wiem jak jest z maksymalnym rozmiarem ogómienia, ale widziałem nieraz na rajdach ( a włascwie zdięciach i filmach ) że jeżdżą ziły, urale i inne tam takie. Np. ził 131 rally ( nie wiem co siedzi pod maską ) ale daje sobie rade, a na pewno jest sporo cięższy od tego z allegro. Więc czemu nie spóbować kupić, podłubać, zarejestrować i pojechać? Wogóle to słowo pomnik mi sie nie podoba, a fan jest taki, że za 6 000 zl, z własną robotą można miec małozawodny i bardzo sprawny samochód w terenie, a to może jest nie wsmak osobą które mają kasiore na Jeeba i tiunig...
Kolego Tomb , w temacie było pytanie i prośba o opinię . W wolnym kraju i na ogólnodostępnym forum każdy ma prawo do wyrażania własnej opinii i sądów. Twoje wycieczki osobiste są nie na miejscu i nie wiem po co,.. nie podoba Ci się moje zdanie
Wali mnie to równo....
A może masz jakiś udział w sprzedaniu tego złomu i chcesz wkręcić kolegę w kanał?.
Samochody klasy Ził , Tatra czy inne ciężarowe są w Polsce dopuszczane do znikomej ilości rajdów i to głównie szybkościowych - do przeprawówek nikt o zdrowych zmysłach czegoś takiego nie wpuści!
Dlatego też powtarzam samochód będzie stał przez 11 miesięcy w roku a ew. zaliczał jedną lub dwie imprezy. Natomiast koszt transporu na niskopodwoziówce zabije każdego.
Inną kwestią jest legalne zarejestrowanie tego wynalazku!
Dobranoc!

A może masz jakiś udział w sprzedaniu tego złomu i chcesz wkręcić kolegę w kanał?.
Samochody klasy Ził , Tatra czy inne ciężarowe są w Polsce dopuszczane do znikomej ilości rajdów i to głównie szybkościowych - do przeprawówek nikt o zdrowych zmysłach czegoś takiego nie wpuści!
Dlatego też powtarzam samochód będzie stał przez 11 miesięcy w roku a ew. zaliczał jedną lub dwie imprezy. Natomiast koszt transporu na niskopodwoziówce zabije każdego.
Dobranoc!
Michał Bartosiak
- Paweł Cybulski
- heniu w berecie
-
-
-
Rzeczywiscie Twoje zdanie mi sie nie podoba. I współczucia z powodu hipokryzjii.bartosiak pisze:Kolego Tomb , w temacie było pytanie i prośba o opinię . W wolnym kraju i na ogólnodostępnym forum każdy ma prawo do wyrażania własnej opinii i sądów. Twoje wycieczki osobiste są nie na miejscu i nie wiem po co,.. nie podoba Ci się moje zdanieWali mnie to równo....
Dobranoc!
Oskarżenie że wpuszczam kogos w bagno i mam w tym jakis udział to dopiero jest wycieczka. A samochód sam miałem zamiar kupić, tyle że licytacja na allegro nie odzwierciedla ceny jaką życzy sobie właściciel. I właśnie dla tego go nie kupie. Ale spox, mnie równie równo wali twoja opinia.
- Paweł Cybulski