dodatkowe oświetlenie
Moderator: s3R
-
- jestem tu nowy...
dodatkowe oświetlenie
witam mam pytanie czy jak zamontuje do zarazy 7 dodatkowych halogenow nie obciaże za barzdo alternatora i akumulatora. doradzcie co zrobić narazie jest seryjne 45 Ah. doradzcie co trzeba zmotać zeby działało bez wiekszych przerobek
feroza lx 92r 16v.z LCD tył. radzi sobie:)
Ja wsadziełem 4 halogeny na dach, i niestety prądu było za mało. Alternator nie nadążał ładować. Dlatego elektryk zamontował mi większy alternator (60Ah) sam dokładnie nie wiedział od czego (albo od toyoty albo od daihatsu - może od applausa bo tam wsadzali również większe). Trzeba było tylko przerobić mocowanie bo rozstaw ma większy o 1.5 cm.
Ale za to teraz prądu nie braknie.
Ale za to teraz prądu nie braknie.
DISCO '98 - OME 2", blokada ARB-tył, zderzak przedni UP z winchem, opony MT 235/85/16, automat
Re: dodatkowe oświetlenie
ja bym się raczej zastanawiał czy ci z tą choinką na dachu przeglądzie przejdziesieciech23 pisze:czy jak zamontuje do zarazy 7 dodatkowych halogenow nie obciaże za barzdo alternatora i akumulatora

zwłaszcza że misiaki coraz bardziej cięte robią się na zmotane auta.
- ArtekRadom
- Kontaktowanie:
ja mam rowniez podobne pytanie-zamontowalem wczoraj do mojej ferki 4 halogeny na dach i jeden z tyłu,wczesniej juz mialem 2 dodatkowe na przednim zderzaku.po podlaczeniu okazuje sie ze te na dachu swieca duzo słabiej niz te 2 na zderzaku,przeypuszczam ze wina moga byc zbyc cienkie kable ,i jest zbyt duzy spadek napiecia,dzis wybieram sie po grubsze ,ale prosil bym o podpowiedz czy dobrym tropem ide.pozdrawiam
Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sv650S Za powyższe brednie nie biorę pieniędzy i odpowiedzialności
Suzuki Sj413
Suzuki Sv650S Za powyższe brednie nie biorę pieniędzy i odpowiedzialności
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
Temat oświetlenia był już przerabiany: