Zawiecha Rocky
Moderator: s3R
Zawiecha Rocky
Witam.
Nareszcie ruszyłem na powżnie z totalnym motaniem mojego syfa.
Jak narazie gładko poszło. Fleks, komplet kluczy i po dwóch dniach auto postawiłem na klockach prawie gołe od spodu (w środku zresztą tez ale tak mam juz od roku).
I tu prośba: skad wziąć wszelakie gumy i silentblocki?
Większośc tych elementów sparciała ze starości a te w resorach po zdemontowaniu będa sie nadawac na złom.
I czy wszystkie mogą byc z poliuretanu? Te pod bude to rozumiem ale co z silentblockami w resorach albo w panhardzie? Dorabia to ktoś?
Nareszcie ruszyłem na powżnie z totalnym motaniem mojego syfa.
Jak narazie gładko poszło. Fleks, komplet kluczy i po dwóch dniach auto postawiłem na klockach prawie gołe od spodu (w środku zresztą tez ale tak mam juz od roku).
I tu prośba: skad wziąć wszelakie gumy i silentblocki?
Większośc tych elementów sparciała ze starości a te w resorach po zdemontowaniu będa sie nadawac na złom.
I czy wszystkie mogą byc z poliuretanu? Te pod bude to rozumiem ale co z silentblockami w resorach albo w panhardzie? Dorabia to ktoś?
Ja kupiłem te ze sklepu nic nie musisz odzyskiwać ze starych wszystko co Ci jest potrzebne masz w zestawie montuje sie je bardzo prosto i przyjemnie;)gorzej z wyciśnięciem starych
,

Daihatsu Rocky 2.8 TDi
http://s216.photobucket.com/albums/cc63 ... filter=all
http://s216.photobucket.com/albums/cc63 ... filter=all
wczoraj odebrałem auto od meczanika wszystkie tulejki do zawieszenia tzn polibusze resorów + nowe tulejki +nowe śruby+guby stabilizatora kupił w sklepie biorąc stare na wymiar (nowe czyba żuk polonez itd) resory założylem z tyłu nowe żuk,podchodżą lala tylko trzeba zrobić dłuższe wieszaki, żeby stał prosto przednie skrępowane + po jednym pioze dodałem wieszaki z przodu zostały stare. Chłopaki mieli problem z wybiciem starych tulejek ale od czego jest prasa. Sumujac
Auto poszło ok 7-8cm do gory
jezdzi sie o wiele lepiej niz na sparciałych gumach
może juz nie pogne progów
Auto poszło ok 7-8cm do gory
jezdzi sie o wiele lepiej niz na sparciałych gumach

może juz nie pogne progów

PATROL lift 10" + simex 35" SWAP JEEP 5,2 V8